Dvojročná stále pije

saskia01
26. aug 2013

Čaute poradi mi niekto ako odučit malú pit stale.VIEM,ŽE NIEKTORÉ MAMINKY MAJÚ OPAČNÝ PROBLÉM,ALE UŽ SOM S TOHO NERVÚZNA.KAŽŘDÝ DEN PREČURANÁ POSTIELKA A TO AJ V NOCI JU PREBALUJEM AJ 2RAZY.Ona vypije ked ide spat flašu mlieka a ešte si zatím vypíta aj flašu vody ona to má ako náhradu za cumlík od tej doby čo ho nemá .Aspon si to myslím.Aj ked niekde ideme po chvíli si vypíta pit.neviem ako ju to odučit,aby prespala celú noc maximálne teda to mlieko,ale aj to by už nemusela mat,a aby nebola tak závislá na tom.Pamperska má tieš určitú kapacitu.a ešte že máme plachty snepremokavým spodkom.lebo to by som mohla kupovat madrac každy den.Máte niekdo podobý problém?Skúšali sme aj hrnčeky na pitie rozne mame doma ale 6 a nič.myslela som si,že to obmedzí.Každý den periem postielku.NEVIEM ČO BY rROBYLA KEBY SOM JEJ NEDALA REVALA BY DOVTEDY POKIAL BY SOM JEJ JU NEDALA.DAKUJEM MOC ZA RADY.

anjelicek26
26. aug 2013

@saskia01 - uz len vodu jej davaj, v dvoch rokoch nepotrebuje mlieko na noc. Pamperska vydrzi dva litre, nemozne, ze ti ju precura, aku mate velkost? Kupte väcsie. A na flasku, co cuca daj cumel s co najmensou dierkou. Ukludni sa, ale nevypije tolko.

k_a_j_k_a
26. aug 2013

@saskia01 a co tak zrusit flasu uplne. Myslim, ze 2rocne dieta je doststocne stare na to, aby pilo uz len z normalneho pohara. Cez den by som to pitie moc neriesila, ale v noci, ked je smadna, nech sa napije normalne a pekne za stolom v kuchyni. Mozno to zaberie a ona zisti, ze pit az tak nepotrebuje. Lebo podla toho, co si pisala, tak tu flasu ma zo zvyku. Prvych zoaprkrat to bude zle, ale potom by sa ro mohlo utriast. Ale nepovolit a tu flasu jej nedat za ziadnu cenu. My sme tiez riesili nieco podobne, kedy som chcela aby uz spali celu noc a zabralo to.

saskia01
autor
26. aug 2013

ALE ONA STIAHNE BEHOM 10-15MIN.LEN POL LITRA.MÁME VELKOST 4-PLUS.VER MI ŽE PREČÚRA A TÁ SA MI ZDÁ NAJHORŠIA.ČO SA TÍKÁ PLIENOK.

sonice
26. aug 2013

@saskia01 môže to byť aj príznak nejakej choroby . napr. cukrovka.

saskia01
autor
26. aug 2013

nekedy aj banujem,že nemá cumel,lebo ona to má fakt ako náhradu.neviem.či to nemože bit aj tým,že je predčasne narodená

saskia01
autor
26. aug 2013

a bola zviknutá každé 3hodiny jest

huxy
26. aug 2013

@sonice nestraš týmto,pretože aj mňa s tým koľko ľudí vystrašilo,a nie je to tak.odniesli sme moč k dr.,a sestrička ešte povedala,že máme byť radi,že pije tak veľa.
@saskia01 aj ja by som odporučila úplne zrušiť fľašku.možno bude malá plakať,ale nenehať sa odbiť.proste úplne ju dať preč,preč z dohľadu.malá sa mi potom naučila piť z pohárika,a potom vlastne ani v noci už nepýtala piť.chce to pevné nervy a trpezlivosť.teraz keď bola chorá,tak som znovu fľašku vytiahla,a pila aj o dosť viac /len ten urologický čaj nie anie,čo bolo treba/.ale keď vyzdravela,znovu som fľašku zrušila.a tiež je to možno len o tom,že potrebovala mať niečo v puse /teda namiesto cumlíka/,ale aj dosť vypila.no ja by som neustupovala.

