Hotové príkrmy - za a proti

edajna6
15. nov 2022

Ahojte chcela by som sa opýtať na váš názor ohľadom prikrmov.
Po 8 mesiacoch od narodenia syna som sa vrátila do roboty.
Je v striedavej starostlivosti u starých rodičov a u otca dieťaťa.
Pred pár dňami keď bol malý na víkend u neho som dostala zdrba keď som odovzdala dieťa a tašku v ktorej mal jedlo že čo si to dovoľujem nášmu synovi dávať hotové príkrmy čiže kupované. Nekupujem mu lacné ale značky ako HiPP, Sunar, Hami, DM, a lupilu z Lidl, Kubík.
Tak som si vravela nemám čas stále variť a niekedy cez týždne áno sú dni keď mu dávam hotové príkrmy zo sklenenej fľašky. Alebo keď mu robím kašu alebo ovsené tak pridám ovocné hotové príkrmy. Takže ja som tá zlá že škodím hotovými prikrmami.. čo vy na to? Ja stojím pri rtom a naďalej mu budem dávať ale keď mám čas stále mu navarim

mandzula
15. nov 2022

Nerob si z toho ťažkú hlavu, pri hotových príkrmoch aspoň vieš, že sú na 99 % z kvalitných surovín, ktoré podliehajú kontrole.

3petka
15. nov 2022

@edajna6 Každý ako uváži za vhodne. Ja som to napr synovi nedavala. Vždy som varila aj keď sme nikam šli. Ale to len preto že mne samej tieto prikrmy smrdeli. A napr keď sme boli v nemocnici tak mi toto doniesli aby sa z toho najedol, no ani sa toho nedotkol. Jedine čo som dávala boli ovocné výživy.

viestta
15. nov 2022

Otec si niečo vymyslieť musí aby sa na tebe vyvrsil. Kašli na to a pripomeň mu, že aj jeho mama krmila prikrmami z konzervy a prežil.

marianarem
15. nov 2022

@edajna6 Za prve, nemam nic voci hotovym prikrmom, malemu som to obcas kupila, davala som pozor na zlozenie a mnohe ho mali ozaj dobre. Len mojmu to velmi nechutilo
Za druhe, nabuduce teda prikrmy odnes a nech si otec poradi sam.

leuska0910
15. nov 2022

Zo zaciatku som varila, ale ked mi vsetko plula tak som s tym sekla a zacala kupovat. Kupovane jedla v pohode. Nuz co, viem, ze som nanic kucharka..🤷‍♀️

natalala
15. nov 2022

@edajna6 takto by som to povedala, ked je maly na vikend u otca, nech mu pekne vari on, ked je taky mudry 🤷🏼‍♀️ Ja som tiez obcas siahla po hotovych prikrmoch, kupovala som v bio kvalite a niekedy som mala lepsi pocit z toho, ako ked som uvarila sice z cerstvej zeleniny ale dovezenej a striekanej bohvie odkial 🤦🏼‍♀️ Ked uz som davala kupovany pozerala som na zlozenie, napr good gout su vyborne ale niekedy som kupila aj tie dmkacke bio alebo sunar bio. Rovnako s ovocim, jar+leto som nedavala kupovane a snazila som sa jej aj zavarat vyzivky ale v zime som siahla kludne po kapsickach (bez pridaneho cukru) alebo vyzivky v sklicku.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kiki234
15. nov 2022

Mam doma 1 rocneho a 2 rocnu. Pri este prvej mi pedi v 5m povedala ziadne varenie doma prve mesiace len kuppvane. Ked som sa jej na to opytala preco odpovedala: kolko mg hnojime a ako casto podu, hovorim nemam ani tusenia. No vidite a tie dusicnany skodia dietatu. Takze tak. Nozete mat doma neviem co dopestovaney jednoducho zdravsie urcite kupovaney samozrejme neskor varit. Su tam prisne normy. Takze prve mesiace som len kupovala u oboch. Potom sme presli postupne na normalne varene a nebanujem. Jednak je to rychle a venovala som sa detom a na druheh strane som mala este istotu. Detom tieto veci chutili. Dokonca bolo vidiet ze viac ako ked som varila ja.

vevulik18
15. nov 2022

Ja som tiež dávala malej, keď sme boli napr.u doktorky a nestíhala som variť , alebo sme boli dlhšie vonku alebo mimo domova 🙂 dieťa toho aj tak v tom veku veľa nezje 🙂

ailiba
15. nov 2022

@edajna6 a co je na tom? Ked sme boli doma, tak som varila, ked sme niekam isli, tak som brala hotove. Doma som mala vzdy nieco po ruke, pre istotu. Nerob si z toho tazku hlavu. Neublizi mu to.

