Ahojte idem trošku po radu môj malý jentaký jedák že by každú hodinu niečo jedol teda keď nespí ale aj to pred spánkom potrebuje prso.
Raňajky -mu dávam bud pečivo s natierkou vajička alebo sladky rožtek s maslom.
Desiata ovocie
Obed snažíme sa prechádzať už na normálnu stravu ale zeleninové pyré mu este robím lebo mu to chutí ale näsko ryby cestoviny na stiedačku
Olovrant má jogurr alebo nejaku zeleninku
Olovrant má zväčša jogurt
.Večera buď polievka, cestoviny alebo chlebiik alebo vafle na slano zo syrom a šunkou. No ale ide o to keď sa po druhom spánku zobudí zje olovrant a do pol hodiny je hladny 🤦♀️ Čo sýtejšie mu móžem dať na olovrant aj večeru? Večeru má o 18 tej potom ide spať za hodku a to je uz zasa hladny a nevie sa dočkať prsa. Kaše nechce keď som mu ich dávala prereval celu noc od bolesti bruška cez deň pomimo papá ovocie maliny jahody a este aj chrumky. Nezda sa Vam ze papa vela? Ja som rada ze papáa len keď niekam ideme jedna taška je jedla s dozičkami a dalsia jeho veci 😃
@lenka7875 mne pride ze papa malo....moja 12 mesacna: po zobudeni mliecko, do hodiny ranajky, a potom co dve hodiny papa, cize mne to vychadza 6-7 jedal za den, pred spanim kasa a aj tak tesne tesne pred spanim este mliecko, pricom vsetko spapa a nerobim male porcie...zeby len uzdibovala.
Ten olovrant si neskusala nieco ako placky, omeleta, lievance, domace pisloty a podobne pridat k jogurtu? Ja napr.dosypem aspon mixnute vlocky alebo amarant lebo sam jogurt s ovocim nezasyti....ak ine nestiham urobit.
@lenkapap Dneska mal rano o šiestej prso za hodinu na ranajky makový rožok z cajom zje iba vnutro ale z celeho rožka. Obed máva bud z cestovinou ryzou alebo kašu z mäsom na striedačku ryby. Jasne ze mu dávam aj piškoty jeho čistý jogurt nezasíti to som nedopísala. Robievam mu take mixnute ovocie napr banan čučoriedky avokado na desiatu. Mával na olovrant napr uhorky rajčiny na hryzkanie niekedy aj znovu ovocie ale skusim teda aj placky omeleta ma nenapadla 🤷♀️😃 Na večeru mu davam polievku iba keď sme doma väčšinou ideme po spánku von takze mu často robim vafle zo syrom pažitkou alebo chlebik s natierkou take čo sa dá zjest vonku.
@lenka7875 skúste sytejsie hlavné jedlo, napríklad detská porcia halusiek stačí bez polievky. 😉
@vani190493 😃
@lenka7875 tak piškóty až tak nezasýtia, to je len múka cukor a vajíčko.. resp ovsené vločky zasytia na oveľa dlhšie ako piškóty.. ozaj vyskúšaj 🙂 keď ich zaleješ vriacou vodou oni pekne zmäknú a napučia a fakt je to sýte. Ten jogurt je pekne hustý s nimi, ozaj ako taká jogurtová kaša. A je to aj podstatne zdravšie ako s piškótami.
@lenka7875 na obed pridať polievku, aké má príloh k rybe či masku?
olovrant má zeleninku? S čím?
Na desiatu by som pridala k ovociu napr nejaké piskoty
Na večeru len polievka je malo, ak polievka, tak pridaj niečo k tomu