Je lepšia fľaška Avent alebo Tommee Tippee?

allias20
23. okt 2012

Je tam nejaky rozdiel???? ☹ 😒

ikke
23. okt 2012

tu, ktoru dostat u vas v drogerii, lekarni alebo inom dobre dostupnom obchode. myslim, ze medzi novymi aventkami a tommee tippee je uplne mnimalny rozdiel, mysli na to, ze nebudes kazdy cumel a nahradny diel objednavat cez net... 😉

bibistec
23. okt 2012

a hlavne ci to dieta chce, moja mala chcel alen nuk alebo z DM ten co vyzera ako nuk nic ine, takze aj podla toho.

lenka_b
23. okt 2012

@allias20 Ja osobne som pouzivala Tommee Tippee. Bola som velmi spokojna. Kojila som a zaroven a dokrmovala a mala nemala problem to striedat. Co sa tyka Avent, tak v lekarni mi vraveli, ze vela ludi ich chodi reklamovat kvoli tomu, ze dost zozltnu... Tommee Tippee boli presne takej farby po roku pouzivania a sterilizovania ako nove. No samozrejme trochu ocuchane z vonku.
Ale to bolo pred 2 rokmi, cize Avent sa mohli za ten cas vylepsit, ako pise ikke 😉

allias20
autor
23. okt 2012

@ikke a kolko ich budem potrebovat? a ake velkosti? lebo su aj take sady, ze dve mensie a dve vacsie...

allias20
autor
23. okt 2012

@bibistec
@lenka_b
@ikke a kolko ich budem potrebovat? a ake velkosti? lebo su aj take sady, ze dve mensie a dve vacsie... alebo radsej kupim iba jednu malu, podla toho, ci ju bude krpcek vobec chciet... ?

lenka_b
23. okt 2012

@allias20 Ja som mala asi 4 tie malicke - zalezi na tom, ci budes kojit, alebo len flase pouzivat. Ja som si ich vzdy vecer vysterilizovala a brala ciste zo sterilizatora pocas dna. Na prve mesiace ti uplne stacia tie malicke. Tusim malu 150 ml

Potom neskor som uz mala tie vacsie (od takych 4 mesiacov) a mala som ich asi 8 - ale ja som ich pouzivala pocas celeho dna a potom az vecer ich umyvala.

To my vystacilo. Vsetky moje kamosky pouzivaju tommee Tippee a tiez su spokojne.

bibistec
23. okt 2012

@allias20 no ako pise pani podo mnou podla toho ci kojis alebo nie na zaciatok ta najmensia sada aka je a uvidis. to sa da dokupit

allias20
autor
23. okt 2012

@lenka_b
@bibistec dakujem za odpovede... =) no dufam, ze budem kojit, a ze tie tazke prsiska nenostim nadarmo 😀 a bude to aj lacnejsie 😀 😀 😀 😀 😀

ikke
23. okt 2012

@allias20 nevidim v tvojom profile, ci si tehotna alebo uz mas dieta.
ak si tehotna a chces kojit, kup si maximalne jednu malu flasku, ja som mala avent 125ml ale este tie starsie. to naozaj len keby si nemohla kojit a museli ste narychlo riesit mlieko, tak nech mas rezervu. inak naozaj netreba nic kupovat dopredu.

ja ked som v 6 mesiacoch prestala kojit, pouzivali sme 4 velke flasky (260ml) a 4 male (125ml), ale to hlavne preto, ze ja som lenivec lenivy a toto bolo mnozstvo na dva dni, kedze u nas bezi umyvacka zdruba tie kazdy druhy den 😀 inak moja svagrina nekoji a od narodenia pouzivaju 2 flasky a od asi 2.-3. tyzdna sterilizuju iba raz za cas. takze zalezi na zvyklostiach kazdej z nas 😉

