Dobrý deň mamičky. Moja dcéra o 3 týždne 2 rôčky nechce nič jest čo jej ja pripravím. Papa len materské mliečko aj 20x za deň, už sa s toho cítim veľmi vyčerpaná. Zaspáva pri prsníku aj na obed aj večer ☹ už by som ju chcela aj odstaviť ale bojím sa že nezačne papať. Aj v noci sa budí na papanie a len prsník chce ☹ Už som par krát skúšala aj odstaviť a jednoducho nedať ale to bolo plaču a aj tak nič nejedla. Skúste niečo poradiť ako ju donútiť jest už aj normálne jedlo. Ďakujem
ponúkať, nenutiť. nech je rukami, vidličkou....jesť spoločne s vami, určite nasilu neodstavovať/ ked odstavíš, nie je záruka že sa rozje/ vysvetlenie napr. http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
hlavne neutiekať sa ponúkať nezdravé potraviny len preto, že ich bude jesť-sladké termixy, jogurty, sladkosti, chrumky a pod..
Odstaviť dieťa zo dňa na deň ak to nešlo postupne. Chod spať do inej izby a manžel nech vydrží, jasne povedať budeš tu so mnou, mamka oddychuje v obyvacke.bude veľa kriku ale uspejete... Takto uspela moja svagrina keď aj v dvoch rokoch sa jej dcéra budila na cici cici každú hodinu...
Samozrejme ze jedla aj niečo iné ako už 2 ročne deti jedia. Osobne neverím že jej nedávas už iné jedlo, tuhú stravu, asi si to len zle sformulovala.
V podobnom veku ako je tvoja dcérka, sme si týmto problémom prešli aj u syna... okrem mliečka nechcel papať nič. Bola som z toho veľmi neštastná, pretože do istého času papal veľmi pekne. Lekár malého sledoval ako prospieva a porobil mu krvné testy, no všetko bolo v poriadku. Ale boli dni, kedy zjedol možno 10 lyžíc polievky, okrem mlieka. Upravilo sa to časom samo, aj ked to dosť dlho trvalo a ani dnes nie je veľký jedlík, ale už je to podstatne lepšie. Myslím, že ak ti dcérka prospieva tak to chce len trpezlivosť a ponúkať a ponúkať papanie.
v ziadnom pripade by som ju nenutila, ona ked bude hladna tak sa napapa.. ale sladkosti by som jej zakazala urcite
v prvom rade si to musis sama upratat v hlave-ziadne dieta od hladu dobrovolne neumrelo... 😎 2rocne dieta podla mojho nazoru (nekamenujte ma prosim je to moj nazor) ma jest vacsinu z jedal dospelych, nie len MM, podla mna dojcenie je v tomto veku zbytocne. jasne ze place, ked vie ze sa jej to oplati, ze vymaknes a ustupis...nie riesenie jedlo nedat, ale dat ho 5x denne v pravidelnych casoch, s tym, ze ked odmietne, spraces zo stola dalsie jedlo bude za 3hodiny.
odstaviť, alebo aspoň prestať zo seba robiť cumeľ a prestať sa báť, že zomrie hladom. Dvojročné je vo veku, keď si z tebou začína robiť, čo chce. Plačom ťa krásne vydiera, to ti nedošlo? Veď tak vždy dosiahne svoje. Nechápem, prečo už dávno neje normálnu stravu. Je na tebe, aby si jej stanovila jasné pravidlá, už dávno nie je bábätkom, len ty si si to nevšimla.
@lenocka264 Prepáč, ale to si ju začala prikrmovať až teraz - keď bude mať 2 roky? Ani sa jej nedivím....A rada - no len skúšať a variť a ponúkať a nedať prsník - už je dosť veľká na to aby aj pochopila, že napr."mliečko nie je, bolí ťa to,..." a podobne. Musí byť hladná aby začala niečo jesť a pravdepodobne jej stačí tvoje mlieko - čo je ale málo - 2-ročné dieťa už malo dávno jesť skoro všetko čo my dospelí.....