Poraďte prosím ako mám naučiť 2. ročnú dcérku papať tuhú nekašovitú stravu, napríklad masko alebo kúsky suroveho ovocia či zeleniny. Už som zúfalá ☹ ☹ ☹
ahoj...skus postupne zmes co najmenej mixovat. cize nechavaj jej tam najskor malicke kusky a potom vacsie.
@tinka2000 od určitého veku ani starší mäso nejedol,až do momentu,ked mal ísť na výber mandlí a na krvnom obraze mal hrooooooooozný stav železa,musel začať brať lieky,vtedy som mu vysvetlila,že to preto,lebo nechce mäsko,strukoviny a pod.a tak začal jesť mäsko,síce len hovädzie,ale začal.nenúť,ponúkaj,vysvetľuj.ani ovocie a zeleninu dlho nechcel,nenútila som,ponúkala,videl jedávať mňa a iné deti a postupne si začal pýtať.najskôr len jablčko,potom melon a pod.prípadne skús trik,ktorý mi hovorila jedna pani,daj na stôl ovocie a povedz,že to nesmie zjesť,že je to pre návštevu,u nich to vraj zaberalo ako zázrak 😉 😉 😉 😉 😀 😀 😀 😀
Ahoj, teraz nechápem či nechce jesť len mäso alebo celkovo tuhú stravu.
Veď a potom ako sa stravovala do teraz? Ako moja malá má tiež 2r a 4mes, a mäso nechce jesť, no nenútim ju. Papá mi rada maslo, syry, mlieko, tak to dobehne na tom. Treba ponúkať, dať jemnučko na jazyk okoštovať a raz sa určite chytí.
A keď nechcela naša kúsať, tak som jej dala aj mesiačik uvareného zemiaku do ruky a postupne začala. A hlavne treba jedávať tak, že si všetci aj s manželom sadnete pekne za stôl a jete naraz kedy aj ona. Nech vidí aj Vás. V týždni sa to nedá, ale cez víkend aspoň.
S ovocim len ponukat a hlavne ist prikladom. Moja mala tiez nechcela nakrajane ovocie, tak som si ho vzdy spravila len pre seba a ked videla, ze jej neponukam tak sa ulakomila a teraz chrusta denne jablka, aj ked supu vypluva a bez nej ich zas nechce 😅 Inak este ked bola v kociku tak som jej mohla dat do ruky krajane ovocie a vtedy jej to nevadilo, lebo sa na to tak nesustredila. 🙂
no zeleninu maso, aj chlebík s masielkom toto nechce. Trápim sa s ňou aj 3 hodiny aby aspon nieco zjedla. no keď som raz robila šúľance so stúhankou tak ich pučila akokeby nejedla týždeň 🙂 🙂 🙂 Doteraz papala mixovanú stravu
ani moj 4 rocny nepapa,,,ale chce zeleninu,aj ovocie,tak nenutim.