Jedálniček 8-mesačného dieťaťa. Je to takto OK?

7. dec 2024

Ahojte, mam 8 mesačne dieťa, pije UM a prikrmujeme úspešne od 5.mesiaca. Zje všetko čo mu dám a mám pocit ze nikdy nemá dosť.
Riadim sa vzorovym jedálničkom na jednej stranke, no nie som si istá či toho "normálneho" jedla nie je priveľa.
Vypadá to zhruba takto, je tá frekvencia OK?

autor
7. dec 2024
xlucia
7. dec 2024

avokadova natierka s jogurtom je sama o sebe tazka. ma k nej chlebik alebo nieco take?

svetlonos
7. dec 2024

Podľa mňa úplne fajn. Pokial ide o množstvo jedla, keďže maly nema dosť, porad sa s doktorkou. Aj o tom, ze teda už jedáva pevnú stravu okrem 2x mlieko a ešte nepíšeš, ci uz dávaš aj vodu. K tomuto množstvu jedla už len mlieko nestačí.

autor
7. dec 2024

@svetlonos vodu zatiaľ odmieta. Preto dávam viac vody do prikrmov.
Okrem toho co je v tabuľke tak sa budí v noci este 2x na mlieko.

S doktorkou sa moc nedá, podľa nej nemáme dávať žiadne káse ale zeleninové polievky, a obmedzovať nočné kŕmenie...

lucia13022023
7. dec 2024

Myslím si ze úplne ok.

autor
7. dec 2024

Ďakujem! 🙂

tenerifka
7. dec 2024

co znamena jablkove pyre? Rozmixovane cerstve neuvarene domace jablko, alebo presnidavka?
Mne tam chyba vitamin C, moje decka v tom veku zjedli kazdy deñ cerstve sezonne ovocie, vnucka detto

januarova
7. dec 2024

Dávala by som čerstvé ovocie a lokálne potraviny, nie avokádo a pod.

autor
7. dec 2024

@januarova
@xlucia
Avokado mu nedávam. O tom nie je diskusia

januarova
7. dec 2024

Veď máš v jedálničku uvedenú avokádo u nátierku 😐, preto to píšem

svetlonos
7. dec 2024

No to je trúba, zmen doktorku. A mne práve dve dr povedali, ze zrovna kase mam dávať na večer, so zeleninou ci ovocím. A odstaviť od nočného kŕmenia?? Ved je ste maly! A 2x vobec nie je veľa v tom veku. Ja som druhého odstavili od kojenia v 13 mesiacoch, aj cez noc. Ale isto nie v noci.
Maly bol dlhšie chory, nepribrala dobre, tiez okolo tych 9 mesiacov. Tak mi doktorka jeho povedala nech dávam obylne kase na večeru s ovocim/zeleninou. Nedávam instantné ale klasické vločky, varím vacsinou len vo vode a pridám nastruhane jablko/hrusku/banán/ bobulove ovocie. Alebo nastrúhame zeleninu. Bud uvaríme spolu alebo pridám potom k hotovej kaši.
Pomohlo to, maly pekne priberal a od nočného kŕmenia sa odstavil sam.
Ako tu už byby písali, zalezi mozno aj ci dáš presnidavku od babky, kde je kilo cukru alebo čerstvú urobrnu bez cukru. Ja som obcas dala aj od hypp ci dm.

saxana000
7. dec 2024

No to ti ticho zavidim nasa ma 7 a pol mesiaca a zatial ma len obed maso zelenina a na olovtant vyziva alebo jogurt.alebo dokopy s troskou keksika inac je na mlieku. Chcem davat zacat na veceru kasu a posledne pridam desiatu.