Domáca výživa na prvé ovocné príkrmy

14. sep 2024

Baby nikdy som nerobila a cítim sa ako debil. Máme domáce jabĺčka a slivky, no už ich treba spracovať, tak rada by som pripravila vopred drobcovi. Teraz sme začali so zeleninkou. Ako na to prosím? Stačí uvariť jabĺčka s troškou vody a rozmixovať a následne dať do pohárov a hore dnom pod deku? Na ako dlho? Alebo sterilizujete? Ako dlho to vydrží potom? Dajte rady prosím. Ďakujem.

compra
14. sep 2024

Ano. Staci pidusit a rozmixovat. Ja som vzdy davala aj trochu cukru, je to konzervant. Horuce naplnit, otocut hore dnom a nechat vychladnut. Ja davam potom do umyvacky " zasterilizovat". Program s vyssou teplotou. Umyje flasky ako bonus. Ked zacinate. Spravila by som zvlast varku len jablkovu a cast so slivkami. Odporucam kupit v DM take plnitelne kapsicky, kam to vies potom preliat a drobec si to bude casom cuckat.

2ivana5
14. sep 2024

Ja som robila jablkovo hruskovu, očistila som ovocie a pridala trochu vody, povarila a potom pomixovala. Sterilizovala som to na 80 stupňov 20 minút a zatiaľ v pohode, nie sú pokazené a sú veľmi chutne. Cukor nebol vôbec treba.

autor
14. sep 2024

@2ivana5 ďakujeem! A sterilizovala si to v rúre alebo kde?

autor
14. sep 2024

@compra ďakujeem, kapsičky už aj mám z dm😍 super, to s umývačkou sa mi celkom pozdáva 🙂

2ivana5
15. sep 2024

Mame taký hrniec @autorka