Grísik z umelého mlieka

anicka246
19. apr 2014

Ahojte maminky, prosím vás pediatrička mi povedala, že môžem malému urobiť grísik, ale z UM, nie z kravského.. a chcem sa len spýtať, nemám ani potuchy ako sa vôbec robí UM a nie ešte z neho urboť grísik, tak vás prosím o radu, ako ho mám urobiť? A mylý má 7 mesiacov, je kojený, od 6teho mesiaca dávam zeleninku.. Dakujem za rady

sissy27
19. apr 2014

@anicka246 umelé mlieko spravíš podľa návodu na obale toho, ktoré si vyberieš a potom normálne z toho spravíš krupicu tak ako z kravského...

tajka1986
19. apr 2014

záleží aj aké umelé mlieko mu dáš, podľa mňa ti grísik papať asi nebude keď je kojený 🙂 My sme neboli kojený skoro vôbec, ale keď som malej spravila do Nutrilonu krupicu, po prvej lyžičke sme dojedli 🙂 a takisto sme dopadli aj s pudingom 🙂

katy2
19. apr 2014

mozes mu urobit klasicku mliecnu krupicovu alebo aj inu kasu.... kupis mliecnu detsku kasu - napr. sunarku, alebo hami, alebo akukolvek znacku a zarobis ju s prevarenou vodou... alebo ked kojis, tak kup nemliecnu a zarob ju s materskym mliekom

luba41
19. apr 2014

@anicka246 namiesto nejakej krupicovej kaše mu urob radšej ovsenú, ryžovú a pod. kašu zarobenú vo vode z domácich surovín / nie do fľaše/ prisladenú ovocím...je to chutné a omnoho zdravšie .. 😉
@anicka246

nativanativa
19. apr 2014

Zbytočne budeš podľa mňa kupovať UM, len ti to pôjde do financií. Ak je kojený,tak by som kúpila kašu na noc resp.kašičku a zarábala s vodou príp.s tvojim mliečkom. Ja som robila to isté, dokonca malý mi spapal každý večer kašu a dotlačil sa mojim mliečkom

sabaka
20. apr 2014

@anicka246 ahoj anicka. Dobre ti radia posledne dve kocky predo mnou - zabudni na um a aj na grisik. dojcis, ziadne um nepotrebujes a ani ziaden grisik. Su ovela zdravsie a jednoduchsie alternativy. ja davam mojmu syncekovi pohankovu, ryzovu ci spaldovu celozrnnu doma robenu kasu. Existuju aj instantne nemliecne kase, zarabajuce sa s prevarenou vodou. Velmi dobra znacka je alnatura z DM drogerie ale najdes toho vela aj v ktoromkolvek bioshope. Do toho nastruhat na jemnom struhadle trosku ovocia a mnam! Ak mi maly nieco necha - co je zriedka - vyjedam po nom 😅 Vyskusaj.

kofoluska
20. apr 2014

Grisik vobec nemusis robit z umeleho mlieka. V prvom rade umele mlieko sa nesmie varit. Ma sa rozrabat s vodou max 40stupnovou. Takze uvar krupicu vo vode, sprav hustejsiu a po odchladnuti na rozumnu teplotu ju rozried svojim mliekom na pozadovanu hustotu. 🙂 Ak nexces riedit svojim mliekom, tak zarob UM podla navodu na obale a rozried kasu nim. Ja malemu robim kase v kravskom mlieku z mliekomatu a nemame s tym problem, lenze my sme na UM boli prakticky od narodenia a UM je vyrabane z kravskeho mlieka.