Dobrý deň.
Mám otázku na Vás dievcata. Stalo sa niektorej, že ste si podali žiadosť na invalidný dôchodok a po čase keď ste už doložili aj lekárske správy, Vám zatelefonovali zo sociálnej poisťovne, že spis stratili? Je to normálne?!?!? Neviem, čo mám robiť, ako postupovať. Zavolala mi pani a povedala mi, že sa spis stratil. Ostala som ako obarena, opýtala som sa, čo s tým budú robiť. Že oni nič. Že keď chcem, tak si mám podať novú. Halo, to kde sme????????? Poprosím o pomoc, kto sa rozumie.
stazovat riaditelovi v blave
Osobne by som vypísala novú žiadosť a zaslala s novými správami....v opačnom prípade môžeš čakať aj pol roka kým sa sa spis nájde a následne budú tvoj prípad aj tak posudzovať....
@mogaa novú žiadosť? A čo s tou starou? Veď oni musia niečo s tým robiť... Stará žiadosť teda nie je ukončená a mám to nechať tak? Akože sa nič nestalo? Lebo oni sú nezodpovední? A pravdupovediac, ktovie, či to neurobili neschvál
ako to funguje? tak ze ludia len kuvikaju a nic nerobia, ja soms a sv blave stazovala dva roky dozadu este za stareho rezimu a aj mi vyhoveli
@teleskop Poznám pár ľudí, ktorí nemajú vôbec vážne problémy len na oko a inv. Dôchodok majú lebo poznajú lekárov, tak si povybavovali. Choré.
treba napisat oficialnu staznost aj na riaditela. Svokra riesila vinkulaciu v banke a oni jej zle napisali tu vinkulaciu. Jej povedali,ze zial musi ona poziadat znova a znova zaplatit poplatok. Podala staznost a zrazu uz banka uznala pochybenie a spravili novu vinkulaciu v ramci reklamacie....zrazu uz to islo
@mila23 Dakujem za radu, budem sa snažiť poriešiť to. Na Slovensku sa deju choré veci. Chorý človek sa nedopátra pravdy.
Začarovaný kruh. Všetky, čo ti radia majú svojim spôsobom pravdu a teraz si vyber. Ale toto je už vrchol ľadovca. Viem, že som ti neporadila, sama by som nevedela ako postupovať, čo by bolo lepším riešením. Len usudzujem, že žiadateľa majú na háku a zodpovední na to s*rú.
@zirafienka presne tak. Katastrofa. Ale potom takto to funguje na Slovensku žiaľ.
Už len to že je Corona a veľa ľudí aj zo SP má prácu z domu.....Za mňa je naozaj rýchlejšie poslať novú žiadosť (s tým že pôvodný spis sa stratil) a aby ju posúdili čo najskôr ako čakať kým sa spis nájde, doložia tam nové lek.správy a dajú to na posúdenie ....
@mogaa ale oni potom sa vykašlú na starú žiadosť, oni toto chcú. A tým pádom by nemuseli spätne vyplácať peniaze......
Ak máš diagnózu, ktorá sa nezlepsuje resp sa zhoršuje, vedia ti peniaze vyplatiť aj spätne .. Len musíš lekarskymi správami dokázať odkedy taký stav trvá
@lilyianka Dakujem za radu
Stazuj sa nemohol sa stratit.Nebudes ty nieco duplovane dokladat a vybavovat za ten spis bol niekto zodpobedny.normalne doporuceny list s tym, ze Ti bolo oznamene to a to, s cim nesuhlasis a trvas na vyhladani spisu a chces vediet kto bol za to zodpovedny