floren
15. nov 2022

Nech mu uvarí otec,tiež je rodič. Môjmu kupované nechutili

matkahelka
15. nov 2022

@edajna6 ja si vzdy poviem, ze ci by som ja jedla konzervovane/sterilizovane jedlo denne a teda nejedla, tak to nedavam ani dietatu. davala som to v lete tyzden pri mori, pretoze som v hoteli nemala kde varit, mala mi to vobec nechcela jest, tak na dalsiu dovolenku sme sli do apartmanu, aby som jej prikrm mohla uvarit.

kamagma
15. nov 2022

Co ja by som zato dala keby to moje deti zjedli,ani jedna nechcela kupovane. Sak ked je taky mudry ,moze mu varit kazdy den🤭

tosomja
15. nov 2022

Hmm...lupilu je hnus. A vôbec to nie je značka.
Sem tam kúpim Hami, alebo z DM, keď ideme na výlet a viem, že tam bude len fastfood.
Ale nechápem, prečo balíš jedlo pre dieťa, keď ide k otcovi. On je povinný mu dať jesť. Keď nie je schopný mu navariť, nakŕmiť, tak ho nemá čo mať.
Musíš mu viac veriť. Muži sa tiež vedia postarať.
A že nemáš čas variť. Večer hodiť do vody mrkvu, petržlen, kaleráb, kúsok mäska, rascu, ligurcek, ryžu a potom pomixovať ( keď mixujes, keď nie popučiť na malé kúsky). Na druhý deň zohriať, pridať trošku oleja, alebo masla a máš rýchly obed. Alebo si daj do mrazničky a vyberieš po troške. Ja mám tri deti, hoci ja niekedy ani kávu neviem dopit, ale oni majú vždy navarené, hoci by som aj v noci mala variť. Je to len výhovorka, že nemáš kedy variť. 🙈

matkahelka
15. nov 2022

@tosomja presne tak. alebo kupit avent parny hrniec, nastavit casovac a za 20 minut je uvarene. to mi uz je len casovo narocne varit detsky prikrm 🙈

dzjanetta
15. nov 2022

@edajna6 ...ja na tvojom mieste by som mu napísala co ma malému navariť...keď bude uňho...a ty si rob tak ako ti je dobre....viem ze je to ťažké...ale držím palce 🍀

oblecenie99
15. nov 2022

Zje to? Zje. Bodka. Debilné reči od exa ignoruj.
Tiež sa mi po čase jednoducho nechcelo babrať sa s tými prikrmami, najmä preto, lebo syn všetko vypľuval, čo som navarila. Až raz som sa nasrala, otvorila jednu takú fľašku s prikrmom, ktory nám darovala predtým švagriná a čuduj sa svete, toto mu chutilo. Vec bola vybavená.

lienka.7
15. nov 2022

@edajna6 nic si z toho nerob, povedala by som mu.aby nemudroval.
Moja prvá nechcela varené nic, ale ze absolútne nic nezjedla. Vykašľala som sa na to, papala hotové Hami (vylucne iba 3 druhy dookola, nic ine), druha mi zase papa iba hipp.

luciaaaaa
15. nov 2022

@edajna6 nedavam mladsej, nedavala som ani starsej. Polovica tebou vymenovanych "znaciek" su taky hnus, co by som nedala ani psovi, nie to dietatu. Varenie prikrmu mi trva 10-20 minut a nad hrncom nestojim, ale vzdy varim popri inej cinnosti - hram sa s malou, uspavam ju, sprchujem sa,atd. Cize pre mna neexistuje take, ze nemam cas varit prikrm.

luccija
15. nov 2022

@edajna6 obcas som kupila Hipp
Do kase ci vlociek by som kupovane ovocne nedavala to mu mozes potlacit banan ci postruhat jablko.Mozes navarit, ked mas cas a zamrazit a len vytahovat.

pribinak
15. nov 2022

Občas kúpiť hotové jedlo je ok, ale dávať to dieťaťu denne je podľa mna blbe

Proste čerstvá strava je čerstvá strava. Uvariť trosku zeleniny a kúsok maska či ryže zaberie doslova pár minút

zorkahorka
15. nov 2022

Obcas som dala. Ked sme niekam isli mimo domu alebo som nasla kombinaciu, aku doma nemam. Inak som varila na 2-3 dni. V 8 mesiacoch pomaly zacal vyjedat z mojho tanuera.ale on bol na prikrmoch od 4.m a velky papkac...

aliaray1
16. nov 2022

@edajna6 nic si z jeho reci nerob, frflos jeden. To by ma uistilo v tom, ze je len dobre, ze spolu uz nie sme...
A nebalila by som nic ked ide na striedavku k otcovi...vtedy ma plnit plnohodnotne starostlivost on. Nech vari, ale len bio.

Ak ale chces mat istotu, ze mu svokra neda dajake gebuziny chapem ta.
Praveze tie hotove prikrmy su bezpecnejsie. Ja varim z bio vsetko, ale tie pomery triafam od oka 🥴🤦‍♀️. Ked cestujeme, berieme hotove (hipp a obcas DM) a muza by ani nenapadlo pindat za to.