Žienky ako by mal vyzerať jedálniček 6 mesačného dieťaťa ? Vďaka
@danielapolacka neviem či tak vyzerať manmy takto fungujeme prikrm papa od polovice ukončeného 4 mesiaca
@danielapolacka Môj syn dovtedy papal na desiatu ovocné pyré a na obed zeleninové, v šiestom mesiaci som postupne pridávala mäsko, ryžu, cestoviny, neskôr na večeru aj kašu.. Jeden deň v týždni mal potom bezmäsový a jeden deň žĺtok miesto mäsa.. Na oddych od bielkovín.. Mimo toho ( ráno, olovrant, pred spaním..) som ho nakojila..
@danielapolacka moj plne kojeny, v 6 mesiacoch len zacinal s prikrmami. klasika - prve kombinacie zelenina, ovocie, po mesiaci maso, zltko,cestoviny (spaldove, kukuricne, ...) po dalsom uz aj jogurt ... lepok pomaly od zaciatku (do prikrmu napr zavarit vlocky a pod)
rano len kojenie, dopo opat, na obed cast prikrmu, potom jedno kojenie, popoludni este trocha prikrmu (nebol schopny/nechcelo sa mu to zjest naraz 🙂 a vecer zas len kojenie ... kasu na veceru som nedavala nikdy. potom postupne po mlieku prisla desiata (ovocie, banan. alebo dusene jabko, hruska, vyziva - domaca, vlocky, jogurt, ryzova/kukuricna/pohankova kasa - nie detska znackova, ale klasicka neochutena (ravita ich napr robi) s pridanym ovocim, lyzickou smotany a pod, medzi desiatou a obedom opat jedno kojenie a co nedojedol z obeda ostalo mu na veceru alebo nieco podobne ... po veceri zas len kojenie pred spankom.
cele vajce az po roku, rovnako tvaroh a kravske mlieko (teda napr kasa z neho - tu som zavarala dovtedy normalne do vody, odchutila vyzivou, alebo jogurtom. Jogurt moze aj pred jednym rokom, aj kyslu smotanu, acidko)
maso telacie, kuracie, jahnacie, od roka aj rybu. maso som davala 4-5x do tyzdna, 1x zltok, lepsi bol prepelici, a 1-2 krat bez masa, napr s cervenou sosovicou a pod. maly obluboval bataty, ked mu nechutila nova chut jedla, pridala som batat a zvykol si. dlho som mixovala, jednak mu sli neskoro zuby a lepsie mi tak jedol, no nemal z toho potom ziadny problem ... tiez som dlho kojila, ale v noci minimalne. bol tak nastaveny,dobre spaval.
@danielapolacka my máme ráno mliečko potom ovocie mixnute opäť mliečko a ide sa späť budí sa na zeleninovo masovy obed 5* so žĺtkom 1* čistá zelenina 1* do týždňa ..zasa mliečko večer kaša ryžová alebo krupicova alebo až som veľa navarila na obed tak zasa obed a pred spaním mliečko . 🙂