Hrniec na varenie čaju

doli11
9. okt 2015

Ahojte,poradili by ste mi, prosím. Chcela by som kúpiť hrniec na varenie čaju pre celú rodinu, pretože z jedného vrecka sa podľa môjho názoru dá urobiť aj liter čaju. Aké hrnce sú najvhodnejšie a v ktorom obchodnom reťazci majú prijateľnú cenu?

horana
9. okt 2015

@doli11 Vacsina cajov sa ale len luhuje, tak staci primerane velka konvica, my tiez davame v pohode 1 vrecko na 1-1,5 l, este kvalitnejsie nez sacakove (tie sa vacsinou nevaria) su sypane caje, tie sa daju do vacsieho cajitka a tiez vyluhuju. Ked mam nejaky caj co treba varit je asi idelane varne sklo, cajniky z neho ci ine varne nadoby bezne dostat aj cez net. Alebo hociaky kvalitnejsi hrncek, ktory si potom na to vyhradime.

eviq
9. okt 2015

Ja by som skúsila zaliať do takého skleneneho dzbanu. Normálne to majú hocikde tesco, carrefoure... alebo domáce potreby. Sklo sa bude asi aj lepšie udržiavať,lebo neviem ci by klasicky hrniec nezasiel.

liebling98
9. okt 2015

@doli11 ja tiež mám sáčok čaju do litra vody. Odporúčam sklo ako @eviq len daj pozor, aby bol džbán z varného skla a nepraskol, keď doňho naleješ horúcu vodu.

eeffka
9. okt 2015

@doli11 7decka od uhoriek 🙂 najlacnejsia a najrychlejsia varianta, dostupna v kazdej komore 🙂

katrin21
9. okt 2015

@eeffka ona saa pyta na hrniec.... nie nadobu kde zaleje caj..
ale ak nie, tak sa zle vyjadrila 😀

ja mam kupeny skoro 2l porcelanovy hlasicky cajnik v beznych domacich potrebach, v nemocnici take byvaju .... v tom caj zalievam... vodu varim v konvici a tam len zalejem...
v praci som mala skleneny cajnik , ale to sklo je tenke, je varne, da sa v tom aj varit,ale nesmi ti kvapnut studena voda, ani nesmies na nic mokre a studene polozit, inak praskne, aj ked je varny.. na to bacha...ked v nom varis.... Najlepsie je teda dat potom na drevo, alebo utierku suchu....

katka1981
9. okt 2015

@doli11, ja neviem aky specialny hniec na caj hladas, ved normalny hrniec, aky mas doma, zavisi od mnozstva caju aky chces uvarit a zavisi aj od toho aky caj chces. Ak chces bylinkovy caj, tam mas napisane, bud je 1 vrecko na 2,5 dcl alebo na 0,5 litra. Nema zmysel davat viac vody, lebo bylinky nebudu mat taky ucinok. Pokial si robis ovocne caje, to je uplne jedno , vacsinou tie caje okrem chuti, nemaju ziadny efekt. Hrniec na caj je lepsi ako rychlovarna kanvica, lebo BPA free kanvicu som este nenasla, lebo aj antikorove maju plastove casti. Ja pouzivam najmensi hrniec zo supravy hrncov, co mame doma, ma 1 liter, niekedy pouzijem vacsi. Dam tolko vody kolko treba. Vacsi moc nedavam, lebo caj je v zime najlepsi teply, radsej potom urobim cerstvy, velakrat iny druh, aby sme to striedali.

katka1981
9. okt 2015

@doli11, este dodam, ze ja ten hrniec vacsinou pouzivam na zovretie vody ale su aj cajiky, kt. treba varit, tak varim (feniklovy, ocianku, sladke drievko, je to klasicky antikorovy hrniec, nic extra by som nekupovala.

zabina27
9. okt 2015

ja vodu na caj varim v kanvici, zalievam potom do skleneneho dzbanu z ikey alebo malemu do takeho klasickeho skleneneho cajnika, umyvam ich v umyvacke, tam sa pekne umyje to zajdenie od caju

bonaqa2013
9. okt 2015

ja som si kúpila v bežnom obchode hrniec 4 l. Je smaltovaný. Slúži len a len na varenie čaju. V lete čaj nevaríme - umyjem a odložím. Na jeseň zas vytiahnem. Zvarím v hrnci vodu a do vody dám vyluhovať 2 sáčky čaju - jeden pigi, druhý ovocný.....