ahojte zienky,chcela som sa len opytat ci davate svojim detom aj polievky zo sacku,myslite ze by som to mohla v pohode davat mojmu malemu?
@katkas30 ja tiež moc, ale ako písala @lucula73 výnimočne tie junior, vdaka nej sa malý naučil jesť rajčinovú polievku, lebo moju nechcel, len tá sáčková mu chutila, ale skôr kôli cestovinám, tak sa potom natrafila na podobné cestoviny a od vtedy varím len moju a zje jej za vagon 😀 ale na častejšie papanie isto nie..
Ja ich tak isto nepoužívam tak ani detom by som ich nedala 😠 fuuuuj,bleee,brrrrr.....
To nejeme ani my dospeli, a pre dieta je to absolutne nevhodne. Aka vyziva uz v tom len moze byt?!
Nezvykneme ich jest, iba vynimocne, napr. na chate....tak 1-2x za rok. Ale detom som ich zacala davat az okolo 3 rokov.... Podla mna sa nic nestane, ked takuto polievku VYNIMOCNE zjedia.
v pohode urcite nie. otazku si zadala v kategorii Babatka, tak ak ma tvoj maly menej nez 1 rok, tak ROZHODNE NIE, su plne soli a inych nevhodnych veci, v tom lepsom pripade... v horsom pripade, ak myslis klasicke sackove polievky, v tych je glutaman sodny (E621), nevhodny minimalne do 3 rokov.
V ziadnom pripade by som takuto polievku nedavala detom, nirto este babatku!!! Radsej si uvar na viac dni, ale toto vobec nekupuj!!!
@katkas30 a koľko má tvoj malý?
lebo moj mal v lete 1,5 roka a na dovolenke sme mu dávali tie junior ,zo záhradky,či akos a to volá presne,ale asi tri krát,viac nie....podľa mňa to občas nemože dieťaťu uškodiť,myslím tieto ,nie klasické sáčkové........ 😒
Raz sa mi stalo,že sme prišli tak neskoro od doktora domov,že sme nemali nič na obed,tak mi iné neostalo....
To by ste kočky nemohli dávať ani tie detské konzervy hipp,hami...a taktiež detské výživy..to jje tiež všetko taký mišmaš 😠 😝
starsí ju zoparkrat jedol ale ten ma uz 4,5 roka. mladsí nie nejedol aj ked ich mam doma pre pripad tretej svetovej a keby naozaj horelo. Podla zlozenie by to malo byt ok ale tak stale to chuti vselijak ale nie ako paradajkova ci zeleninova polievka. paradajkovu mam uvarenu za 15minut ak ju varis z paradajkovej stavy je to sup sup. zeleninova o nieco dlhsie a slepacia ci kuracia v tlakovom hrnci je za 20minut.
Ak mu ju das raz za cas lebo inac to nejde ci nie je cas tak mu urcite neublizis ani sa mu nic nestane. teda samozrejme tie bez glutamanu a radsej si precitat zlozenie.
tiež to nedávam deťom a nikdy by som nedala.............. veď to sú len chemikálie...... a tak ako už bolo povedané, ani my dospelí si to nekupujeme....... 😝
samozrejme, lepsie je doma navarene, ale ak vyberies tu spravnu, napr zo záhradky, tak raz za cas z nej urcite neochorie 🙂
podľa mna nie sú sáčkové polievky vhodné pre nikoho
v SOS pripade, vitana robi produkty NATUR. pouzivam aj bujon kuraci, bylinkovy, zeleninovy - ale ozaj vynimocne.
@katkas30 Ja kupujem paradajkovú (carpathia) raz za čas, lebo sa priznám, neviem urobiť dobrú paradajkovú polievku. Neviem prečo, varím celkom dobre 🙂 ale nikdy im paradajková odomňa nechutí, tak kupujem túto a tá im velmi chutí. Nerobím si z toho ťažkú hlavu, sú aj iné jedlá, v ktorých sú rôzne "škodliviny" a neovplyvním to. Museli by sme bývať na samote, na nejakom nepoškvrnenom ostrove, aby sme mali len zdravé jedlá, myslím si. Všade je niečo, vo vode, vo vzduchu, v postrekoch na ovocí a zelenine, v chlebe sú ečka.... no.... Ak nebudeš dávať denne a len sáčkové veci, tak raz za čas iste neuškodí.
