Dokedy mám mixovať príkrmy?

mary_51
2. dec 2020

Ahojte chcem sa spýtať, dokedy ste mixovali prikrmy pre vaše bejby?kedy ste začali papanie len pucit vidlickou?my sme s prikrmamy len začali....bol na UM....teda ešte je, ma skoro 5 mes., ...tak sa chcem popýtať približne aky čas je vhodný aby mi uz vedel spapkat aj kúsky....bojim sa aby sa mi nezadusil 🙃 ďakujem vám 🍀

pribinak
2. dec 2020

@mary_51 toto je ešte drobček, kľudne mu mixuj ďalej ak mu to vyhovuje

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mary_51
autor
2. dec 2020

@pribinak ano jasné 🙂, len som chcela vedieť kedy sa stym približne začína aby mi vedel papkat aj tuhsiu stravu ale zasa aby som mu ju nedala moc skoro😃

pribinak
2. dec 2020

@mary_51 pozri kopec mamičiek ešte len začína od 6mes s prikrmami. Ja som mixovala do roka. Iné maminy nemixovali nikdy.

mary_51
autor
2. dec 2020

@pribinak ano od 6 mesiacov sa začína keď je ale plne kojene...každopádne dik za rady

mary_51
autor
2. dec 2020

@viestta ďakujem pekne, presne mi to aj mama tak hovorila, takže v podstate mozem začať kedykoľvek budem chcieť 😃 určite budem chvíľku mixovať a potom hupsnem nato..

bona69
2. dec 2020

@mary_51 ja som prikrmovala od 4. mesiaca,zo začiatku som mixovala, ale keď som sem tam popucila od pol roka jedol krajšie, akoby mu to vymixovane utekalo z úst, tak som už len pucila,

fiafia
2. dec 2020

Tak ja som mixovala asi len mesiac a potom vidličkou pucit na drobno.

bagre
2. dec 2020

@mary_51 to je veľmi individuálne... záleží od dieťatka hlavne. Okolo 7 mesiaca keď bude mať režim by som skúsila a budeš vidieť. Jedno z mojich detí malo problém dostať do seba čokoľvek okrem mlieka ešte v 10.mesiaci :( a budeš vidieť aj ako reaguje na veci čo mu budeš pridávať nové. Keď mu dáš na malinké kúsky piškótu /1-2 sem tam / tak budeš môcť odsledovať ako si s tým vie poradiť, či to začne premielať v puse a pučiť ďasienkami alebo ešte nebude vedieť čo s tým.

katrin69
2. dec 2020

@mary_51 môj syn do 9mesiacov mixované, banán máganý, výživy... Potom som postupne dávala už aj zeleninové polievky (nemixované), slíže, kolienka, nech sa snaží... Dnes spapá ryžu bez problémov (mám pocit, že ju celú prehĺta, ale vôbec mi to nevadí) 😉

mary_51
autor
2. dec 2020

@bona69
@fiafia
@bagre
@katrin69
Veľmi pekne Vám ďakujem baby za rady 🍀

hennyinnsbruck
2. dec 2020

Nikdy som nemixovala... Hneď som vidličkou pucila... 👌

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
2. dec 2020

@hennyinnsbruck tiež som nikdy nemixovala, desaťmesačný mal desať zubov, ročný už požul hocičo

andreatytler
3. dec 2020

@mary_51 Citala som niekoko prispevkov od mamiciek ktore maju problem lebo naucili dietatko na mixovanu stravu a potom deti odmietali popucenu alebo kusky. Napinalo ich z toho a tak mixovali aj do 2 rokov alebo aj dlhsie. Ja byt tebou, ani by som nemixovala. Ale ja mixujem, koli tomu ze nas syn sice papa pekne aj kusky ale nenaje sa z toho. Je to skor len ako zabava. Ked mu dam kusok chleba, tak si odhrizuje a omiela v ustach, niekedy vypluje a znova da do us. Potom mrvi ten chleba v rukach... proste skuma a hra sa. To iste ked mu dam uvarenu a na kusky pokrajanu mrkvu alebo cokolvek.
Takze, kedze chcem aby sa aj najedol, dam mu porciu pomyxovanej zeleniny z maskom a potom mu dam tie kusky nech sa krmi sam. A este mu tiez davame kusky z naho jedla priamo do ust, lebo to on vzdy pride a pyta ked nas vidi jest ale kedze tam je sol a korenie, tak len malo.

hennyinnsbruck
3. dec 2020

@elizabet173 😱😱 mojej vyšiel prvý zub v 9 mes😂 ale aj tak vedela všetko jest. 😊

makova333
3. dec 2020

Ani pri jednom dietati som nemixovala. Popucit vidlickou a hotofco.

mary_51
autor
15. dec 2020

Ďakujem Vám všetkým za rady 😊.