Dvojročný syn nechce jesť ovocie

livs25
24. aug 2020

Ahojte...mám doma 2ročného chlapca...keď bol menší tak si išiel veľmi na ovocí a zelenine ....nebol problém aj s vitamínmi...teraz nechce ani čerstvé sezónne ovocie ,ani zeleninu a skúšala som sa kapsičky proste nič...ani popučené... viete mi poradiť ako ho motivovať? My pred ním normálne papame ovocie ,ale on nič...
+ berieme vitamíny od Forever a tie tie, vôbec nechce..prosím nejakú radu..Ďakujem

katulienkax
24. aug 2020

a vyzivy v skle - kupovane, nasa napr nechcela domace iba kupovane v skle nie kapsicku

ivaa_
24. aug 2020

Skúsiť mu dávať ovocie pri nejakej hre možno . My to takto tiež riešime so synovčekom. Napr. Si skladá kocky a popritom ho kŕmime.

nnnuuunnn
24. aug 2020

Ovsenu kasu si neskusala? Ja pridam aj struhanu cuketu do toho, to sa tam uplne strati, ak ju osupes, tak ju ani neuvidi a ovocie mrazene lesne alebo struhane jablko, broskyna... Vies to tak popucit, ze uvidi len farbu, nie ovocie.

bajka16
24. aug 2020

Ani môj nechce nerobím z toho vedu ved existujú ovocné šťavy výživy kapsičky v dnešnej dobe môže papať to ovocie v akejkoľvek forme

ayanamirei
24. aug 2020

moj ma 8, a je ochotny zjest iba vynimocne jablko a banan - ostatne ani omylom, nikdy to nechcel . Co dzus ? alebo smoothie ? my fungujeme na tom...

lussinka7492
24. aug 2020

Skusit ked tak ovocne tycinky namiesto kapsiciek alebo kapsicku co je zmiesana s kasou...alebo vyskusat viac znaciek kapsiciek...u nas ma uspech lupilu dm bio a obcas kubik...pripadne este kubik tycinky ovocne..

kristinkakvetinka
24. aug 2020

Ja mam 12 rocneho a nikdy nejedol ovocie max.banan a melon ,proste mu to nechuti,nikdy som ho nasilu tym nekrmila ked bol mensi ,proste jedol kedy bol hladny.
Mladsi ten zje aj ovocie aj zeleninu aj cibulu aj vsetko naco ma chut a tiez som nikdy nenutila .
Chori byvaju minimalne dokonca ten co je viac zeleniny a ovocia este viac a to je do dvoch rokov kojeny.Takze by som neriesila,dieta si vypyta co mu chuti a s nicim to netreba prehanat,vsetko s mierou.

miruslb
24. aug 2020

Pridaj ovocnú výživu do fľašky s mliekom. Ak ho ešte pije. Ja tak robím bežne, osladi jej mlieko a ešte ma aj vitamíny. A to popritom naša zje aj ovocie normálne, ale namiesto cukru jej sladim takto

nyusika
24. aug 2020

ovocie nemusi, zase az tak vela vitaminov nema. zelenina je dolezitejsia 🙂

andrejka1974
24. aug 2020

Su deti co ovocie miluju a su take co vobec mam starsiu dcerku a ta zje vsetko a mladsia ta je autistka ta ovocie vobec aj som skusala zamiesat domace jahody do jogurtu a vypluvala mi ju ani zeleninu nezje a pritom je zdrava ako rybicka

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucinkab
24. aug 2020

Smothie alebo napichaj na spajdlu a urob ovocneho jeza

marta1987
24. aug 2020

Skus susene ovocie a oriesky,ovocne tycinky .Moj maly rovnako ma 3 roky pretym krasne papal radom vsetko. Teraz ani za svet,pevne verim ze je to len chvilkove.

sterea
24. aug 2020

Náš má 11 rokov a ovocie a zeleninu v surovom stave odmieta, v podstate aj vo varenom. Jediné čo oficiálne je, je výnimočne jablko a špenátová a brokolicová polievka, samozrejme krémové, keby tam kúsok našiel nezjedol by ju. Ja to robím tak, že urobím napríklad koláč a do cesta šupnem napr, fľašku slivkového, alebo marhuľového kompótu, prípadne najemno nastrúhané jablká a pomiešam ono sa to rozpadne a v ceste to nespozná. Myslím, že aj rozmixované lesné ovocie by sa v kakaovom ceste stratilo 🙂. Už jedol aj banánový krém v torte, veľmi mu chutil, samozrejme do momentu kým mu to dcéra nevytárala 🙂. Zeleninové polievky mixujem. Čo oči nevidia, to srdce nebolí 🙂. Ale nesmie ma vidieť !!!! . Ovocie môžeš rozmixovať a narobiť mrazené drene, daj mu to do nanukových foriem. Keď bol malý dala som mu do toho granko, nanuk bol hnedý a tvrdila som že je čokoládový 🙂. Vyskúšaj do výživy dať granko a tvrď že to je čokoládkový krém 🙂. Irónia je že mám dvojčatá jedno dieťa v pohode zje takmer všetko ovocie a zeleninu a druhé nič. Nenúť ho, nemá to zmysel. Buď časom objaví čaro nových chutí, alebo budeš musieť bohužiaľ bojovať potajomky 🙂 . U nás nezabralo, ani keď som mu povedala, že to už predsa jedol a chutilo mu to. Proste pokiaľ vie, že to tam je, nezje to. Nerozumiem tomu. Už má dosť rokov aby to chápal, ale niekde v podvedomí pretrváva odpor.

ninah1486
23. mar 2022
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

s týmto sme my našťastie nemali nikdy problém, ovocie im chutilo už v sunar kapsičkách a teraz mi zjedia akýkoľvek druh

beahavala
24. mar 2022
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

jedávate ovocie vy? možno aky vidí že ho sami nejete nechce ho ani on