Ahojte mamičky, máme taký špecifický dojčenský štrajk. Syn má pol roka, dva mesiace bol plne kojený, odvtedy papá umelé mlieko, ale kedže si mlieko aj odstriekavam, viac mliečka má materského - v pomere 3:2 v prospech materského. Všetko pije z flašky. Niekedy sa mi stane, že materské mlieko odmieta a dožaduje sa umelého. To vypije. Dnes som dve dávky materského vyliala. Je to veľká škoda, nakolko je odstriekavanie veľmi náročné - každé tri - štyri hodiny aj v noci. Myslíte, že vymýšľa ? Mám ho nechať vyhladovať, kým materské nevypije, alebo popustiť, a ked materské odmietne, urobiť mu sunar ? Nechcem ho trápiť, ale neviem, či už ho netreba vychovávať, aby v budúcnosti veľmi nešpekuloval s jedlom.
vyliat materske mlieko? ☹ NIKDY. Do mraznicky!
nevylievaj, zamraz a pouzijes napr ked mu budes robit kase, ktore sa zarabaju s mliekom
Mas materskeho malo, ked mu davas aj umele? Ak mas materskeho dost, preco si mu zacala davat umele? Ono moze byt, ze mu to umele lepsie chuti a to sa mozes postavit aj na hlavu, materske ti potom nezoberie.
Ja mam 2,5 mesacnu copanu a strasne vela mlieka, takze tiez musim aj odsavat, lebo to vsetko nevypije. Ale nikdy by som materske nevyliala. mam v mraznicke hadam uz aj 5 litrov.
Ked tvoj maly to materske nechce pit, tak ho zmraz a pouzi na kasicky. Mozno mu ako kasa zachuti.
@maslenka47 takým ako ty by mali zakázať odpovedať 🙄
@zuska2001 ako hovoria kočky, nevylievaj, ale zamraz. Ak to nechce, nenúť ho. Na vychovávanie ohľadne jedla je ešte malinký. Možno sa týmto sám "odstaví", ale keď sa ti bude dať, aspon počas prvých príkrmov a hlavne zavádzania lepku mu to materské mlieko podrž aspon vtedy keď ho bude chcieť piť. 😉
Chuť materského mlieka može byt ovplyvnovaná menštruáciou, liekmi, jedlami, čajmi a podporu dojčenia, orechmi, fenikel, aníz... možno skus popatrať tam či sa nezmenila nejako vyrazne chuť MM z niektorého z týchto dovodov. Ja ked som ochutnala moje mlieko tak väčší sajrajt som teda nepila...ale kedze drobce inu chuť nepoznaju tak to piju.
Dieťa v 8 mesiacoch podla mna nevie ešte ,vymyšlať,, tak aby sme ho mohli ,,vychovavať. Ak ho necháš vyhladovať akurat tak budeš mať doma vynervovane, uplakane dieťa,ktoré nechape prečo nedostava jesť. Pod tlakom z neuspokojenej základnej potreby akou potrava je ti možno začne piť MM. Ale stojí to za to? Ved rob z toho prikrmy a kaše...8 mes.MM je slušná doba. Ak sa nechytí, tak to budeš už len hrotiť.
Suhlasim so sardinka333 😉
Jasne, treba nasilu odsavat, aby si mohla do decka cpat nieco, co evidentne nechce. Hlavne aby v buducnosti nespekuloval s jedlom a zjedol vzdy to a v takom mnozstve, ako mama zaveli. Aj keby sa z toho mal pogrcat.
Jezis maria...... Ty tiez nejes co ti nechuti, ci? Hadam trochu respektu by nezaskodilo. Dieta nie je robot ani tamagochi. A ked ti ako 4rocny nebude jest papriku, tiez ju donho nepchaj nasilu. 😠