matozazzo
26. aug 2013

Urcite to ma ako nahradu cumla.. proste sa tym pitim-cucanim ukludnuje.. takze zrusit flasu s cumlom a dat pit z flase s cocacikom alebo napr.jupikovej,ak bude odmietat pohar... potrva to hvilku,vela trpezlivosti....ale oduci sa cuckat. A co sa tyka pitia,bud razna. Po mlieku ziadna voda,ak sa zobudi v noci, 2-3 glgy a dost. Bude asi plakat,ale my sme to robili tak,ze sme dalj do flase len trochu vody,vypila a povedala som ze nie je uz voda.. a davku mlieka sme kazdy den zmensovali o 5ml 🙂 aby na to neprisla... a z 250 sme teraz na 120ml a staci jej to 🙂 veeela trpezlivosti 🙂

sonice
26. aug 2013

@huxy bože chráň strašiť,... ale je to jeden z príznakov! Tak hlavne, že vieš, že toto to nie je 🙂

huxy
26. aug 2013

@sonice no nemyslela som to tak.len ma napadlo,že mne to veľa ľudí vravelo,a ja som sa už začínala báť.tak som pre istotu volala k dr.,nakázala doniesť najsamprv moč,a ak by bolo niečo bývalo zle,tak aj na krv.ale našťastie bolo všetko ok.lebo moja dlho veľmi dlho veľa pila,stále chodila s fľaškou.lenže tiež si myslím,že to bolo skôr o tom,mať potrebu niečo "žužlať" v puse.lebo teraz pije menej,keď už pije len z pohára alebo z obyčajnej fľaše /myslím minerálkovú a také jupíkové/.

kacena4
26. aug 2013

jednoznacte ti poradim vziat malu vysvetlit jej ze je uz velka a flasku spolocne hodit do kosa a vyniest do smeti alebo nech ju tam ide sama hodit aby vedela, ze uz nie je a nevrati sa mozno si par dni poplace ale nukat jej len pohar a vecer jej nedat pit mlieko, ok je to nahrada za jedlo ale vodu v ziadnom pripade (alebo naopak) a je fakt rpavda ze to ma nahradu za cumlik aj moj syn tak mal ale po par dnoch placu sa odnaucil aj od cumlika aj od flasky. takze radim zrusit flasku uplne nemat ju ani doma a pouzivat normalny pohar nie s naustkom sak o chvilu pojde do skolky tak nech sa uci pit z normalneho poharika. v noci doniest pohar s trochou vody a 2-3 hlty viac nie toto moja skusenost

katrinka8
26. aug 2013

@saskia01 - ak pije tak vela aj cez den, riesila by som to s pediatrom, naozaj to moze byt priznak cukrovky.
Ak mas pocit, ze je to len navyk kvoli tomu ukludnovaniu, najst iny sposob ukludnovania. Skusit naucit pit mlieko z pohara pred spanim za stolom (nie v posteli - vysvetlit, ze v posteli sa spinka a nie papa) - zobrat do obchodu, kupit spolocne hrncek na mlieko (u nas zabera v podobnych pripadoch slovko "specialny" hrncek na mlieko "specialne len pre Teba" a pod., aky sa dcerke bude pacit (mozno s oblubenou postavickou) a skusit jej davat to mlieko vypit cielene este predtym, ako sa vychysta na spanok. proste najest, umyt zubky, obliect do pyzamka a spat. Ma rada knizky? Skus pred spanim, ked jej obvykle davas flasku s mliekom, zacat citat rozpravku, alebo basnicky. Aby si ju zabavila, mozno zabudne na mlieko (najma, ako ho vypije uz predtym). Alebo v najkrajnejsom pripade postupne - kazdy den davat o trochu menej toho mlieka, az kym nebude flasa prazdna, ale to neviem, ci by slo... A na spinkanie skusit zase spolu kupit nejakeho maznacika.. A cez den este spava? Tam je to ako?

aristka
26. aug 2013

aj moja stále pije a pili aj moje ďalšie dve deti ,čo robiť ..skús jej na noc dať len čístú vodičku a malú fľašku a vydržať je vo veku kedy ešte nevysvetlíš ,že nemôže toľko piť ....