allias20
autor
23. okt 2012

@ikke este som len tehotna... 😉 ja som sa mojej mamky spytala, ze podla nej, ci mam kupit sterilizator, alebo radsej flasky vyvarat. ona sa na mna cudne pozerala a povedala, ze nam nikdy flasky nesterilizovala. ze nech maleho moc nerozmaznavam, lebo ze nebude mat imunitu... 😒 😒

zigzag
23. okt 2012

ja mam avent, a som spokojna, ale keby som mala este raz vyberat vybrala by som sklenenu 😉 ale uz vie pit aj z pohara, takze za chvilu vyhodim plast definitivne, pijeme uz len vodu 😉

allias20
autor
23. okt 2012

@zigzag preco sklenenu???

simca06022011
23. okt 2012

Ja som mala od narodenia iba 2 flasky, zacinali sme aventom, pretoze som si kupila kopec flasiek s odsavackou. ZBYTOCNE. Nekupuj si zasoby, flasku si vies dokupit, tiez uz nepoznam maminu co naozaj sterilizovala vkuse 6 flasiek🙂 Po par tyzdnoch som presna na Tommee a nedam nan dopustit. Uz by som sa k aventu nevratila 🙂 Tommee a avent maju dost velky rozdiel v cumliku podla mna... mne mala bud nestihala alebo jej bolo malo alebo sa cela pooblievala a to sme od mala zvyknute na kadejake flase 🙂)) Inak stelirizator avent mi velmi dobre posluzil, este do nedavna. To bola jedina vec co sa mi oplatila kupit z celej avent sady 🙂))) Sterilizovala som tam okrem flasiek aj cumliky a nie je s tym vela prace (davat vodu do hrnca, prevarit, vyberat,... ), len treba premerat mikrovlnku 🙂

zigzag
23. okt 2012

@allias20 lebo z pastu sa moze vyplavovat svistvo, hlavne,ked do nej davas teple napoje, to by som zmenila, lutujem, ze som na to neprisla skor, 😒

simca06022011
23. okt 2012

@zigzag ale zigzag... ved tieto plastove uz neobsahuju ziadne taketo latky... to budes dietatu cely zivot plasty vyhadzovat z dosahu? 🙂
@allias20 okrem toho co hovorila zigzag sklenená dlhsie vydzi byt "pekna", plastove sa casom osuchaju, pripadne zafarbia od cajikov/dzusikov ale to som riesila cifom :P a tak... ale mne bola sklenena tazka🙂 Iny rozdiel neviem.

zigzag
23. okt 2012

@simca06022011 neobsahuju BHA, bifenol, ale ostatne tam je,,,,, vsetok plast sa mi urcite nepodari odstranit z dosahu, ale keby som sa mala rozhodovat este raz,tak sklena urcite... 😉 kazdy si moze urobit ako chce, 😉

http://www.ac24.cz/videodokumenty/zivotni-prost...

simca06022011
23. okt 2012

@zigzag to maz asi pravdu ale museli by sme sa uz vystahovat do lesa niekam... vyhodit vsetko nove, lebo vsade daco je a vlastne aj to stare🙂 Samozrejme nazor to je a ja ti ho neberiem. Sklene flasky maju kopec vyhod, ked nie zdravotnych tak aspon ekologickych 🙂

dadkav
23. okt 2012

Tak ja som nazorny priklad mamci, ktora sterilizuje 6 flasiek naraz 😀, pouzivam Avent 5 mesiacov vkuse, pretoze mala nebola kojena a zatial nezozltol..... som spokojna, pouzivam aj sterilizator a v pohode.

simca06022011
23. okt 2012

@dadkav no my sme sa tiez nekojili a flasky nam zozltli po marhulovom a i. dzusiku 🙂 totalne...

