Ahooojte 😊 je tu milion tem na tuto temu, ale len tu najdem u vas podporu a tak mamicky ktore si tym presli🙏🏼 Lebo ked sa o toˇ bavim zo svojim okolim som za sprostu ja lebo vsetky deticky mojich kamaratiek krasne jedia…aj ja mam starsiu dcerku 5 rocnu a nepoznala som tento problem ale pri druhej dcerke ano…Mam dcerku v juli bude mat 2 rocky a od malicka je slaby jedak…ale uz som z toho psychicky znicena😩co jedenie to nervy…zabavanie okolo toho ahy nieco zjedla a tak…ked neje pol dna tak len som nervozna na svoje okolie a tak…hej viem citi to zo mna aj dcerka ale ktora zena nezazila toto tak nevie co snou prezivam…uz nevie co mam robit vselico som uz skusala vitaminy atd…nedat jej jest a tak…ale uz som vycerpana z toho celeho…myslite mam kaslat nato a neriesit to? Nechat ju tak ked nebude jest aj poldna a tak led bude hladna sa naje? 🙂
Dakujem 💋
@miriam7979 zaujimalo by ma ako presne prebieha jedenie a co je slaby jedak. Lebo moja mala 2 roky vo februari a je to megaboj kazdodenny. A aj ked si poviem, ze ma nevytoci, tak je to masaker.
@miriam7979 z mojej skusenosti- mam 4 roční dcéru ma 13 kil, od narodenia jedak veľmi slabucky rieši som to x krát s doktormi, nic sa nevyriešia, na mic neprišli prečo je to tak, nič jej nechýba je zdravá. Pamätám si ako bábätko nejedla a nepila od ôsmej vecer do 1 na obed a nepomohlo nič. Odpoveď doktorky keď bude hladná dá si. Teraz papa ako tak porcie možno ako 1 rocne dieťa aj to len pri zapnutom televízory ale čosi zje. Ale poviem vám toho moho plaču nervov co som si kvôli tomu zažila a nepomohlo naozaj nič.zo sirupu na podporu chuti sa mi dovracala, tak om to nechala tak. A nejako to prišlo teraz si už aj sama vypýta že je hladná, myslím ze skôr kvôli tomu televízoru aby mohla pozerať, ale aspoň sa naje. Ja keď niekomu poviem jej vek q váhu iba sa zhrozi ale tak co urobím?
@miriam7979 ja si myslim ze problemy s jedenim su vacsinou sposobene prostredim alebo postojom. Ako uz predo mnou odpovedali, ona vyciti aj tu nervozitu. Ja by som ti poradila toto, ale kedze nepoznam ako to jedenie u vas vyzera tak neviem ci ti to pomoze:
Nastav pevne casy jedenia, 5x za den a vzdy si spolu sadnite za stol, pripadne desiata/olovrant aj vonku alebo na gauci, to je jedno. Jedzte spolu, teda ty maj na tanieri to iste ako ona, mala by si jej ist vzorom. Striedaj veci co pridu na tanier, nech ma kazdy den vsetky skupiny potravin zastupene, ked ma nieco rada tak to moze mat samozrejme castejsie (pokial to nie su sladkosti a pod, tie samozrejme ale obcas mozu byt). Ziadne zabavanie popri jedeni, ak to nezvlada tak naozaj najlepsie sediet pri stole. Jest ju ale nic nenut, len ponukni, ked tak ju motivuj vyskusat ale nic netlac. Ak nechce nic jest, ponukni aspon nieco na pitie. Nenut ju sediet tam prilis dlho ale motivuj nech aspon chvilu posedi - napr "vidim ze teraz nechces papat ale pockaj aspon chvilu kym sa maminka napapa". Tak by som to riesila ja, a hlavne nenutit do nicoho. A skonzultuj s doktorom, lebo "slaby jedak" je mozno len v tvojich ociach.
@miriam7979 malo info. Napis presne co jedla kolko a v akych casoch. Niektore deti su iba priebercive.
Moja teta sa natrapila so sesternicou. Ta bola fakt skvost! Ona bola schopna od piatka do pondelka nejest poriadne nic. Suchu ryzu v nedelu a pitie tiez nula bodov. Pila kravske mlieko veľa inak nič.
Ked bola uz vacsia, tak pojedla sprostosti dost na tajnasa. Inak jej uplne ku stastiu stacilo mlieko 🤣. V skolke boj tiez nula lebo po skolke isla pre nu babka s horalkou. Casom z toho vyrastla. Uz je dospela.
@miriam7979 ja mam doma tiez takeho spekulanta 🙂 bola som presne ako ty, trapila sa, nervozita pred kazdym jedenim kolko zas zje, varila som mu 2-3 jedla aby si vybral taka premotivovana som bola ze len aby sa najedol...este aj doktorka vravela nech ho necham ze on si vypyta ked bude hladny, ze urcite nezjednavat a neponukat ine a ine jedlo len aby jedol...a vies co, fakt pomohlo nestresovat neriesit preslo to same. Teraz papa uplne normalne a vsetko, este si pyta sam. Ako baby pisu hlavne nenutit, pokoj a vyrastie z toho 🙂
@miriam7979 A ako dcerka posobi - vyzera zdravo, vyvija sa dobre, ma energiu? A co vsetko zje? Moj maly je tiez slabsi jedak, ma 2r4m a iba okolo 11kg, postupne sa jedenie dost zlepsilo, ale chcelo to dost usilia. Ale naozaj velmi nervozna som bola, len ked bol malicke babatko a nechcel mlieko. Lebo tam nebola alternativa a tiez som bola proste uplna zaciatocnicka v materstve. Neskor ma od nervozity zachranovali dve veci: 1. vyzeral zdravo, krasne sa vyvijal. 2. nezjedol sice vela potravin, ale dokazala som mu vyskladat jedalnicek, v ktorom boli vsetky potrebne ziviny. Takze ak tvoja prospieva a zje aspon nieco, v com su potrebne veci - bielkoviny, vitaminy, vlaknina, sacharidy, zdrave mastne kyseliny atd., tak nervozna byt nemusis. Jasne, o rozsirovanie jedalnicka sa treba snazit, ale ak ma zabezpecene zakladne dolezite veci, tak sa to da robit s kludom.
@miriam7979 no vidis,,a ja msm doma dvoch takych nejedakov..6rocneho a 2,5rocnu...uz sme si zvykli aj ked niekedy je to o nervy, chvalabohu ze chodia do skolky,tam aspon papaju tak ako treba..nezufaj,ked nechudne,ked negrcia,nema bolesti ci ine priznaky choroby,ked je dieta vitalne,,tak je vsetko ok... nase deti boli neraz o jednom ci dvoch termixoch za cely den,lebo nic ine som donich nedostala..proste su take uz od narodenia ,ja som bola tiez taka,,do puberty - odvtedy mam riadnu nadvahu
@miriam7979 a este jedna rada: zacpi si usi ak ti budu mamicky opisovat co a kolko ich deticky zjedia a vypiju...to presne nacasovanie a porciovanie, ztoho grciam zasa ja,,aj ked kazdeho vec,lebo 90%mamiciek teraz skace zo stolicky lebo som ich urazila
@miriam7979 pol dňa neje……ja som myslela že 3 dni nič neje
Pozri, ona cíti tvoju nervozitu, tak aj keď jej ponúkneš modré z neba, jesť nebude
Nechaj ju tak, ponúknuť ju ponukni a keď nechce tak nech neje
Ale žiadne sladkosti,piskoty, chrumky, paličky a tak.