Ja nepouzivam ani sackove polivky, ani bujony, ani podravku, ani smesi koreni, ktere taky nekdy obsahuji kde co. 🙂
Ale taky nekdy zajdem treba k Mekaci, nerikam ze zijem super zdrave 🙂 Ale vareni te sackove zabere stejne casu jak normalni polivka, tak pokud fakt clovek neni nekde na chate, nebo tak, tak v tom nevidim vyznam to varit.
ahoj nie nejedla a ani nebude kedze vätcina obsahuje glutanan sodny a ten nielenze skodi na ladviny ale spusta migreny ja na ne trpim od 14r.a fu fakt dost neznesitelne v tej dobe to nikto neriesil neskor ako dospelej mi neurologicka povedala ze aj to mohlo zavazit kedze mi sme ich doma ako deti jedavali naozaj casto (vyslo to lacnejsie)neskor som milovala vyfonky. po porade s neurologickou som ich jest prestala a teda migreny mam no nie az tak casto nieje problem doma uvarit falosnu gulasovu s mleteho mäsa,zeleninovu,kapustovu atd...polievky mame doma kazdy den kedze mala ich miluje varim vzdy na aspon na 2dni.a mam pokoj.
Nie, urcite nie. Varim z cerstvych surovin. Ani ja sama ich nejem, v podstate som to snad jedla 2 krat v zivote. Nemyslim, ze obcas uskodi, aj to len vacsim detom, ale pravidelne v ziadnom pripade by som nedavala.
ja sama to nejem tak svojim deťom by som to isto nedavala.."umeliny" plne soli...
vobec to nekupujem...
ja neviem,aky to ma zmysel? no jedine ulahcit si robotu,lebo co to takemu dietatu da? ziadne ziviny..
Ked som chodila na vysku, tak mne tie sackove polievky neskutocne chutili 😅 Neskor som zistila preco- boli fajnovo presolene... 🙂
Ked mam zly den a viem, ze doma nic nie je a ani navarit nestihnem, tak ja radsej vyvalim peniaze a kupim "domacu cerstvu este horoucu polievku" pre deti. Moje decka su polievkove. Neviem, ci u vas mate take obchody s domacim varenym jedlom, ale u nas v potravinach je to bezne (samozrejme aj drahsie, ale zato zdrave)
Sackovu polievku som nejedla ani nepamatam..... hadam od tej vysky...ale dosla mi na nu chut 😀 ( nie, nepojdem si ju kupit, je to brajgel...fakt, kocky detom to nedavajte....) 😉
Tak na výške na intráku sáčkové polievky skúsil bohužiaľ asi každý, bolo to rýchle a hlavne teplé... ale s polievkou to veľa spoločné nemalo. Každý normálny človek vie, že je to nezdravé a ak to aj zje v nejakej tiesni sám z toho nemá dobrý pocit a deťom by to rozhodne nedal. 🙄 To by ma ani nenapadlo. Ja od kedy už nebývam na intráku (kde bolo vybavenie a la pribitá dvojplatnička na chodbe hneď vedľa WC, pričom jedna platňa zaručene nefungovala a na tú druhú čakala polka chodby, aj tak sme si tam boli schopní niečo uvariť) som sa na sáčkové "polievky" ani iný sáčkový sajrajt "zo záhradky" v obchode ani len nepozrela... Polievku máš postavenú raz, dva, necháš variť, nie je to nejaké náročné varenie, medzitým si porobíš iné veci, a keď nebudeš doma, dokáže ju vypnúť aj manžel. Dá sa variť aj v tlakáči, kde je to rýchlejšie.
neviem, kolko ma tvoj maly. instantne polievky su ale nezdrave aj pre dospelych, tak detom by som nieco take urcite nedavala.
nemyslím si, že raz za čas, by dieťaťu staršiemu ako 3 roky nejak zvlášť uškodila jedna sáčková polievka. Veď vegeta je tiež strašne škodlivá aj tá bez glutamanu a v jednej téme mamičky opisovali, že dávajú už ročným deťom do jedla. Každý má svoj pohľad na zdravie. Očkovanie je plné "s..k" a dávame deti očkovať. Mlieko je strašne silný alergén a už ročným deťom sa dáva. Stále si myslím, že raz mesačne, prípadne raz za štvrťrok, v pohode. Neverím, že všetci sú tu taký, čo nikdy nezhrešia..
@katkas30 moje deti teraz na lyzovacke jedli. boli sme v apartmane na 3 dni a nebrala som so sebou celu chladnicku, aby som mohla vyvarat 😉 myslim si, ze pokial to nejedia kazdy den, ale raz za cas - ci doma alebo na nejakej akcii - stanovacka, lyzovacka, tak sa nic strasne nestane 😉
Prosím Vás ten olej ktorý je zabalený v tej polievke sú tie kalórie spočítané aj s ním alebo ako mám zistiť koľko má kalórií?
ahoj,výnimočne na dovolenke som dávala,ale len tie junior,čo sú so sníženým obsahom soli a bez glutamanu...podľa mňa na bežné papanie nie sú vhodné moc pre malé detičky