amouramour
23. okt 2012

ja uplne od veci, ale odporucam mam a velmi fajn boli aj babylove;)a na zaciatku sme mali sklenenu flasku

amouramour
23. okt 2012

@allias20 ja by som uplne malemu babatku sterilizovala

dadkav
23. okt 2012

@simca06022011 nooo tak to sa tesim ☹ , to mas naozaj pravdu, my este nie sme tak daleko, ale tak kupime nejaku farebnu 😉

cannella
23. okt 2012

Ja by som ti tiez neodporucala viac, ako 1 flasku na zaciatok. Je uplne zbytocne kupovat 4 flase naraz. Nevies, ci budes dojcit, alebo krmit z flase a navyse, ak aj budes flaskovat, tak nevies, ci Avent bude OK. Mne mala Avent nechcela odmala ani chytit. Potom som mala Dr. Brown, to celkom slo, ale bola veeelmi malilinka, len 60 ml. Potom som presla na sklenene a pouzivam doposial. Sklenena flasa ti nikdy nenapachne od obsahu v nej, nikdy nezajde, najlepsie ju umyjes, vysterilizujes. No a to HLAVNE, preco som pri nej zostala ja je to, ze okrem toho, ze nie je vyrobena z ropy, co vsetky plasty su, aj ked neobsahuju BPA je ten, ze dlho drzi teplo, pretoze kym ti maly mliecko vypije, tak ochladne a ked ho naopak zasa potrebujes ochladit, tak sklo ochladis rychlejsie. Sklo dlhsie udrzi teplotu, na ktoru ho zohrejes, resp. ochladis.

allias20
autor
23. okt 2012

@simca06022011 tommee zatial vyhrava aj u mna. zaujal ma hlavne ten cumlik, ze sa chova ako bradavka.. 😅

@zigzag nemyslim si, ze tie plastove natolko skodia. a sklenu by som nechcela aj preto, lebo ze vraj sa deti potom pomalsie naucia drzat flasku, lebo im je tazka... 😖 neviem, nie som profesional a bude to moje prve babo...

@dadkav ty si asi Monk 😀 ale nie!!! kazda kona ako uzna za vhodne. ale podla mna ti tie flasky esteb nezozltli preto, lebo kedze mas 6 flasiek a pouzivas ich 5 mesiacov, tak to vychadza matematicky ako keby si pouzivala 1 flasku ani nie mesiac 😀 😀 😀

simca06022011
23. okt 2012

@dadkav ako som povedala niekedy pomaha CIF, niekedy nepomoze uz nic, hlavne aventky mi hned posli... (tie mensie som prerobila hned na dzusikove, lebo tommee bolo dostat iba online... ). Ale za 1,5 roka sme znicili asi len nejak 3 Tommee flase, celu sadu aventiek hned na zaciatku (moja chyba! zabudla som na tesnenie) a skusali sme aj obycajne sklenne (tie cumle nic moc) a chicco (teraz sme si ju nechali na kasu) a MAM a podobne take malicke sme skusali na cajiky (to sme podostaali)... mame otestovane vsetko u nas :P

simca06022011
23. okt 2012

@allias20 dadke nezozltli lebo este maju iba mliecko v nich 🙂)) ale ako hovorim nie kazdy dzusik farbi :!

allias20
autor
23. okt 2012

@cannella inaaaaac 😲 to je pravda, ze sklo udrzi teplo dlhsie...

dadkav
23. okt 2012

@allias20 jaaaaj nie som super zena, ja len musim prevarat a sterilizovat, mam riadne nedonoseniatko a toto je to najmenej co mozem urobit 😀

allias20
autor
23. okt 2012

@dadkav pozrela som si tu tvoju sasku. je nadherna 😉 v ktorom tyzdni sa ti narodila???

renik28
23. okt 2012

@allias20 ahoj moja skusenost a rada, ak chces kojit urcite ti netreba sady, staci na uvod jedna flasa...my kym sme sa rozkojili a mala sa naucila pit odo mna, sme mali 1 flasu antikolikovu dr.brown-velka spokojnost a potom sme dostali od kamosky tommee tippee, ale z nej mala nevedela pit, stale jej to stekalo pomimo a vsade dookola, kamoska mala taku istu skusenost, ta pouziva iba aventky.....