Dvojročná dcérka nechce jesť ovocie

leito115577
10. feb 2016

Ahojte, moja dvojrocna dcerka nechce jest ovociem ziadne ani len ho neochutna. pritom starsia dcera je vsetko uz aj s nou sme to skusali nech je to dava papat, aj stale na tanierik pripravým pri hrani aby si vzala a mala stale pod nosom no nezabera. mate nejake rady?

pribinak
10. feb 2016

Urob jej ovocnú taštičku, prázdnu taštičku kúpiš v DM a doma si spravíš náplň

jasminet
10. feb 2016

@leito115577 urob jej smoothie, ovocny koktail, mozes skusit odstavovat... alebo sama nech si odstavi pomarance

lulistek
10. feb 2016

@leito115577 skus z ovocia spravit nejaku tvar zvieratka alebo nieco, mozno ochutna. inak tazko radit ked nechce ani ochutnat... nezje vobec ziadne ovocie?

nyusika
10. feb 2016

tak nech ho neje...zase v ovoci az tolko vitaminov nie je.
doplnte ich z inych potravin.

alebo potom naozaj ovocie vo forme stiav.

natalym
10. feb 2016

Ja nemám rada ovocie, nejem takmer žiadne. Milujem zeleninu. Nič mi nechýba.
Proste mi to nechutí.

nyusika
10. feb 2016

@natalym ja tiez nejem ovocie...obcas kysle jablko (odroda granny smith, take megakysle). preto som napisala, ze naco dieta nutit jest ovocie 🙂

laurita285
10. feb 2016

tiež by som to nevidela tak kriticky s tým, že neje ovocie. Tona cukru je to v prvom rade...

libka1
10. feb 2016

nenutit, nech papa zeleninu, casom sa detom aj tak chute rapidne menia, o rok ti mozno nebude jest zase nieco ine a bude milovat ovocie 😀

siska53
10. feb 2016

@leito115577 nasa mala tiez nejak nie je s ovocim kamaratka. Nesilim. Ked si da kusok,ok,som rada..
Ona ma radsej,ked jej dam citron a ten si zuzle alebo surovu zeleninu.

leito115577
autor
10. feb 2016

@lulistek
nie ziadne , a aj postavicky a vsetko mozne aj do cokolady som skusala namocit no nie , jedine co zjedla je banan ale aj to ked nemala ani rok , od vtedy nic , no nic budeme skusat a skusat 😒

agiagi
10. feb 2016
Používateľ agiagi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od agiagi.

keby si jej ho pomixovala a dala ako dzusik alebo tasticku tak by to mohlo byt fajn

jankastubka
10. feb 2016

A vidi vas jest ovocie? Ak ano, tak ju to casom prejde. Moja tiez uz na kadeco vymysla, ze ani neochutna a hned povie ze to nechce. Snazim sa ju vzdy aspon presvedcit, ze nech ochutna, ak nebude chutit, nemusi jest.
Moja asi od roka nechcela nic len jablka a banan. Tak mala to do okola. Raz vsak videla jest deda mandarinku, pytala si ochutnat a odvtedy papa viac druhov aj ked stale nie vsetko. Napr hrozno moc nechce. Zeleninu takisto z jedla vybera, preto raz za cas robim mixovanu zeleninovu omacku alebo polievku.

nyusika
10. feb 2016

@leito115577 preboha, to je naco dobre, namacat ovocie do cokolady ?? aky zmysel to ma ?

timea7
10. feb 2016

baby nešaškujte s kravinami - namáčať ovocie do čokolády, vykrajovať z neho rôzne tvary, zrejme to bude len prechodné obdobie a aj keď ovocie obsahuje vitamíny, ak nie je z vlastnej záhrady alebo od známeho pestovateľa, tak sa dá naozaj polemizovať o tom, či je zdravé....Ak vypije odšťavené, dať občas džús a nezameriavať sa zbytočne na jedenie ovocia. Niekedy deti začnú jesť niektoré jedla len preto, lebo zistia, že rodičom je to fuk, či ich zjedia alebo nie. Ak zje všetko ostatné, až takú drámu by som z toho nerobila. Ja ho jem po vedrách, ale sú ľudia, ktorí ho nemusia a žijú.

eleonorcha
10. feb 2016
Používateľ eleonorcha je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od eleonorcha.

no tak ho nechce jest 🙂 kazdemu chuti nieco ine

evittam
10. feb 2016

@eleonorcha Presne tak, naša malá nejak nechce jedávať raňajky- vypije ráno cca okolo 7.-8.00 250ml mlieka a potom možno raz za týždeň zje kúsok chlebíka alebo rožka s niečím - väčšinou vôbec nič až na desiatu nejaké ovocie alebo presnidávku alebo tak niečo a potom obed....A tiež jej nemočím chleba do čokolády aby ho jedla 😉 😀

leito115577
autor
10. feb 2016

@evittam
ha ha sa mam ako zasmiat pytala som si radu a nie kritiku a co je na tom ze clovek sa snazi jahody alebo banan pokvapkat cokoladou aby to bolo zaujimavejsie a dieta ochutnalo?

