Dvojročný syn nechce jesť a má biele fľaky na zuboch

maculik38
7. aug 2020

Ahojte mamičky. Mam 2 ročného synčeka ktorý je veľký nejedlik. Zje len vývar aj to len pár lyžíc. Mäso odmieta od malička, ovocie a zeleninu papa s tým problém nemá. Je to mliekoholik vypije aj liter mlieka za deň a miluje mliečne výrobky. Skúšala som mu nedať mlieko ale radšej bol hladný. No a tuje môja hlavná otázka všimla som si ze ma biele fľaky na zuboch môže to byť z nedostatku vitamínov a ak áno akých? Ďakuje za odpovede

zuzap33
7. aug 2020

@maculik38 keď vypije toľko mlieka, jasne že nie je hladný. Veď mlieko sa považuje za jedlo a nie tekutinu. Je aspoň vajíčka? A čo budete robiť v škôlke? Bude sedieť hladný? Alebo budete utakat domov mu dať jesť jeho jedla. Odporúčam sa poradiť s pediatrickou. Inak ma slabú sklovinu.

maculik38
autor
7. aug 2020

@zuzap33 s pediatrickou to riešim už rok a nič nerieši mam počkať kým pôjde do škôlky

fiafia
7. aug 2020

@maculik38 neporadim ale nieste v Tom sama. Ja mám dcérku 3,5 ročnú a neje ani to čo vas synček. Krvný obraz v poriadku, dokina nerieši. Moja neje zeleninu okrem zemiakov alebo michovanych polievok, ovocie len jablko, mäso len na pizzi, jogurty, kaše a veci podobne tiež nie. Som zúfalá, skúšali sme všetko možné ale ona proste ani neokostuje. Jedine dobre na Tom je ,že neľúbi ani sladke

lenocka12345
7. aug 2020

@maculik38 ale čo sa ako stane keď pôjde do škôlky? Začne jesť ?

a_da99
7. aug 2020

@maculik38 neboj, sú take deti čo žijú zo vzduchu 🤷🏻‍♀️ Súhlasím s pediatrickou, veľa detičiek sa rozpapa až v škôlke kde bude vidieť že jeho kamosi tiež jedia. Však sú aj deti čo vôbec nerozprávajú kým sa nedostanú do škôlky....zafunguje kolektív a hlad a ešte bude dupľu pytat 😊
Biele fľaky na zuboch môže byt odvapnovanie resp demineralizacia, ale to je casto podmienene skôr geneticky ako stravou (ja na to tiež trpim odmalička). Dvojročný by už mal ale chodiť k zubárovi takze by som sa skôr s ním poradila.

maculik38
autor
7. aug 2020

@a_da99 no so zubarkou som to ešte neriešila lebo sa mu to objavila cca pred 2 dňami do teraz mal pekne zúbky nemá problém s čistením

redana
7. aug 2020

Ja mam doma 2 nejedakov,teda dcera 8 rocna uz je natom lepsie,ale s nou som si uzila najviac..ano,zila asi zo vzduchu,v skolke neustale staznosti,ze nic neje atd..vyrastla z toho,dnes uz viacmenej pekne je,nema rada maso a sladke..fici na ovoci a zelenine..krvny obraz ma lepsi ako ja 😅..5 rocny syn zo zaciatku pekne jedol,potom okolo 2,5 roka obrat o 360st...najhorsie je,ze neda ovocie a zeleninu do ust,jedol by len maso a sladke..vsetko musim maskovat,je to narocne..ich nejedenie mi zobralo asi 100 rokov zivota..

beronsche
7. aug 2020

@lenocka12345 no mozno ani nie... Moje dieta ani v skolke jest nezacalo.. Radsej bolo hladne...

lenocka12345
7. aug 2020

@beronsche pracujem v škôlke , viem o čom je reč, preto som sa pýtala aurtorky čo teda od nástupu do škôlky očakáva.
Ale ak by bolo tvoje dieťa v mojej triede jedlo by. Nie všetko , povyberalo by si , ale o hlade by nebolo. Bez kriku , bez trestov , bez plaču atď.
Viem , sú deti , čo žijú zo vzduchu , ale v mojej triede nie. Obzvlášť ak som za ne zodpovedná. Čokoľvek by sa stalo, ja by som bola tá , čo nedohliadla. No a povedzme ti to úprimne ako to je , do učiteľa by sa každý obul
A kapitola sama o sebe je "mlieko" , dieťa neje , lebo je naliate mliekom ..... ale rodič nechápe prečo .... alebo ešte lepšie Sunar . Ráno fľaša s cumľom , po ceste sladké pečivo a ani tak rodič nechápe prečo neje , veď oni sa tak snažia aby dobre bolo.
každopádne pri jedení počúvam a vidím také veci , že to dá niekedy fakt zabrať

