Existuje taký jogurt? Bez pridaného cukru?
Chcem zaviesť dcérke biely jogurt. Aky ste davali? Kozí? Alebo klasický biely? Poprosim vyjadrovať sa k téme...
Ďakujem
Kozi nie, ten má vysoke bielkoviny. Kup nejaký bio biely jogurt
sabinovsky, banovecky, Tami, zvolensky. Hollandia... Na trhu je vela prirodnych jogurtov kde je zlozenie mlieko (moze byt aj susene), smotana a jogurtove kultury
grecky by som nedavala, vzhladom na to ako sa vyraba ma velky obsah bielkovin. To pri zavadzani prikrmom malym detom nie je vhodne.
Klasicka biela hollandia, Rajo probio nature a podobne. Hocijaky biely jogurt, ktory obsahuje len mlieko+mliecnu/jogurtovu kulturu
Neskor mozete skusit napr ovci, taky ten v sklenenych nadobkach
@vemi23 ahoj,myslim,ze vacsina bielych jogurtov je bez cukru (jedneho casu viem,ze Activia mala aj biely sladeny,neviem ci ho este stale ma..). Ked si ale pozries zlozenie,tak tam je to pekne uvedene vsetko..najlepsie by bolo pozerat taky,kde je mlieko a jogurtova kultura( nie susene mlieko - aspon ja som preferovala take bez suseneho mlieka,to sa ale nachadza vo vacsine jogurtov..)
@vemi23 veď väčšina je bez cukru.. ja som dávala zvolenský, bánovecký ale aj pilos či tesco jediný rozdiel bol, že ten napr. Zvolenský bol hustejší
@angeli121212 hustejsie su vacsinou tie smotanove alebi s pridsnim suseneho mlieka.
@vemi23 a existuje biely jogurt aj s cukrom? ja som taky este nevidela. dcerke davam sabinovsky a hollandia na striedacku- zboznuje ich. su to jogurty bez cukru.
@matkahelka noo ked sa pozeram na zlozenie, tak v tej tabulke je - z toho cukry...
Tak neviem či to ja zle chápem... 🙄
Tak mlieko obsahuje prirodzene cukry. Pozeraj zlozenie a nie nutricne hodnoty. Vacsina bielych jogurtov je bez pridaneho cukru. Ja poznam asi len sladku activiu
@vemi23 ano, zle to chapes. ved mlieko predsa obsahuje prirodzene cukry. presne ako ovocie.
@matkahelka Napríklad Activia má klasický biely jogurt, a potom existuje aj Activia biely jogurt sladený. Ale to je asi jediný sladký biely jogurt, ktorý registrujem.
@matkahelka čiže sa jedna asi o laktózu? Nakolko je to mliečny cukor samozrejme ďakujem za vysvetlenie 😉
@hederamonstera ďakujem pekne 🙂
Do bielych jogurtov pridávajú škrob na zahustenie.
Robím si domáci jogurt.
Do 1litra ohriateho (max.40stupňov) bio mlieka vmiešam 1 bio jogurt a nechám kvasiť na radiátory 6 hodín, čím dlhšie necháte viac kyslý bude. Vydrží 2 týždne v chladničke.
Ak chcem hustejší a krémovejší pridám do mlieka 33% smotanu.
Vsetky biele jogurty su bez cukru. Kazda potravina sa sklada z tukov,cukrov,bielkovin.
@vakatko ktory biely jogurt obsahuje skrob na zahustenie?
@ibrunova dakujem za rozsirenie obzorov, aktiviu nekupujem, asi som ju v zivote ani nejedla, tak som to fakt netusila.
@matkahelka vacsinou tie s malo percentom tuku, lebo inac by to bola bez skrobu hnusna voda, smotanove povacsine skrob nemaju, lebo smotana prirodzene zahustuje. Mne jedla dcera hned tie smotanove, tie riedke 4% nechcela
@vemi23 všetky biele jogurty sú bez cukru inak by to nemohli byť biele jogurty. Je jedno aký dáš. Legislatívne musí každý biely jogurt obsahovať to isté. Líšia sa len spôsobom akým boli dozrievané. Buď dozrievajú v tanku a potom sa mixujú a plnia. Také sú väčšinou redšie krémové alebo sa plnia rovno do kelimka a tam dozrievajú. Tie sú väčšinou take husté ako keby zelatinove. Oba sú rovnako dobré a kvalitné a je to len na tvojich preferenciách. Jogurty sa môžu líšiť aj chuťou. Niektoré sú kyselšie a niektoré prirodzene sladšie. Je to z toho dôvodu že výrobcovia používajú rôzne pomery Lactobacilov a tie vytvárajú prirodzene sladšie alebo kyslejsie prostredie. Pre dieťa dávaj čistý jogurt. Nie smotanový a ani tvarohový. Tuku by tam malo byť do 4% inak by bol pre bábätko ťažký na žalúdok
@vemi23 grecky od milko. Tie su iba z mlieka a kultur. Ja detom tiez davam iba biely jogurt
@kkovacovak dakujem za vysvetlenie 😉
https://www.kaloricketabulky.sk/potraviny/greck...