Baby, máte skúsenosť s týmito kašami? Malá má France lait1 mlieko, za chvíľu však prechádzame na dvojku.
Zaujala ma však táto kaša, od 6.mesiaca ale s medom?? Veď do prvého roka by sa med nemal dávať, vraj pôsobí na dieťa ako jed. Ako je teda možné, že ho pridajú do kaše pre dieťa od 6.mesiaca?
@hederamonstera lebo na nete píšu takto a preto som bola prekvapená, keď som našla kašu s medom od 6.mesiaca.
Alebo je aj rozdiel aký med?
Nie je ti ani jed ani alergicka reakcia - hoci ano alergicku rekaciu vyvolat urcite moze. Ide o botulizmus, sposobeny toxinom bakterie Clostridie, ktorej spory sa v mede mozu vyskytovat a hoci starsim detom a dospelym nesposobi tazkosti, pre deti do 1 roka mozu byt velmi nebezpecne, nakolko ich zatial nedostatocne vyvinuty organizmus si s toxinom nevie poradit. Co sa tyka kase s medom, myslim si, ze tam by to malo byt bezpecne (malo by to byt prekontrolovane), osobne by som ale urcite pol rocnemu dietatu nedavala nic s medom uz len z hladiska zbytocneho prijmu cukru.
@anavixy tak čo sa týka cukru, ten je bohužiaľ všade, aj na zeleninových príkrmov Hami som čítala zloženie a tam je napísaná gramáž sacharidov, z toho cukrov ... Viem, že v sladkých kašách je cukru viac, no myslím si, že keď to človek ponúkne raz za čas, neublížim dieťaťu. Len tak na obmenu po zeleninových prikrmoch, dvakrát do týždňa.. Či? 🤔
Sacharidy su samozrejme vsade, aj v slanom, ale sachadridy a pridany cukor je rozdiel 😃ked je v zlozeni napisany “cukor”, je to ten (vacsinou pridany) jednoduchy sladky cukor, ktory deti nepotrebuju. Ked je len v tabulke napisane sacharidy, su to tie prirodzene sa vyskytujuce vo vsetkom moznom, ktore patria medzi zakladne ziviny a su potrebne pre bunky.
Aj prikrmy sa daju najst uplne bez pridanych cukrov, aj tie ovocne 🙂
@anavixy aha, už chápem, ďakujem 😊
Nie je to jed, skor by to mohlo vyvolat alergicku reakciu. Zacina sa odporucat davat alergeny pred 1.rokom, samozrejme v malom mnozstve a postupne.
Moj vyskusal vsetko do 1.roka. Samozrejme ja a ani manzel nemame na nic alergiu, tak som sa nebala ani u maleho