Domáca pekáreň na bezlepkový chlieb a pečivo - skúsenosti

dzejnkaaa
14. júl 2016

Ahoj zienky, premyslame nad kupou domacej pekarne, kedze prechadzame na bezlepkovu stravu. Uz som sa bola pozriet aj v nejakych obchodoch, kde teda mali tak 2-3 rozne pekarnicky a samozrejme mi predavac odporucal tu najdrahsiu.. Kedze je to dlhodoba ivesticia, velmi rada privitam Vase skusenosti a rady ku kupe. Mozno nejake vychytavky.. Poradi niekto? 🙂

mihula
14. júl 2016

@dzejnkaaa ja mam moulinex,som spokojna a peciem v nej vsetko.Vsetky cesta v nej spracujem-nemusim ručne

janka273
14. júl 2016

@dzejnkaaa my máme pekárničku SANA

bibistec
14. júl 2016

ja napr moulinex urcite neodporucam ja mam taku co ma len jednu vrtulu a zle sa rozmiesa cesto na krajoch je nerozmiesane takze nic moc skor ak by bola viacvrtulova

mihula
14. júl 2016

@bibistec ja mam jednovrtulovu ked yačne miesit,pekne rukou z okrajov posuniem ku stredu a ver,že nadoba zostava pekne čista,ked vyklapím cesto

bibistec
14. júl 2016

@mihula a robis to s bezlepkovym cestom? lebo toto ja robim a aj tak je to akoby sa z toho sypala muka a ak to vymiesim rucne je to o inom cize pekaren o nicom

mihula
14. júl 2016

@bibistec ano,robim aj s bezlepkovým,len necham otvorene okienko a častejsie tam idem mokrými rukami,aby som tomu pomohla

bibistec
15. júl 2016

@mihula no tak to je ale o nicom ked tomu treba pomahat, malo by to byt automaticke, mna toto stve na tej pekarni preto ju skoro vobec nepouzivam

mihula
15. júl 2016

@bibistec mne to problem nerobi 2xobehnem rukou okraj nadoby.Ak to tebe vadi,kupuj chlieb v obchodoch

bibistec
15. júl 2016

@mihula n ved to ze mne ani ten z pekarne absolutne nechuti to len koli manzelovi robim takto chlieb, len mi pride ze ak to ma byt automatizovane tak nech je ale asi som uz len zhyckana 🙂

sara07
15. júl 2016

mne z pekárne nechuti, takže pečieme normálne v elektrickej rúre na hrubej porcelánovej forme , jedine stary pekáč s vodou dole na spodok dávam, dá sa piecť a kváskový aj z droždia nie len pre celiakov

zaba21
15. júl 2016

Mám pekaren Moulinex uz asi 7 rokov, peciem v nej bezlepkovy chlieb na bezlepkovom programe. Piecku pouzivam 1-2 x do tyzdna . Pouzivam muku Schaer Mix B . Piecka ma 2 miesiace haky, ale naozaj je potrebne na zaciatku miesenia stierkou zotriet muku z okrajov miesiacej misy. Ale inak uz pecie sama a chlebik sa nam dari. Vyborny chlebik zvladne aj syn.
Pocula som uz dobre referencie aj na piecky z Lidlu, zvyknu tam mat piecku za dobru cenu. V kazdom pripade kupuj iba piecku s bezlepkovym programom.

natalushka
15. júl 2016

Ja mam Etu..dvojhakove su vseobecne lepsie,lepsie spracuju cesto..len zas mas dve diery v chlebe🙂to mi ale nevadi..stala okolo 90 euro..ani najdrahsia ani najlacnejsia..kedze pecivo a chlieb uz nekupujem,len doma peciem,tal som chcela kupit uz nieco lepsie..vyhodou je,ze sa daju dokupit nahradne suciastky,ci nova vanicka na chlieb,ci nadstavba na pecenie bagiet..som si povedala,ze to tiez nie je od veci..🙂co sa miesania tyka..vymiesa dobre,cesta sa zachytava na okrajoch uplne minimum,max to zostane ta poprasene mukou..to iste aj ked peciem bezlepkove..krasne vymiesi aj nakysne cesto..za co som rada,lebo tato cast pecenia mi nikdy nesla🙂inak pred touto pelarnou som zobrala staru od rodicov..nejaka uplne obyc z tesca,kupovana asi 8rokov spat..a piekla super..len sa niekde asi nieco uvolnilo a haky sa prestali tocit..asi by to slo aj opravit..len uz som radsej trocha zainvestovala,kedze som sa dala na kazdodenne pecenie🙂kazdopadne som rada,ze ju mam..aj ze viem co do chleba davam