Dvojročná dcéra mi odmieta piť

veronika2593
22. jan 2018

Ahojte moja skoro dvoj rocna dcera odmieta pit skusam vsetko kadejake pohariky flasky sirupi dzusiky
Rano a vecer ma este nutrilon ale cez den niekedy ani deci vody varim polievy davam ovocie ale som z toho zufala stale ponukam ale naschval sa otoci a nechce mate niekto podobnu skúsenosť
Co mam robyt?

dominika6
22. jan 2018

@veronika2593 2ročná už nutrilon piť nemusí..nahrad ho klasickým mliekom a stačí len deci,od chuti..nie pol litra..potom jasné že ju to zasýti a nieje smädná..
a deti by mali piť čistú vodu,príp čaj..

mia407
22. jan 2018

Ja mam toto s 9 mesacnym.Mlieko pije samozrejme ale s cajom a vodou bojujeme.Aj kebyze mu urobim neviem co sladke alebo dzus,nevypije mi to.Iba ked mal horucku pil.Potom ma kruhy pod ocami.Skusila som uz hocijake flase a pohariky ale nic.Este trocha sa napije ked mu dam z pohara,lebo ti vidi na mne,ze pijem.Ale to este nevie takze vsetko okolo mokre.Lenze mlieko nemozem nahradit cajom.To zasa potrebuje.Bojujeme kazdy den.

tomakat
22. jan 2018

Ja mám s malým rovnaký problém (22 mesiacov). Ráno a večer dostáva 1,5dcl Hipp mliecka a cez deň som rada ak do neho dostanem aspoň 1dcl vody. Niekedy ma dobry deň,a pri raňajkách stiahne 1,5dcl čaju,ale to je skôr vzácnosť. Aj mne sa to zdá malo, ale asi mu to stačí,lebo plienky má stále mokré a ani mu moč nezapacha. Poradiť Ti neporadim,ale aspoň vieš,že nie ste sami bojkotujuci pitný režim 😉

kleopatra114
22. jan 2018

Moja 20 m to iste, do 16 m som ponúkala len cistu vodu a to kadejakými možnými spôsobmi ( vrchnacik z flasiek; rôzne fľašky so slamkami, termosky poháriky , striekačky) . Potom som skúsila ochutiť glukopurom a pritom jej pustím nejaké video, potom sa trochu napije. Najhoršie je , keď má plny noštek , vtedy odmieta všetko . A keďže mala nie je ani papkač , tak mám problém zamaskovať jej vodu aj do jedla. Zo zdravotného hľadiska je v poriadku, zevraj sa rozpije. Ten , kto nemá takéto dieťa ani netuší, aký je to problém a kazdenny strach , aby dieťa nebolo dehydrované.

zabina27
22. jan 2018

Naša preto skončila so zápalom obličiek, mala 9 mesiacov, tiež nič nechcela piť, skúšala som veľa druhov, sladké, ovocné, zeleninové, bylinkové... Ale bolo to málo, teda aj málo cikala a naraz bum, zápal... Odvtedy pije sunarek granulovy detský čaj, čo sa mi síce vôbec nepáči, ale som rada, že pije. Dávam jej priebežne skúšať aj iné, ale stále nechce, snáď sa raz naučí, lebo hento nie je výhra, je to sladké a lezie to do peňazí

mia407
22. jan 2018

@zabina27 a ako ste prisli na ten zapal??ake mala priznaky?lebo maly mava kruhy pod ockami.a mlieka kolko vypila denne??

