Ahojte. Chcem sa spýtať. Maly ma 5 mesiacov. Je na UM. Takze vodičku a čajík pije od narodenia. Čaj len od hippka sackove - feniklovy koli brušku ktorý nám pomohol. Sem tam sme dali aj harmanček.Kúpila som od sunaru granulovany čajík sipka a čučoriedka od ukončeného 4.mesiaca, zatial som ho nedala a chcem mu dat okostovat iba sem tam na zmenu,...ano viem ze granulovane niesu az tak zdrave čajíky, ale myslíte že to bude OK aby nemal nejakú neziaducu reakciu?nemate niektorá skusenost??ďakujem veľmi pekne za odpoveď
Ale su sladke.
@pribinak keby boli také nevhodné asi by ich nepredavali pre 4 mesačne bábätka. Viem ze je v nich pravdepodobne cukor ale stym sa určite stretne aj neskôr. Rovnako ako s aromamy. Chcem mu to len koli malej zmene. Urvote mu nedám za lyžicu naraz. Len trošičku som chcela skúsiť. Sackove a sypané su väčšinou pre staršie deti, okrem teda vynimiek co viem ja...lebo som pozerala samozrejmé najprv tie.
@pupavka89
@pribina
Chcela som len radu ci mate niekto stymi cajikmy skúsenosť. Samozrejme ze mu dam radšej vodičku,toto malo byt skôr tak na skúšku ci by stoho nemal žiadnu reakciu a myslím ze sem tam by mu to neuškodilo. Mrzi ma ze stym bojujete. Určite sa vam to podari. Držím palce. Dakujem ja som samozrejme rodič a ja si poviem. Len som chcela poradiť od možno skúsenejších. A áno aj cukríky mu sem tam doprajem 🙂.
Pre aku zmenu?;) bez urazky, normalne sa pytam, myslis ze tvoje 5mesacne babo potrebuje nejaku zmenu? Nedavno tu boli nestle kase stiahnute z obehu lebo v nich bolo cosi skodlive. Ano neda sa vyhnut vsetkemu, ale mozes si kupit dmkovy bio detsky cajik, nehovorim, ze je to nejaka zaruka. Ale tie granulovane mi pridu ako uplny odpad. Ale len mne pocitovo, zlozenie som nikdy nestudovala,tak mozno sa mylim.
Momentálne to nema ziadnu pridanú hodnotu pre neho. Počkala by som, ak tak veľmi chces skusit. Ked nebude chcieť tu vodu.. ešte sa v živote naje dosť arom, chemii atd..
Myslím, že lepšie by bolo lepšie dať klasický sáčkový čaj čo je určený od povedzme 8 mesiacov. Určite by to bolo vhodnejšie ako granulový. I keď zas ani granulový nie je jed, ale sáčkový máš určite kvalitnejší 🙂
@mary_51 ojoj, maminy, take chemicke koktejly davat tak malym babatkam, ktore este nemaju dovyvijanu traviacu sustavu ... naco? naco? pozrela si si zlozenie toho "caju" ? na prvom mieste je glukoza, cize jej je tam najviac. tym padom to nie je caj, ale cukor s prichutou caju. na druhom mieste je maltodextrin - je vysoká šanca, že pochádza z geneticky modifikovanej kukurice . naco ? ak mu chces dat sipkovy caj, tak uvar sipky. a argument, ze s cukrom sa aj tak stretne neviem ci je relevantny. aj s alkoholom sa predsa aj tak stretne a nedas mu ho okostovat, ci ?
a preco to tie firmy predavaju ? lebo chcu zarobit? a preco mozu na obal napisat, ze je to vhodne od nejakeho veku, lebo dalsie firmy vyrabajuce tie aditiva si spravia testy a nedokazu skodlivy ucinok, co neznamena, ze tam nie je riziko.
ak mu to das, a nebude mat ziadnu zdravotnu reakciu, neznamena to, ze mu to neskodi a nebude mat problemy neskor.
Ďakujem všetkým za rady.
nedavaj to dietatu/ to mu viac uskodis ako prospejes/ je to len biznis tieto "cajiky. ved mu mozes kupit nejaky normalny sypany caj, ked uz potrebujes davat caje.... rafinovany cukor je nevhodny nie len pre deti, ale aj pre dospelych. ;)
@mary_51 ja mam skoro 6mesacneho drobca, dávam mu feniklovy čaj v sackoch a teraz som kúpila nejaký tiež bylinkový od ukončeného 4.mesiaca! Nechce ho, ale aspoň sem tam cucne! Kamoška sa chváli ako jej malý čaj pije, ide sa za ním zabiť a prečo?? Lebo mu dáva ten granulovany, ktorý je samozrejme sladky a jasne, ze sa babo ide za ním zabiť, aj môj radšej zje banán ako brokolicu! Ja som tie čaje nedávala ani staršej ani ich nemienim dávať teraz mladšiemu a pokiaľ ti pije aj vodičku, tak načo ho budeš nadajat takým čajom?? Môj nazor je, že je to sladký odpad 🤷♀️
@mary_51 ahoj . Treba sa vyhybat tak skoremu privykaniu na cukor, lebo moze byt ze budes mat problemy s prikrmami, lebo ti napriklad nebude chciet papat zeleninu a neskor jedla ktore nie su sladke.
Take baby nepotrebuje caje kazdy den. Staci mu ten UM.
Aj to co pije ovplyvnuje uz teraz zdravie mliecnych a neskor aj trvalych zubkov.
Granulovane by nemali pit ani dospeli. A je to v obchodoch lebo je to biznis. Vyrobcovia sa nebudu zodpovedat za narusenie zdravia babatiek
Kup mu radsej fenikel semienka a daj pol cajovej lyzicky 5 minut luhovat.
V sackoch su zas lepidla na drzanie toho vrecuska. A niekedy aj aromy
Ak budes nasledovat tieto rady mozes vyrazne zniziit riziko vzniku alergii, ekzemov, znizenej imunity ci traviacich problemov
Ja kupujem sunarek feniklovy aj jahodovy a medovkovy a striedam s vodou. Od narodenia. Aj dcera pila len tie.