Je možné, že moja 4 mesačná nevie piť z fľašky?

juicyluu
23. jún 2010

Ked mala moja mala mesiac tak z flasky pit vedela, teraz ako boly horucavy tak som jej davala cajik ale skusila som pritom 3 rozne cumliky, len to tak zuzlala a vsetko vypluvala, ked jej davam z lyzickou tak sa strasne tesi a papa pekne. Ale mne teraz dochadza mliecko a kazdym dnom ideme prestat kojit uplne tak neviem ako to zvladneme "lyzickovat" na plny uvazok. 😕

zuziiiicek17
23. jún 2010

@juicyluu je to mozne ,lebo napriklad moj misko v porodnici vedel pit ,ale o dva mesiace na to uz nie .A nevie z flase pit do dnes .A od vtedy som skusila uz milion flasiek a cumlikov a nic nefunguje .Tak som sa radsej zamerala na to ,ako zvysit laktaciu ,pretoze ,vsetkemu sa da pomoct
http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/ako-po...
Alebo sa skus opytat annag v teme
https://www.modrykonik.sk/forum/laktacna-poradna/vsetko-o-dojceni/
Vidis ,ze si mala sama ziada dojcenie 😉 drzim palce .JA som mala ten isty problem a annag mi pomohla a uz dojcim uspesne 9 mesiacov 😵

bubelko
23. jún 2010

@juicyluu > mne sa stalo to iste. lukas prvy mesiac pekne pil z flase, kym sme dokrmovali. potom sme prestali, bol len kojeny - bez problemov. a ked sme potom chceli davat odpumpovane mlieko z flase, ked som isla prec, tak ani za svet. nechcel a nikdy uz flasu do ust nevzal. pil z flase, ale mala sosacik a potom poharik.
ak nechces lyzickovat, skus flasu so sosacikom (pripadne poharik s naustkom) a ak ani to nie, tak skus normalny poharik. 🙂

nikush
23. jún 2010

@juicyluu
bud rada, neskusaj ani flasu s cumlo...je vela inych sposobou ako sa mu vyhnut, deti su sikovne. ja som malemu davala pit ako dospelakovy mm a v pohode...teraz cez sosacik

spalka
23. jún 2010

@juicyluu aj mne sa velakrat zdalo, ze uz mliecko nemam, ale vzdy sme kojili dalej a vzdy sa to upravilo same, kojim dodnes, prsia nemavam absolutne tvrde, dokonca sa mi zda, ze su mensie ako predtym ako sa mala narodila 😀 a na moje pocudovanie je tam mliecka stale dost 😉, moja mala sa naucila pit z poharika so sosakom a flasticky az ked mala rok 😉 a to asi tiez zo zvedavosti 🙂

czechzuzanaba
23. jún 2010

Juicyluu, nasa Julka ma ted 8 mesicu a z flasky nepila nikdy. Zkousela sem asi 5 typu cumla, aj ten hrnecek z nasoskou ci jak se to jmenuje a nic. Nakonec jsme prisli na to, ze pije normalne ze sklenicky nebo hrnecku. Dam ji pod bradu plinku a pijeme 🙂 Ze zacatku se dost pobryndala, ale ted uz pije moc pekne. Tak zkus nejaky hrnecek, treba budes prekvapena 🙂

pipi1211
23. jún 2010

moja mala tiez nevedela pit z flasky 🙂 ked bola uplne malicka a chcela som jej dat len vodicku tak iba s lyzickou a potom som ju pekne ucila na poharik 🙂 uz ako pol rocna krasne pila z poharika 😵 😵 😵 😵

susik77
23. jún 2010

Ahojte, tiez mam ten isty problem. Kojim plne, mala je aj na prikrmoch-uz ma skoro 10 mesiacov ale pit nevie z nicoho, zatial pije len moje mlieko. Tiez som skusala flasky, aj ten nustok od Aventu a ona sa aj trochu napije ale vypluje to. Asi jej to nechuti. Blbe je, ze kvoli tomu nemozem ist nikam bez nej. Asi tiez vyskusam dat jej obyc. poharik, ci sa z toho napije.

blumka
24. jún 2010

ked som musela prestat kojit, mala moja starsia dcera tri mesiace. nechcela flasu, velmi som sa bala ako bude papat. Nasa pediatricka povedala ze nepozna dieta, ktore by sa raz na flasu nenaucilo ked sa mu ponuka a poradila nam, nech ju to uci manzel, zo mna vraj citi mlieko preto odo mna flasu nevezme. Manzel si to teda vzal na starost. prvych 24 hodin vela nepapala, obcas ked sa zabudla, cucla si z flase ale potom asi pochopila ze inak nedostane tak navela sa poddala a zacala s flase pit. Ale ja by som dieta na flasu neucila ak to nie je potrebne, zatial kojis tak sa nezaoberaj otazkou co bude ak nebudes kojit..ten problem budes riesit ked nastane. Mozno to bude za dva mesiace a vtedy uz kludne mozes dat malej Aventacky magic cup (mne z neho mala vie pit uz teraz po trosicke) a mozno budes kojit do roka a to uz mozes dat aj slamku 😉
a ked nebude chciet ani jedno tak skus normalny pohar...starsia dcera potom co sa naucila pit z flase nechcela uz pit z nicoho ineho, tak vodu pila z normalneho pohara a po roku zo slamky

evkacka
24. jún 2010

ahojte maminky, tak my sme tento istý problém riešili tiež 😵
Adelka papala len a len z prsíčka, v porodnici aj z flasky ale myslim si že to zabudla 🙂 ked som potrebovala niekam ísť, bol to horor 😖 ked sa aj chytila na flasku, hned na to odmietala prsnik a tak dookola ☹
ked sa ale sama odstavila nebolo inej možnosti ako do nej dostať tekutiny a mliečko, skúsila som pohárik, ale v priebehu dňa velmi malo pila a v noci ked dopapala mliečko alebo kašu a zo spania pytala čajik, zdalo sa mi nepraktické prikladať pohárik, jednoducho sú situacie kedy naozaj potrebujete flasku, tak som spravila hrozne velku dieru do cumlika a vtedy to šlo 🙂 🙂 🙂 podla mna jej išlo malo tak ani nechcela hoci som používala cumlíky podla veku.skúste teda zvačšiť dierku na cumliku, nie zas nejake delo, aby sa neutopili 😀
ale rozhodne si myslim, že flasku ešte využijeme, hlavne v noci, hoci adelka už sama pije z pohara aj slamky ale v noci je to najjednoduchšie ako ju nepobudiť, držím palčeky

zuzkat1
25. jún 2010

@juicyluu moja pila do troch mesiacov a jedneho dna flasku vyplula a odvtedy ani bohovi... ja ju este kojim aj z flase pila mm ale ked zacnem prikrmy tak asi dam rovno poharik a budem ju ucit z toho ..ja som v podstate rada ze ju nemusim od flasky oducat🙂alebo existuju take prechodne flase,ze ani flasa ani pohar, je to nieco ako "uciaca flasa" ma naucit dieta pit z pohara, ma taky iny naustok nie dudlovy

dioliana1
25. jún 2010

čo tak naučiť piť s pohára? deti sú šikovné.... 😉