Ahojte chcem sa spýtať, dokedy ste mixovali prikrmy pre vaše bejby?kedy ste začali papanie len pucit vidlickou?my sme s prikrmamy len začali....bol na UM....teda ešte je, ma skoro 5 mes., ...tak sa chcem popýtať približne aky čas je vhodný aby mi uz vedel spapkat aj kúsky....bojim sa aby sa mi nezadusil 🙃 ďakujem vám 🍀
Tak ja som mixovala asi len mesiac a potom vidličkou pucit na drobno.
@mary_51 to je veľmi individuálne... záleží od dieťatka hlavne. Okolo 7 mesiaca keď bude mať režim by som skúsila a budeš vidieť. Jedno z mojich detí malo problém dostať do seba čokoľvek okrem mlieka ešte v 10.mesiaci :( a budeš vidieť aj ako reaguje na veci čo mu budeš pridávať nové. Keď mu dáš na malinké kúsky piškótu /1-2 sem tam / tak budeš môcť odsledovať ako si s tým vie poradiť, či to začne premielať v puse a pučiť ďasienkami alebo ešte nebude vedieť čo s tým.
Nikdy som nemixovala... Hneď som vidličkou pucila... 👌
@hennyinnsbruck tiež som nikdy nemixovala, desaťmesačný mal desať zubov, ročný už požul hocičo
@mary_51 Citala som niekoko prispevkov od mamiciek ktore maju problem lebo naucili dietatko na mixovanu stravu a potom deti odmietali popucenu alebo kusky. Napinalo ich z toho a tak mixovali aj do 2 rokov alebo aj dlhsie. Ja byt tebou, ani by som nemixovala. Ale ja mixujem, koli tomu ze nas syn sice papa pekne aj kusky ale nenaje sa z toho. Je to skor len ako zabava. Ked mu dam kusok chleba, tak si odhrizuje a omiela v ustach, niekedy vypluje a znova da do us. Potom mrvi ten chleba v rukach... proste skuma a hra sa. To iste ked mu dam uvarenu a na kusky pokrajanu mrkvu alebo cokolvek.
Takze, kedze chcem aby sa aj najedol, dam mu porciu pomyxovanej zeleniny z maskom a potom mu dam tie kusky nech sa krmi sam. A este mu tiez davame kusky z naho jedla priamo do ust, lebo to on vzdy pride a pyta ked nas vidi jest ale kedze tam je sol a korenie, tak len malo.
@elizabet173 😱😱 mojej vyšiel prvý zub v 9 mes😂 ale aj tak vedela všetko jest. 😊
Ani pri jednom dietati som nemixovala. Popucit vidlickou a hotofco.
Ďakujem Vám všetkým za rady 😊.
@mary_51 toto je ešte drobček, kľudne mu mixuj ďalej ak mu to vyhovuje