beronsche
7. aug 2020

@lenocka12345 ale ano, jedol, cisty chlieb... A pil mlieko.. 🙂 A potom este niektore sladke jedla zjedol, cistu ryzu a take tie blbosti, co podla mna, v skolke ani nemaju, co robit, ako sladke gulicky do mlieka a pod.
Ale celkom ma zaujima, aku taktiku by si zvolila, aby jedol...
Ja som poprosila ucitelku, aby ho nikdy nenutili a ani netrestali.. Doma mu vysvetlujeme, aby prv ochutnal a tak sa rozhodol, ako- tak to funguje, v skolke ani toto neslo.. Mlieko pije - tak pohar denne a sladke pecivo sa u nas ani nekupuje, sladkosti s mierou, nikdy nie, ked su deti hladne.. S muzom mame radi aj zeleninu, ovocie, varime bud denne alebo obden.. A dieta nejedlik az strach .. Proste ma oblubene jedla a hotovo.. Presne ako @redana pise : "ich nejedenie mi zobralo asi 100 rokov zivota.."

monitamoni
7. aug 2020

@maculik38 nedýcha vám teraz viac ústami? Nemá upchaty noštek? Biele fľaky sa vedia urobiť aj z dýchania ústami a potom zmiznú

ivangeline
7. aug 2020

Biele škvrny sú začiatky kazov. Radšej čistíte zuby a docistuj pravidelne.

lenocka12345
7. aug 2020

@beronsche netuším ako to robím , ale vo výsledku je ešte samé dieťa špokojné a chváli sa rodičom , čo všetko zjedlo . Zásadne , vlastne všeobecne deti nestraším .

maculik38
autor
7. aug 2020

@fiafia no presne ani môj maly nechce ani okostovat a tiež ma všetko v poriadku do roka ešte ako tak papal a ako mu začali ísť zuby tak prestal aj jest doktorka jedine co mi povedala ze mam byt rada ze aspoň mlieko pije a ze papa ovocie a zeleninu ale ja som z toho už na nervy už má ani variť nebaví keď viem ze aj tak nebude to jest

maculik38
autor
7. aug 2020

@ivangeline s čistením u nás není problém on si aj sam vypiť že ch e očistiť. Ja mu cítim prvá a on potom po mne už vie krásne si aj sam čistiť naučil sa ťahy odomna zúbky čistíme od prvého zubka takže u nás to je rituál keď vstane a keď sa večer o kúpe

maculik38
autor
7. aug 2020

@monitamoni mal teraz 2 týždne nádchu

maculik38
autor
7. aug 2020

@lenocka12345 pozrite ja mam prvé dieťa všetko riešim s doktorkou a nie na fórach no už som z toho zúfalá a počula som ze takým deťom sa rýchlo kazia zúbky tak som sa tu chcela len informovať a hlavne od mamiciek ktoré to poznajú a nie od mamiciek co nevedia aké je to mať dieťa ktoré odmieta jest.... Také mami nikdy nepochopia trápenie mám čo majú doma dieťa ktoré odmieta co i len ochutnať

beronsche
7. aug 2020

@lenocka12345 neprides na navstevu? Trochu by sme tych mojich nejedlikov vykrmili.. 🙂 🙂

lenocka12345
7. aug 2020

@beronsche keď navaríš, kľudne :D

tindal82
7. aug 2020

@maculik38 môj starsi nechcel jest mäso, ale ze vôbec. Ale keď mladšiemu zistili chudokrvnosť a musel brat železo, tak sa zľakol, že to bude musieť brat aj on a teraz mäsko zbožňuje, už sú to 2 roky co je mäso a mam pocit ze celkovo sa stravovanie zlepšilo. Ma 5 rokov. Takže možno to chce len čas a to mlieko by som vypustila, zaplní sa mu žalúdok s mliekom a potom už nie je hladný. Alebo dat mu ho ale menej, 1/3 dávky.

monitamoni
8. aug 2020

@maculik38 tak sa prikláňam k tým škvrna kvôli dýchaniu ústami. Toto iste riešila aj kamarátka s dcérou a zubár im povedal, že dýcha ústami preto ich má

maculik38
autor
8. aug 2020

@monitamoni ďakujem pekne ste ma trochu upokojili