Je lepšie mliečko alebo čaj po kaši pred spaním?

rasto88
22. apr 2013

Zdravím
Náš drobec už 3 týždeň papa (cca 1,5h+-) pred spaním kašicku. Lekárka na poradni povedala keď sme ešte len začínali s príkrmom "pred spaním kašičku a potom jej spravte mliečko". Fugovalo to takto asi 2 dni, 3 deň kašička, mliečko a po 30min. spánku čaj a spalo sa skoro 6-7h. Takže ma napadlo že ju dosť po kašičke smädí a mliečko tomu moc nepomáha. Teraz jej dávame kašičku a po nej čajik a po cca 20min. vystrájaní a menení polôh v postielke sa spí niekedy aj viac ako 7h.
Len by som chcel vedieť či je potrebne dávať mliečko po kaši ako to vravela lekárka ? Niekedý už samotnu kašu nedoje uplne všetku kedže je sýta.
Keď sme to zo začiatku robili podľa toho ako nám vravela lekárka tak kaša sa zjedla celá a mliečka sa vypilo ledva 60ml (niekdy aj menej).
Aký je váš názor ? Vadí to ak malej dávame po kašičke iba čajík ?
Ďakujem za rady 😉

s.i.m.k.a1
22. apr 2013

@rasto88 my davame cajik zapijat popri kasicke aj po nej, potom ked ide spat uspi sa na mliecku 🙂

maslenka47
23. apr 2013

Niekedy zasnem nad tym, aku kravinu sa dokazu ludia spytat. Doktorka povedala , tak to musiim robit do bodky napriek tomu, ze decko s tym evidentne nie je spokojne. Preboha to nemate vlastny rozum? Nepisete ako stare je dieta, ale nikde predsa nie je napisane, ze dieta MUSI tesne pred spanim jest kasu, hlavne ked ma problem ju stravit. Tak mu skuste dat kasu skorej, povedzme 2h pres spanim. Alebo nedajte vobec. Alebo skuste inu kasu (mojmu malemu tiez bolo tazko od tych vselijakych instantnych sraciek z obchodu, robim mu zasadne domacu). Vy s tym dietetom byvate, vy musite zistit, co mu vyhovuje a co nie. Predsa vam ide o to, aby boli spokojne dieta, nie doktor!

rasto88
autor
23. apr 2013

@maslenka47 tak laskavo nad tym nezasni !!!! ja nemam doma 10 deti aby som mal nejake skusenosti .
Ked budes robit elektriku v byte, vodu, sadrokarton opravovat PC, auto rad ti polozim rovnaku otazku "nemas vlastny rozum?! " tak laskavo nekritizuj a nebuzeruj nemam 15r aby som pocuval tvoje pripomienky!!!!!
Dakujem za kazdu radu ale ak sa ti nepaci moja nevedomost tak sa radsej nevyjadruj a nechaj si to pre seba, forum je na to aby si ludia pomohli a nie aby som tu pocuvanie niekoho narazky. Ano ty si urcite prisla z porodnice a hned si vsetko vedela a islo ti to odruky vsak ?
Mam vlastnu logiku len si chcem overit ci robim spravne, budem zo seba robit mudrlanta a ublizim malickej ?! Ak nieje problem tak sa radsej spytam nie ?

Malicka ma 5,5mes.

althejka
26. apr 2013

My potom uz nedavame mlieko, ta kasa mi pride tazka uz sama o sebe,tazke dostane iba cajik od smadu,ak chce a nema ziadne problemy. maly ma 6 mesiacov dlho mal koliky, tak som v tychto veciach opatrnejsia,aby to brusko uz nehnevalo. 🙂

lucia006
28. apr 2013

@rasto88 ja davam takisto kasicku pred nocnym spankom a vobec mliecko ponej uz nedavam len cajik kolko vypije .a ani lekarka mi nevravela aby som mu este aj mliecko za tym davala .takz podla mna staci bohato cajik 😉

lucia006
28. apr 2013

@rasto88 a inak take typi ludii ako tu vyssie co mudruju dva na tri mam najradsej 😀 ako keby sa narodili uz stym ,ze vsetko okolo deti vedia najlepsie .... 😝 ale mali by si radsej nastudovat naco je diskusne forum.take treba len ignorovat.doma sa nudia a vyhladavaju tu take veci aby mohli cloveka zhodit a sprdnut 😖

rasto88
autor
7. máj 2013

Vdaka za rady 😉

Davame vecer uz len kasicku a caj pocas jedenia aj po jedeni. Asi mesiac zaspavala cca 20-20:15h, teraz neviem ci odkedy sa zacalo s prikrmovanim alebo tym ze je onieco starsia tak po najedeni ju este ponosime 10-15min. aby sa jej ogrglo ale aj tak vystraja v postielke niekedy aj 1,5h 🙂 otacanie nabok, nabrucho ......
Niekedy po tomto vecernom "breakdance" este vypije vodu alebo caj, pripadne 50-60ml mlieka a konecne sa spi 😔

althejka
9. máj 2013

@rasto88 ja som prestala davat kasu na noc, maly sa po nej tiez vrtel, nevedel sa ulozit,tak som ju vyradila a namiesto nej davam Hami hajaja. je to lahsie,ale viac zasyti ako obycm .mlieko a spi ako medved 😀

deniska2
20. máj 2013

Ahojte chcela by som vaz poprosit o radu.Mám doma 5 mesačnu Vanessku a od 4 mesiaca ju prikrmujem.Ja by som chcela vadiet či možem každy večer jej dáavat kašičku od sunarky už ju pije pomali mesiac každy večer o 20:00 a po kašičke jej dávam čajik ale možem jej dáavat stale každy den pije ho už pravidelne mesiac a dáavam jej z flašky