Dokedy ste podávali mlieko z fľaše cez dudlík?

upam
2. jan 2015

Mala uz ma 1 rok a zda sa mi ze dudlik 6+ jej uz nestaci dlho pije z neho zbytocne... dalsie moznost su flase s naustkami ci tvrdymi alebo makkymi ti pouziavam na caj ale rozmyslam zacat aj mlieko tak davat - je vobec ok davat dietatu mlieko cez naustok?

oladuna
2. jan 2015

@upam my tiez budeme mat za par dni rok a este stale pijeme z flase.zistila som totiz ze ked im dam pohar s naustkom tak nevypiju take mnozstvo ako z flase.si myslim ze casom aj tak budu pit z normalneho pohara tak nestresujem

annie6
2. jan 2015

este stale pije mlieko z flase 🙂

andrejka1974
2. jan 2015

moja pije este teraz a mame 2 roky a 8 mesiacov

siska53
2. jan 2015

@upam nuz..moja sa v roku este len z flase nauvila pit..ale nie z dudla,bol to taky makky naustok. Mlieko z takej nejakej flase s tym naustk alebo slamkovym pila az po odstaveni - bez par dni 2roky. Teraz najadsej pije cez slamku.
Syn pijaval ranajsie mliecko z flase s dudlikom do takmer 3rokov. Potom.uz mlieko nechcel pit,takze sme zrusili aj flasku. Inak dudlovu flasu sme od nejakych asi 2r.pouzivali okrem rana len na cesty,inak pil zo slamky a ucil sa z pohara. To uz zacinam ucit aj dcerku.

Niekto uci z pohara uz od 6m.,no mna nebavilo stale dieta prezliekat,tak som si pockala,lebo sa aj tak vzdy zakuckavali,ked som odhadla zle mnozstvo vody. Ked su starsi,su zbehlejsi,sikovnejsi,uz sa malokesy tie deti obleju...

Proti dudlikom vo vyssom veku su logopedicky-lebo to kazi rec -,jazyk je lenivy a nevedia nasledne niektore pismenka vyslovovat (nemusi byt,ale byva to tak) a zubari - ze kazi chrup,plus aj sa pije pred spanim a neumyju sa zuby,tak zas vacsie riziko vzniku zubnych kazov.

janickacrazy
2. jan 2015

@upam Moj mladší syn pil z flase do 3 rokov s normálnym dudlom, ked bol starší, spravila som vačšiu dierku a bolo vybavené. Skúšala som aj tie poháriky s náustkami roznymi, ale moj z toho dlho nevedel pit. Vodu alebo čaj pil z pohára skleneného, mlieko zásadne len z flaše. Podla mna skor škodí, ked má dieta dudel v puse celý den, moj len večer vypil mlieko a to bolo všetko, rozprával pekne od roka a zuby má zdravé ako repa, no do 3 rokov nemal žiadnu sladkost, asi preto.

qtinka46
11. jan 2015

Ahoj my sme mali zase naopak "problem" s tym ze flasu nechcela, takze nasa od asi roka mlieko len z pohara, a vobec vsetky tekutiny 🙂

jastemi
11. jan 2015

Nase dvojicky pili mlieko z flase skoro do styroch rokov. Samozrejme ze vedeli pit aj z pohara,ale vecer pred spanim stale pili z flase a odkedy sme ich od flase odstavili , tak Tomasko uz mlieko nechce vôbec.A mojej sesterky chlapec pil este v siestich rokoch mlieko z flase, prisiel zo skoly -uz ho cakala flasa a niekedy ani nestihol zhodit aktovku 🙂

katulienkax
11. jan 2015

No radsej nech mi ho pije z fľaše ako by mlieko nemala pit. Ma 3 roky aj 3 mesiace. Pije ráno a vecer. Ráno je super na tom to ze ked ide do skolky tak mam istotu ze aspoň daco zje lebo častokrát okrem mlieka nechce nic jest tak aspoň to ju zasyti. Z pohára normálne pije vodu a cajik s tým nemá žiaden problém.co sa týka zubov myslím ze ty 2 x 5 miňut denne pitia z fľaše jej zuby pokrivit nemôže problém su skôr dudle ktoré mávajú deti celu noc. Zuby jej vecer umývame až po vypití mlieka. A dierku sme jej v cumli manuálne zväčšili odstrihnutim.

bubula_007
11. jan 2015

@upam môj syn má tri roky a ráno a večer pije mlieko z fľaše. Na dudlíkoch som urobila väčšie dierky a je to vybavené. 😉

upam
autor
22. jan 2015

Tak nasa sa konecne chytila na Avent poharik s makkou slamkou ale len na caj a riedene dzusy - takze mlieko mi to neriesi asi stale dudla

axelka
22. jan 2015

Moja dcérka má dva a pol roka a tiež ešte pije mliečko z klasickej flašky ako keď bola malá, akurát ten dudlík máme z najväčšou dierkou, ona rada pri tom leží, vôbec to nejdem siliť a odúčať ju od toho, nech začne piť aj mlieko večer z pohára. Jej to takto vyhovuje a mne tiež keď je spokojná. Viem že proste príde čas keď sa to odučí a prestane to takto robiť a možno aj celkovo prestane piť mlieko. Cez deň mi vodu vypije z hocijakej flašky alebo aj pekne sama z pohára, takže tu nemám obavy že by bola nejak pozadu 🙂

michaela510
13. dec 2015

Najlepsie je co najskor naucit dietatko pit cez slamku... Nasej sa to velmi paci.

Tu som videla ako naucis pit dietatko so slamkou

https://www.youtube.com/watch?v=yWiCN1NFQcw