Ahojte babenky. Poraďte ktorá stolička pre dievčatko je dobrá. Skúsenosti ,rady ,triky. Ďakujem
@sardinka336 ....??? Pýtam sa na skúsenosti. Načo si písala? Jaký povyk robim?!
My mame obycajnu z ikei - je lahka a pritom stabilna, lahko sa utiera, kedze je cela z plastu a nema ziadne calunenie ci zahyby. Najvacsia vyhoda je samozrejme nizka cena. Nevyhoda je, ze sa neda polohovat, takze kym deti nesedeli, krmila som v kresielku alebo som mala pozicanu polohovatelnu od kamosky.
Dobra tema co zaujima aj mna. Chcela by som vediet nazor na jedalenske stolicky ktore sa daju rozlozit potom na stolik a stolicku pre maleho.
My máme prima pappa zero 3 a som veľmi spokojná. Dá sa upravovať sklon opierky a tým pádom sa dá použiť aj ako lehátko pre novorodenca a je postupne využiteľná v každom veku dieťaťa až kým si nesadne samo za stôl 🙂 Má na sebe taký ako keby kožený poťah, ktorý sa super ľahko čistí. Majú ju v rôznych farbách. Dá sa ľahko zložiť, ak by zavadzala a aj v zloženom stave sama stojí. Pozri si ako funguje tu na tomto videu:
https://www.youtube.com/watch?v=QCFT02YHx_4P.S. Keď som hľadala to video, natrafila som na video "10 najlepších stoličiek za rok 2016", tak kukni pri inšpiráciu:
https://www.youtube.com/watch?v=KrB_uUIGzm8👍 ďakujem
My sme mali CAM campione...tiez polohovatelnu-kym nesedel sam. Mozno velka oproti Ikea - ale stabilna...nase neposedne dieta stale udrzalo. Svagrina mala obyc. Z Tesca-neboli tie nohy tak stavane a maly im neraz odtial spadol. Ja nasu uz predavam...ak chces..kuk.
@sugarfree999 👍 ďakujem
Ikeacka antilop bola super pomec cena pouzitie. Navyse nezabera tolko miesta ako tie hebeda ala CAM. Lahko sa to utre. Ja by som inu nechcela ani zadarmo, najme ak ma niekto nie velkoplosnu kuchynu ale byva v byte kde kazdy kram zavadzia
Ikea je top... najprv som krpca chovala vo vajicku kym nesedel a potom bol v ikeackej..mali sme ju skoro 2roky v kazdodennom pouzivani (teraz ako 2.5rocny sedi uz na normal stolicke) a uz sluzi dalsiemu dietatku a je stale ako nova... neoplati aa kupovat drahw stolicky ktorym potah akurat tak popuka 🙂
A cenu ma paradnu - nova vyjde okolo 15e (ak aj nie si z Ba tak je tu na mk jednapani ktora tam nakupuje a posiela, my sme tiez uz cez nu nejake veci kupovali)...a aj po z rokoch je ako nova
My mame stolicku Klups safari. Je drevena, skor pre vacsie deti, resp. take ktore uz vie pekne sediet. Opierka sa da dat len do 2 poloh a tiez aj pultik. Da sa potom rozlizit na stolik a stolicku. Momentalne vyuzivame osobitne stolik a stolicku sme nechali aj s pultikom na jedenie pre mladsiu dceru.
Ma aj vyssiu nosnost ako niektore plastove, takze pre nas to bola dobra volba, kedze som chcela aby sme ju vedeli vyuzit aj neskor.
Vyhodu tiez vidim v tom ze aj potah stolicky je kozenkovy, takze to vzdy len pretriem handrickou a netreba nic prat.
Ak ti uz sedi, tak jednoznacne rastucu. Odpada ta okolo 2 rokov starost, co teraz. v typ Ikeacka ti uz sediet nebude chciet a znormalne stolicky este v tom veku nedoaciahne.
Rastucu mozes pouzit aj k pisaciemu stolu.
7 rocny ma rastucu pri pisacom stole, najmladsia 20 mesacna svoju rastucu pri jedalenskom stole a uz dva tyzdne sedi pekne ako na normalnej dospelackej stolicke bez "zmensovadla".
To sa vyrabaju stolicky zvlast pre chlapcov a zvlast pre dievcata? Ci ako to treba chapat?
Otazka by snad mala zniet: Aka stolicka na jedenie je vhodna pre dieta? (a specifikovat vek)
@yanni moj sedel v ikeackej do cca 2r3m a teraz sedi na normalnej a dociahne... dieta v tom veku uz nebude chciet sediet v ziadnej, lebo chce papat ako rodicia 🙂
@tenerifka tiez som nad tym rozmyslala... a aj nad tym ake triky treba ku stolicke 😂😁
My už máme tretie dieťa v tej z ikea, top investícia 😂
@katka253111 možno chlapčenské majú výrez na gule 😀
@katka253111 ale rastuca stolicka JE ako normalna stolicka. Odstranis "zmansovadlo" asedis. Dokonca kolkokrat si sadnem aj ja na nu. No normalna stolicka. Len sada sedadlo posuvat podla vysky dietata, aby krasne dociahlo na stol.
Tu nejde o to, ci dvojrocne dieta vie ci nevie sediet na stolicke. Ani vie, ale jednoducho nevie sa pekne najest, lebo NEdociahne tak, ako by malo.
My mame 4 deti. Vsetci mali Stokke Trip trap, mala ma tiez svoji vlastnu a je to na nezaplatenie. Ako som vyssie pisala, druhy najmladsi, 7 rokov, prvak na ZS, ma tuto stolicku teraz pri pisacom stole.
A inak, nasa najmladsia je ako ostatni clenovia rodiny pekne pri stole od 10tich mesiacov. Teraz ma 20 measiacov, zmensovadlo sme odstranili a krasne si na nu vylezie a zlezie, super je z taniera priamo na stole. Na normalnu stolicku sa vystvera, ale ked si na nu sadne, nema sancu sa normalne najest. Jednoducho stol je jej este vysoko. Takto je to bez problemov. A kedze ona je od roka sama, pekne cisto lyzickou a vidlickou, tuto investiciu uz do x dietata nikdy neolutujem.
@katka253111 naozaj veľmi smiešne
🙄
Prosím píšte len k danej otázke.okolo toho ma nezaujíma. Ďakujem
@peaxsa my sme kupili nejaku v tescu. Zelenu. Mal ju najskor maly,neskor mala. Aj tak od cca dvoch rokov chceli sediet na nasej dospelackej stolicke. Ta nasa sa dala zvysit a znizit. Uplne stacila. Pre ake je pohlavie,som absolutne neriesila. Mala aj ulozny priestor pre nejake veci. Taky kosik. Ten mam teraz zavesney na radiatore a z tej misky,co sa dala odopnut kvoli umytiu,som spravila paletu na temperky. 🙂
👍 ďakujem
@peaxsa prepac...ja som poradila ako som vedela a aku mam skusenost... 🙂 ale otazka znela aj tak zaujimavo 🙂
Tolko povyku okolo jednej stoličky! Potrebovala som stoličku, nasadla do auta, išla do Ikea a kupila stoličku za 10 eur...šmitec, vybavené.
Máme aj Chicco ale to je velke hebedo, nespratné, zbytočne drahá, jedina vyhoda, ze sa dá polohovat čiže pokial dietatko ešte nesedí tak sa sa dá nastavovat.