Maminky ktore sladite cajik vasmu dietatku davate med alebo radsej hroznovy cukor.Dakujem
mam skoro dvojrocnu a sladievam jej medikom 🙂
ja nesladím vôbec a chutí mu, to je iba o zvyku 🙂
odporucam tuto knizku najdes tam aj odpoved na tvoju otazku
http://www.kultura21.cz/literatura/8269-josef-j...
najlepšie nič, malý od malička pil granulovaný čaj - moja chyba, aj platím za ňu, ale odkedy je v škôlke tak len čistú vodu a čaj málo a ak cukor tak trstinový.
moja tiez pije cisty ako nahle jej dam med tak uz nepije
nesladime doma caj, co piju v skolke neovplyvnim.
nič alebo med ( je oveľa lepší ako hocijaký cukor) 🙂 alebo ja dávam aj domáci džús trochu do čaju 🙂
Naco sladit? To je otazka zvyku, moja ma 20 mesiacov a cukor ani med este nevidela a nechyba jej. Samozrejme, ze jej ho nebudem zakazovat, ale ak jej to chuti aj bez neho, tak naco jej kazit navyk? Teraz mnohe deti piju len sladene napoje a rastu im rite a mamicky sa potom cuduju.
ideme mat 5 rokov a doma pijeme caj doteraz nesladeny,medik dame len ako medicinku,ked su chori ...bohuzial v skolke sladia no nastastie doma sa sladeneho caju nedomahaju...pijem ovocne,klasika sackove,ziadne instantne 🙂
Ja by som v 15.mesiacoch nesladila.Ale už keď veľmi chceš tak podľa mňa radšej med 🙂 ja mám doma 2,5ročnú a ozaj len výnimočne jej dám do čaju trošičku medu alebo domáci sirup.
Medík 😉 Hroznový cukor som dávala iba do niektorých sirupov ak mi ich nechceli skonzumovať. Do čaju som popravde ešte neskúšala.
Ahoj aj mamičky. Mamka sa nepýtala či má alebo nemá sladiť, ale čím?
Ja sladím hnedým cukrom, niekedy medom. Med je asi lepší aj zdravší.
My sme bojovali s tým, že nepili vôbec. Jasné že nie som nadšená zo sladenia.
Ale som rada že pijú. A nie je to len zvyk. Každé dieťa je individuálne aj mamka🙂
@luciahaluskova my teraz sladime mliecko, lebo umele bolo dost sladke a normalne odmietala a davam jej steviu🙂 Da sa kupit prasok, aj tekuta, aj tabletocky 🙂 med som nechcela, lebo sa z neho vraj kazia zuby a z hroznoveho cukru bola velmi hyperaktivna...uz si davam steviu aj ja do kavy, je fakt sladka, staci uplne malinko🙂
Moja dcérka bude mať v apríli 3 roky. Zhruba od 17 mesiacov pije čajík, ktorý dosládzam len medom - nie z obchodu ale priamo od včelárov.Chorá nebýva. Med nie je len o sladený ale aj o tom aká účinky má na náš organizmus, nie len pri prechladnutí ale aj pri rôznych chorobách. Medom nič nepokazíš.
Mnohé mamičky čaj nesladia , zato sladkosťami detičky krmia. Vidím v mojom okolí. Ťoť môj názor
Moj ma najradsej cistu vodu. Ak robim caj, tak mu uvarim jablka, aj viackrat ich uvarim vo vode. Med nedavam Lebo maly je silny alergik a nemam odvahu ani vyskusat.
my tiez cistu vodicku, caj pije bez sladenia, ale obcas dam medik jednu lyzicku, ked ju hrdielko skriabe...a moja kamaratka dava malemu do caju ovocny cukor, vraj je omnoho zdravsi ako hnedy, neviem. Ja pouzivam vsade tiez len ovocny, ale myslim skor na pecenie kolacikov atd, ale caj som este nesladila nim.
ja sladim malemu medom
@stanulienkat Mám za to, že si to s tým "rastom rití" dosť prehnala.
Pre zakladateľku - dávam med 🙂
mediiik...🙂
Hroznovy cukor nemozu deti do 3 rokov,takze med.Zuby sa z medu ako takeho urcite nekazia viac ako z cukru.
Tiež by som nesladila tak malému bábätku. Už len z toho, a veľmi dôležitého, dôvodu, že si zvykne na sladkú chuť, cukor a soľ otupuje chuťové poháriky a časom sa môže stať, že bude odmietať menej výrazné chute, najmä teda zeleninu.
A nie je to individualite dieťaťa (skôr maminy 🙂), pretože pokiaľ dieťatko neochutná sladký čaj, nemôže predsa vedieť, ako chutí a že ho che, nemá s čím porovnať 😉.
Keď už veľmi chceš sladiť, tak medom, hnedým cukrom, neskôr zdravými sladidlami (ale s mierou) ako sú rôzne sirupy - javorový, ryžový, datľový atď.
rozhodne med, ja ho davam detom len tak jest lebo uz caj nepiju a hod si do googla co vsetko je v mede, napr. ked zacnu kaslat dam im ho 3x denne po lyzicke a cuduj sa svete pomaha, cize ja som zasadne za med,ma tolko vitaminov a prospesnych latok ako nic ine. a take mudrose naco sladit a rastu im rite a kazia sa im od toho zubz si vobec nevsimaj
ja malej nesladím zatiaľ vôbec, a staršej dcére dávam do čaju med. Podľa mňa med je rozhodne lepší ako hroznový cukor 🙂
Ani jedno. 🙂
Sem tam medom, ale potom je naficana. Sladila som aj brezovym cukrom-nekazia sa po nom zubky a uvolnuje sa pomaly. Teraz mam cukor z kokosovych kvetov, tak pouzivam ten.
Já dávám glukopur, to nám už aj v nemocnici doporučali. Inak aj medom, podal je domácí tak to je to nej! 😉
ja som sladila hroznovym ked mi cajik este chcel pit. med skusat ani nebudem.ale len preto ze svokra je alergicka na med tak to pokusat nebudem,,keby nahodou,,
Nic, zvykne si na sladke, nebude chciet pit nic nesladene. s cukrom opatrne, je to droga...vsetci pozname,nie? a bacha aj na caje...
mala ma 3 r, vypije mi stale cistu vodu, obcas oodstavujeme, ci kupim 100% dzus... caj vypije aj nesladeny. caje robm vacsinou roibois, ci bylinkove ale take riedke. ovocne malokedy, hlavne nie pre malu, nie su poda mna najzdravsie. ak tak, tak este mozno sypane...ta farba je vsetko len nie prirodzena.
med do troch rokov, nie, moze obsahovat stopy bakterii, ktore su pre babatko nebezpecne.
..všetko s mierou.. 😵