Ahojte baby, chystám sa kúpiť si súpravu riadu a je tam aj možnosť kúpiť tlakový hrniec....chcem sa opýtať či varíte v tlakovom hrnci, či ho využívate a tak...či to je dobrá investícia......dík za názory 🙂
@dada7701 Ja mám tiež hrniec na spôsob tlakového a neviem si bez neho život v kuchyni predstaviť. Je to úžasná vec. Nedeľná polievka za 10min., hov.guláš za 15-20min, a podobné časy. Je to fakt super vec. A aj to mäsko je úplne iné ako keď ho dlho varíš, je také šťavnaté a voňavé 😉
https://www.modrykonik.sk/group/6968/ tu je skupinka na tuto temu nech sa paci 🙂
Bez tlakového hrnca si svoj život neviem predstaviť 😉 Neskutočne šetrí čas a jedlo je výborné 🙂
absolútne odporúčam tlakový hrniec kúpiť.
Ani neváhaj🙂
Ked tak kukam uz ho maju vsetky maminy okrem mna😀
Dajte mi prosim odhad za kolko navarim napr.bravc.gulas alebi kuracie sote? Dakujem poze mi v rozhodovani kedze su dost drahe🙂
Ja som si tlakovy hrniec zadovazila minuly rok na Vianoce a teda bola to najlepsia kupa a nechapem ako som doteraz mohla existovat bez neho.Takze urcite kup ak mas moznost ,teraz je na trhu vela znaciek co vyrabaju bezpecne a kvalitne hrnce takze urcite si vyberies a budes spokojna... usetris cas ktory mozes venovt sebe alebo svojej rodine a nemusis vystavat v kuchyni... 😉
Kocky, ktory tlakovy hrniec odporúčate?
@tajka1986 na kuracie mäso potrebujes cca 7-9 min, na bravcove tak 10-15 zalezi aj na Tom z akej casti zvierata (stehno,lopatka atd.) pochadza... ja mam bravcovy gulas za 12 min. hotovy, kuracie vypinam po 8 min. paru nevypustam,necham dojst kym sa sama nevypusti,ale to si vsetko treba odsledovat na vlastnom hrnci ku ktoremu dostavas navod a su tam aj orientacne casy varenia vsetkych druhov mäsa a u mna aj zeleniny ci ryze a strukovin 😉
jasne, ze je
Tlakový hrniec je ten najlepší hrniec . iný ani nepotrebujem . Určite sa oplatí
normalne ste ma teraz navnadili, mama sa ma pytala minuly tyzden co chceme pod stromcek a nic mi nenapadlo, toto je fakt super tip, vdaka 🙂 akurat sa toho troska bojim, lebo nemam ziadne skusenosti, budem v tom vediet varit?
@mimca77 bojis sa, ze to vybuchne? toho som sa bala ja 😅. ale nic take sa (zatial) nestalo, len treba dodrzat par pravidiel, hlavne hrniec neotvarat pred vypustenim pary a nasilu. varit v nom bude vediet urcite, lebo sa to vari v podstate samo 😉 (das dnu potraviny, moze opiect, zaliat vodou alebo cim treba, zavries a varis, teda vari SA 😀 ).
@klincek no ja si hlavne neviem predstavit varit nieco tak, ze do toho vobec nevidim a neviem co sa dnu deje, predsa nie vsetky jedla funguju tak, ze vsetko das dnu naraz, ci pri tlakovom ano? Nestava sa, ze nieco je polosurove a nieco zas rozvarene? No naozaj ma to laka, najma kvoli tej rychlosti...a mame velmi radi polievky, dusene jedla a podobne, a co som citala, tak presne na take jedlo je to vraj idealny sposob pripravy 🙂
@mimca77 je to tak, prave na take jedla to je super.
ja pri niektorych jedlach hrniec otvaram - napr. pri gulasi dam varit maso so zemiakmi na zahustenie, a ked uz mam citak, ze to bude, odstavim, otvorim a pridam ostatne veci, co sa varia kratsie. zase zavriem a dovarim. ked v tom zacinas varit, musis si casy pri jednotlivych jedlach odsledovat, ale to je otazka praxe (tiez sa este ucim).
ja mam T-Fal ci ako sa to pise, je zo SK a super, tiez som velmi spokojna dost drahy stalo okolo 100E ale to 4 roky tomu
Ja si to tiez bez neho neviem predstavit aj pri vareni strukovin Vam usetri straaaasne vela casu, tiez som sa naucila nedelny vyvar varit v tlakovom..idealna pomocka do kuchyne
Áno, áno, áno! Ale pozor na kvalitu. Nech je poriadny, hrubé dno,.. treba pozisťovať. Ja mám síce z tých lacnejších Banquet, ale náhodu je super. Dala som na radu kamošky, ktorá ho už mala.
Jasne. Odporucam tefal clipso control... asi sa uz nerobi pod tymto nazvom, ale urcite este existuje. Je vyborny, mam ho tri roky a bola to asi naj kuchynska investicia, stal cca. 139e
baby a aký objem majú tie hrnce ?
no jasne to ani nevahaj . ja uz si neviem predstavit ze by som nemala tlakovy hrniec 😀 ..aj moju mamu som uz na to naucila 😀
pre mne je to zbytocnost, pretoze nevarim nic take, co by som mohla robit v tlakaci...ani gulase, ani sote, ani hovadzie na stave, ani nic take, co sa bezne vari dlho
ja len sup-sup opiect na prirodno, alebo upiect v rure
takze, ak varievas take klasicke jedla, tak ano, urcite si ho kup.
tlakovy hrniec je urcite super vec, mam uplne obycajny, 5litrovy z Hypernovy, povodne stal vraj 50e, potom bola zlava na 20e. Varim v nom uz par rokov a som spokojna. Fazulu, sosovicu, naturalnu ryzu (ta sa vari takmer hodinu, ja ju mam v tlakovom za 13min, odstavim a necham dojst), maso - bravcove, hovadzie, kuraciu polievku, zemiaky,..... takmer vsetko a cas je polovicny.
@dada7701 z mojej strany je to ta najlepsia volba, v tlakaci je vsetko jedlo za polovicnu dobu uvarene, takze nezabijam cas pri hrncoch cely den, "ja osobne som za" pre mna velka pomoc 😉