zabina27
23. jan 2018

@mia407 vtedy bola ešte kojena, tak neviem presne koľko + večer fľašu um. Mala horúčky, čo nesli zraziť, stále vyskakovali vysoko, u dr vysoké crp a hneď na príjem do nemocnice.. ale zase tiež neviem, či kruhy pod očami majú byť u malého dieťaťa, určite by som sa na to opýtala dr

patrika88
23. jan 2018

treba riesit pocikane plienky farbu mocu, ci je malatna spava alebo ak cika uz normalne tak kolko krat cika, ak cika ale 4krat tak v pohode....ani moja nevypila ako 2rocna skoro nic(umele nepila bola kojena 2 roky, ku koncu uz len 2krat za den), aj v lete nic moc, ale ja som stale len ponukala ponukala donekonecna aj ked si len cucla alebo glgla a teraz uz pije myslim dost takze ja len rada ponukat ponukat ponukat..... a nenapisala si kolko toho nutrilonu vypije lebo moze jej len to naozaj stacit.... pokial sa neprejavuje ze je dehydrovana bleda atd tak netreba nasilu, aj v polievke v kasi je voda

veronika2593
autor
25. jan 2018

@patrika88 no rano ma 150ml a vecer okolo 200ml no ajtak mi to pride strasne malo ze za cely den vobec nic nechce a som z toho na nervy 😞

veronika2593
autor
25. jan 2018

@kleopatra114 presne tak 😞

biba12
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronika2593
autor
25. jan 2018

No keby vedela rozpravat a bola by vecsia tak ju tiez nejak ukecam ale takto zacne vrieskat ked ponuknem a som vybavena....

patrika88
25. jan 2018

@veronika2593 podla mna je to v pohode dost ,treba tu ciku sledovat a si ok....naozaj sa rozpije ako vacsina deti...ja som mrcha mama takze ja som jej nedavala nikdy nic sladke pit(len preto aby pila) lebo vela deti sa tak rozpije, ale nie preto ze by boli smadne ale preto ze im to chuti...takze len vydrzat ako pri vsetkych veciach co sa tyka deti...dookola donekonecna ponukat...aj ja som tak stresovala ale len chvilu potom som si o tom co to precitala a v pohode za pol roka sa rozpila, akoze nesledujem teraz kolko presne vypije ale je to omnoho viac ako ked pred pol rokom

janka95
25. jan 2018

Ja si myslím že to nemá s mliekom nič spoločné. Náš mal tiež pár mesiacov dozadu takéto obdobie. Ani glg nič nepomáhalo bola som rada že aspoň to mlieko vždy vypije,ale nakoniec začal pekne piť má už dva roky a mlieko ráno aj večer ,aj pred obednajsim spánkom a pije pekne. Cisty cajik,Čaj s medom citrónom, čistú vodu raz za čas džús 100% 🙂 uvidíš začne piť aj keď som tomu ani ja neverila

veronika2593
autor
25. jan 2018

@patrika88 no cika myslim dist lebo snazim za aspon polievky a ovocie davat ked uz takto strajkuje najhorsie je ze ked jej ponuknem ona sa automaticky otoci ze nie

zabina27
25. jan 2018

@patrika88 tiež som taká bola, že nedám sladké... A vidíš, ako sme dopadli, takže nie vždy to ide trvať na svojom. Kým nemala malá ten zápal, tiež som si hovorila, je kojena a pár striekačiek tekutiny do nej dostanem, snáď to stačí, ale nakoniec nestačilo, naša mávala aj zápchy. Starší syn v pohode vypije hocičo, takže to nie je ani tak o prístupe, ponuke, ale proste bábo už vie, čo mu chutí, škoda že nevie, čo mu naozaj treba

patrika88
25. jan 2018

@zabina27 ono samozrejme nie na,vsetkych plati rovnako, nasa tiež nic nepila prvy krat pila vodu v 7mesiacoch a nemala zapal.....nie kazde dieta dostane zapal kvoli tomu ze nepije....nasa by bola mrtva s toho jej pitia, do 2rokov....ale ja ked vidim ako rocne deti piju na litre dzusy a sirupove vody je mi zle....ja som vydrzala nedat jej sladke nic a teraz pije len cistu vodu.... je to hrozne take ochorenie ale vacsina deti velmi nepije co to tak sledujem,.len treba.sledovat moc kolko krat a tak