tinki
26. aug 2013

@saskia01 dávaj jej piť čistú vodu..akú vodu jej dávaš piť? Moje dievčatá si tiež pýtajú pred spaním piť, ale mám pocit, že je to len preto, aby oddialili čas na spánok..Piť im dávam predovšetkým a veľa doobeda, ešte tak poobede a od tej piatej už len čistú vodu..Tak sme si určili pravidlo, že večer len čistú vodu..Mladšej dám ešte večer fľašu mlieka ale nie tesne pred spaním, ale tak hodinu pred..A kým ide spať, tak sa ešte vyciká, potom po umytí zúbkov sa napijú trocha čistej vody a idú spať..A vydrží až do rána..

saskia01
autor
26. aug 2013

pije čistú vodu.a maznáčika máme od narodenia.aj cez den ked ide spat pita flašu,hovorim ona sa tak ukludnuje.od rana ma k dispozícii jupika ani ho nevipila.a plienku máme tieš od rána.a to keby mala flašu tak máme už ale tretiu.

luliu
26. aug 2013

@saskia01 my sme na tom rovnako s flasou a malá ma 4,5. Je na nej zavisla a poviem uprimne prestala som to riesit. Mali sme snahu jej ju vziat, ale odrazu pila minimalne, takmer vobec. Ma ju len doma, takže som si povedala, ze ju nebudem stresovat. Pre nu by to bola trauma, zrada, najvacsia strata 😉

saskia01
autor
26. aug 2013

však toho sa obávam.lebo od rana nevipila ani polovicu s jupíka waterr.a ani ešte nespala.len teda musím nejako vyriešit tú noc skusit jej dat mennej do flašky.a mlieko nedat.

lindarty
26. aug 2013

@saskia01 Ahoj, aj moj 27 mesacny syn vela pije, tiez sa musime v noci prebalovat. Pampersky ani nam nestacia, teraz sa nam velmi osvedcili plienky z hofferu, znacka mylove, cenovo su super a naozaj dost absorbuju, pouzivame velkost 5. Pediatricka mi povedala tiez ze sa s tym cumlom na flasi v podstate ukludnuje, ze je to zlozvyk (popri tom on nikdy dudel nemal, bol 12 mesiacov kojeny) Ja to vsak riesit nijako este nejdem, mne sa v noci na pitie uz nebudi. Vecer mi vypije 270 ml mlieka a potom az rano. potom cez den pije veeelmi vela cajiku a vela cika. Ale je kopa deti, ktore nepiju skoro vobec, maju problemy so stolicou, trhlinkami a mnoho dalsimi problemami s tym suvisiacimi.

barboragonova
18. okt 2013

@anjelicek26 pampersku precura aj nasa🙂uz sme kupiuli aj vacsiu velkost,nieje mozne ze vycika 2 litre za 6 hodin,pampersky su podvod.. 🙂

anjelicek26
18. okt 2013

@barboragonova - tak si to tam nalej a uvidis ;)

barboragonova
18. okt 2013

boze viac mamiciek tu pisalo ze ich precikaju,no tak co sa idete hadat??hadam podla vlastnej skusenosti vieme..

vulka
18. okt 2013

@saskia01 Skús jej vrátiť ten cumlík. Nech si dudle, však do školy s ním nepôjde. A poradila by som sa aj s doktorkov. Mohla by to byť aj cukrovka.

bvladka
10. nov 2013

Žila som 7 rokov s diabetikom a dobre viem, že takýmito príznakmi začína diabetes, aj on ho dostal v detstve a stále sa mu žiadalo piť, určite by si mala dcérku poslať na špeciálnu kontrolu k diabetológovi, aby si mala istotu, čím skôr tým lepšie ...

ivetoy
17. feb 2014

nasa ma tak isto skoro dva roky 22mes.a nikdy nemala dudel,ale za den vypije hektolitre caju bez nicoho,zeleninovej stavy ,ci vody..a stale len pije ako ukludnenie...no dva dni co som jej zatrhla flasu,len poharik ma.Vypije tri pohariky plus mlieko z flase rano vecer,poradim ti ja to robim tak,ze>>>> mlieko jed dam o pol siedmej vecer<<<...a ked zaspava tak jej dam uz len polovicu flase cistej vody...a zatial to funguje,,ked si pyta tak jej poviem,ze jej dam rano....viac nedostane iba keby velmi plakala...