leito115577
autor
10. feb 2016

@timea7
ziadnu dramu nerobim, chcela som len ci niekto nema skusenosti s takymto pripadom, a dzus? no tak tie su isto zdrave a hlavne ak niesu doma pripravene odstavene ovocie to ano ale dzusy dakujem za taku radu 😒

evickam1
10. feb 2016

Moja mala , ked bola este mansie, jedla mi zeleninu ovocie vsetko, razom ako podrastla nechcela to jedavat a to ma 4,5r zacala chodit do skolky uz nejaku zeleninu aj ovocie zje, nie je to vela, do ust neda karfiol ani brokolicu a ked bola mala robila som jej prikrmy doma vtedy to mala najradsej, cez rok jej robim, ze s nouu do velkeho kvetinaca zasadim hrach, rajciny, papriku a ona si to obera sama a vtedy to aspon trochu ochutna a zje,a to uz robim tak viac rokov :D ak mas moznost , ze mas na balkone miesto skus jej to tiez urobit , taku minizahradku 😀 😀

evittam
10. feb 2016

@leito115577 No, ja proti čokoláde nič nemám, aj moje deti poznajú čokoládu....Ale jednoducho ak niečo nechcú tak im to nijak "neprikrášľujem" to je celé. A ak sa ti nepáčia niektoré názory, tak si nezakladaj diskusiu na verejnom fóre. 😉 Bol to postreh-názor-aj rada.
A tiež som sa pobavila.

timea7
10. feb 2016

@leito115577 džús som samozrejme myslela doma odšťavené ovocie, myslela som, že je to z môjho príspevku jasné, keď píšem o ovocí z vlastnej záhrady, alebo od overených a známych pestovateľov. Ovocie zo supermarketov má asi takú kvalitu ako džús v krabici 😝 😝 😝 😝 To ťa ani nemusí mrzieť, že to tvoje dieťa nekonzumuje.

evittam
10. feb 2016

@timea7 Ja som to pochopila hneď - len vieš niekto pod pojmom džús vidí len to čo pije - "krabičák".... 😉

lulistek
10. feb 2016

@leito115577 neboj sa. Skus jej vyšťavovať alebo dzusiky nech pije a potom jej pride na chut neskor uvidis.deti maju rozne obdobia.

lulistek
10. feb 2016

Ženy. Ženské forum to sa len sudi, kritizuje. Namaca do cokolady, no a ? Vam ked sa to prieci nerobte to. Nechcete aby deti pili dzusy a jedli ovocie z obchodov? Tak to nerobte. Bodka.

timea7
10. feb 2016

@lulistek v tom prípade má aký význam zakladať takúto tému? Veď keď jej dieťa neje ovocie, nech ho neje, bodka. Nie? Okrem toho, na fóre odpovede nie sú určené len jej, číta ich podstatne viac ľudí a keby všetky prispievateľky súhlasili s jej názorom, alebo mali názor všetky rovnaký, potom by to asi nebolo fórum, či?

mirka822
12. feb 2016

Souhlasím s ostatními, zkusit to v tekuté podobě 🙂 Pro některé děti je to tak stravitelnější a když to uděláš přímo z ovoce a nebudeš jí cpát kupované smoothie a podobně, tak to bude lepší 🙂

eleonorcha
23. feb 2016
Používateľ eleonorcha je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od eleonorcha.

@evittam ono je to tak.. mne sa nepaci ked mamicky nutia deti. Ked nechce tak nechce.. 🙂

z_schmidt77
7. mar 2016

Ako čítam, všetky rady nad zlato. Môj takmer 4ročný syn doteraz nedal žiadny ani len kúsok, šťavu z ovocia ... zakamuflované v detskej výžive, v jogurte (lebo on má rád iba biely, pije iba čistú vodu),... do úst. Motivácia v kolektíve nepomáha, nič, nič.... Jednoducho nie. Nič s tým nenarobím, bohužiaľ. Jedine sme sa s tým zmierili. To je moja rada: Prijať to a veriť, že jedného dňa si sám vypýta. Tak čakáme.

klaudiaca
23. okt 2018

Tak ja som bola taka ista od mala ale mne nechuti ani ovocie ani zelenina . Nejem to vobec od diettata a nechyba mi to. Tak vobec nevadi ze ti to nepapa. Nenut ju . To neomoze mna nutili stale . Maximalne som sa stoho dogrcala