ahojte, viem, že to sem nepatrí, ale potrebovala by som poradiť. Na indukčnú dosku sa môžu použiť len indukčné hrnce alebo aj dajaké iné? napríklad nerezové? počula som, že sa dá kúpiť aj dajaký indukčný magnet, ktorý sa pripevní treba z boku na hrniec a funguje ktorýkoľvek hrniec....Ďakujem za radu 🙂
@nice202 čiže kebyže položím nerezový hrniec na indukčnú dosku, tak mi nič nezohreje.... ale nijako sa mi doska nepoškodí, alebo počula som už aj také, že napr keramické hrnce poškodili indukčnú dosku... hento čo si mi poslala vyzerá byť dobré 🙂 ďakujem
@lenuska1991 tak su aj nerezove hrnce so specialnym dnom a tie sa daju dat na indukciu. ja mam hrnce kupovane na indukcnu dosku, ale keby som nemala, tak si kupim podlozku. inak znak pre idnukciu je spirala, skus popozerat v obchodoch. nepocula som o poskodeni indukcnej doske keramickymi hrncami
@nice202 Ďakujem za radu, našla som už aj iné tie podložky pod hrnce aj v Ikea.sk majú 🙂 myslím, že to mi bude stačiť, lebo mam nerezovú a keramickú sadu hrncov a kupovať zas nove keď je aj takáto možnosť 🙂 Ďakujem 🙂
@lenuska1991 mozno ti budu fungovat. skus k nim zo spodu prilozit magnet. ak sa udrzi, funguju aj na indukciu 😉
@lenuska1991 tú podložku nekupuj. Je úplne na h.... My ju máme a použili sme ju iba jeden krát. Kým sa panvica rozohriala trvalo to nekonečne dlho, indukčná platňa aj s podložkou boli úplne žeravé a odvtedy mám akoby vypálené koleso z tej podložky na platni a vôbec to nejde dolu 😠 ako hovorím, vyzerá to ako vypálené. By som to zakázala, človek vyvalí kopec prachov za indukciu a hentaká rachotinu ti ju zničí za chvíľku. Ja mám normálne hrnce na to určené, ale mali sme jednu super panvicu v ktorej sa výborne varilo tak preto sme kúpili tú podložku, ale doteraz to ľutujem.
@marcelatje a prosím ťa akú značku hrncov máš?
Baby aj ja mam indukcnu podlozku lebo som mala delimano hrnce a tie neboli urcene na indukciu tak som to riesila takto. No ale vykon bol strasne slaby aj pomaly sa to varilo. Potom som si kupila original hrnce na indukciu a to sa neda ani porovnat....ja som ich kupila este na zlavedna a nemozem si vynachvalit 😉
@marcelatje presne ako hovoris mam novu indukcnu dosku a zostalo mi tam vypalene koleso!!
@lenuska1991 Mám Prestlo, Elo, Delimano... rôzne Tie Elo sme mali už predtým a sú vhodné aj na indukčnú platňu, ale keďže nám vypadli panvice (žiadne z tých čo sme mali neboli vhodné) tak som nakúpila cez net aké sa mi páčili 😀 a mám aj jednu keramickú, ale tá nie je bohvieaká, používam ju najmenej zo všetkých.
@isabella22 to je na porazenie 😠 😠 😠 😠
@marcelatje no je a este aj jak to ukaze 😠 😠
teraz uz kupis vela hrncov co su na indikciu, ja mam tescomu ale videla som aj v tescu nejake hrnce co berie aj indukcia
@lenuska1991 ahoj, citala som len uvodny prispevok. Na indukcnu platnu Ti pojdu len hrnce, co magnetizuju. To je zakladom indukcie. Takze do obchodu odporucam s magnetom 🙂 a pozor si treba davat, ak na nu polozis nozik, plech a pod. Inak, odporucam, my ju mame a sme max. spokojni. Nepripaluje sa na nej, pekne utries vsetko, nemusis vela drhnut a je rychla. A to mame tu najlacnejsiu. Dokonca nemame ani rychlovarnu kanvicu, lebo ta platna je rychlejsia ako kanvica. A mame dokopy 3hrnce a jednu panvicu - maly randlik 2l, stredny hrniec 4l a tlakovy hrniec 8l a panvicu / wok. A to varime takmer kazdy den, kedze si nosime obaja s MM obedy.
Tou podlozkou spomalis varenie, zvysis velmi spotrebu energie.
na indukciu idu aj obycky smaltove hrnce po babke,to zas nieje nejaka mega investicia.
babule hlavne si uvedomte, ze pouzitim tych podloziek vlastne "popriete" varenie pomocou indukcie a spravite z toho klasicky elektricky sporak, cize vsetky vyhody ako rychlost a uspora energie su prec... riady na indukcnu dosku sa dnes daju uz bez problemov zohnat...
@queenystars ked som este nemala vela hrncov na indukciu, tak som par krat pouzila podlozku, ale uz ju nepouzivam. Prenesie teplo na hrnce, ktore sa nedaju inak pouzit na indukcii.
ktora znacka hrncov je najlepsia?
Ahojte, mam tlakove hrnce urcene na indukciu ale nedrzia mi na nej tlak..robi to aj vam?ci su chybne?
@natalka13 mamina rozmýšľala, že si kúpi indukčný "jednoplatničkový" varič, ale keď nám povedali, že len hrnce na to určené tam môžu ísť, si to rozmyslela. Ty hovoríš, že aj hrnce po babke - takých má doma sto a skúšali sme - sú magnetické - tak v tých tam ide variť? A je to také rýchle ako v hrncoch na to určených tých špeciálnych? Ďakujem 😀
@lenkanemcekova ziadne specialne hrnce, iba musia mat dno na ktore sa chyti magnet a to obycajne smaltaky maju.
@natalka13 Ďakujem, tak ešte raz odskúšame a môžeme varič kúpiť 😀
myslíš si, že nie všetky hrnce su vhodne na indukciu a do myčky?
@isabella22 kde a aku znacku indukcnych hrncov pouzivate??
tu je taky nadstavec a budu ti fungovat vsetky hrnce. inak na indukciu sa pouzivaju hrnce na to urcene. indukcia je vlastne jeden velky magnet 🙂 laicky povedane a zohrieva kovove hrnce. http://www.tvproducts.sk/indukcna-podlozka