Jedálniček 8,5 mesačného dieťaťa

nikus99
5. okt 2014

Ahojte, chcem sa opytat ako by mal vyzerat jedalnicek 8,5 mesacneho dietata a co vsetko uz moze papat. momentalne to u nas vyzera tak ze rano dojcim, potom ovocna desiata, na obed zelenina, maso, cestoviny, zltok - samozrejme nie vsetko naraz 🙂. okolo piatej - siestej kasa na dobru noc a pred spanim dojcenie. dojcenie samozrejme pocas dna podla poziadavky malej 🙂. okrem toho pije detsky cajik alebo vodu. Lekarka povedala ze uz jej moze dat jogurt tak sa chcem opytat kedy a aky?

liz_lemon
5. okt 2014

Medzi obedom a vecernou kasou treba este nieco dat, jogurt biely, alebo nejake pecivo so zeleninou

lucy125
5. okt 2014

My sme boli nekojený a jogurtik sme papali od 6mes. najlepšie su Banovecke,Zvolenske a Tami,samozrejme že sa začina bielym jogurtom po troške,potom do neho postupne nejake ovocie,piškotka a pod. 🙂

povuma
5. okt 2014

Na olovrant mame jogurt...okolo tretej..biely -hollandia, zvolensky, banovecky, gadersky, tami...vyhybam sa Danone, ale mal uz aj ten. 😝 ... Davam cisty, alebo s ovocim- banan, slivka, avokado, maliny, broskyna, a pod.

povuma
5. okt 2014
nikus99
autor
5. okt 2014

@liz_lemon v tom case este kojim a niekedy obeduje dost neskoro ale zavediem teda aj jogurt.pecivo obycajne biele? niekde som citala ze celozrnne by male deti nemali ak si dobre pamatam ale mozno su uz nove poznatky 🙂.

nikus99
autor
5. okt 2014

@povuma danone ani nie je jogurt 😀.

janka_mamka
5. okt 2014

hm danone niee, ked tak activiu bielu sladku malý ju miloval v takom veku, plus kludne ak má zubky pečivko s masielkom, vianočku? hm, maly by to jedol od rana do večera aj každy deň 🙂 no a daky pribináčik aj ked my sme skôr davali daky coopačik, miláčik a tak, môžeš si vyrobit aj domaci aj ten robievam , možností je veľa 🙂

liz_lemon
5. okt 2014

@nikus99 ano, hovori sa to, ze celozrnne nie je vhodne pre deti, ale citala som aj, ze je to blbost 🙂 tak fakt neviem, ja davam synovi aj biele, aj spaldove aj celozrnne, a mozem povedat, ze to zdravsie ma radsej, ale nepamatam si, ake som mu davala v tom veku
ale napr. v DM maju take ryzove chlebiky pre deti od 8. mesiaca, tak mozes aj to skusit

nikus99
autor
5. okt 2014

@liz_lemon zatial ma len dva dolne zubky tak neviem ako si poradi s ryzovym chlebikom 🙂

siska53
5. okt 2014

@nikus99 biely smotanovy jogurt..ryzivy chlebik by sice rozzuzlala,ale nam dr.vravela,ze mozu tie nesolene chrumky. Ryzove,kukuricne,pohankove ci psenove..amarantove..my sme jogurt davali asi k tomu 9.m. A na olovrant.

siska53
5. okt 2014

@nikus99 k pecivu-dr.mi vravela,ze bude jest take,ake jeme my. Takze som to striedala.
A moji mali zubky az v roku.🙂 ale rozok si maly pozuzlal.

siska53
5. okt 2014

@nikus99 a nedavaj ani ochutene jogurty-cukor este nepotrebuje a ani modifikovany skrob. Rovnako ako vsetci ti -acikovia - ti navyse obsahuju tvaroh a ten je pre deti nevhodny do jedneho roka kvoli oblickam. Aj po roku preto nie casto(ako ani so solou a korenim sa to nema do 2rokov prehanat,len trolinku). Oblicky sa totiz do 2rokov vyvijaju.

nikus99
autor
6. okt 2014

@siska53 tie chrumky som pozerala v DMke maju take nejake kukuricne tusim tam je ze od 6mesiacov. vyskusam tez biely jogurt ale uz vidim ten ksichtik 😝 lebo biely jogurt ani mne nechuti ale mozem jej tam pridat nejake cerstve ovocie. cukru sa vyhybam, aj kasu kupujem len taku bez pridaneho cukru.

siska53
6. okt 2014

@nikus99 super! Aj v bioobchode mavaju,dokonva vacsi vyber..ved si porovnaj ceny.
Daj veru ovocie radsej. Mojim biely neprekazal nastastie.