Drobec má 13m, je dojčený 1-2xdenne, ráno, večer a v noci, ale velmi málo pije vody (teraz už čaj) pomimo. Možno deci ked vypije a deci v polievke sa mu snažím dať. Keď mu núkam, tak jeden hlt a stačí. Viac vypije len ked dlhšie nepil. Skúšali sme mekky náustok, ale ten potom už kusal, teraz ma tvrdy, doma aj obyčajny pohár. NEviem ako vodu do neho dostať. Mohlo by mu take male množstvo stačiť?
@euka210 ráno papá čo, nechce k tomu pitie?.......a čo lyžičkou dávať vodičku, čajík ......ja som tak dávala lebo tiež nepotrebovali piť 😉 ........ak má dostatok mokrých plienok a nie je skľúčený, apatický 😲 ..... tak by som len ponúkala......p.s.má evidentne lepšie pitie a vie čo je len jeho.. 😀
moja ma za tyzden rok a nepije nic ine, len mm.. ale teda urcite castejsie, ako dvakrat za den
@sendy182 no ráno mi už nechce velmi papať...a to bol riadny papkac 🙂 ...asi ma dost este z dojcenia...neviem, ma take divne obdobie, polievku si este vypyta duplu, ale druhe tuhe jedlo zje trochu aj to na 2x a necha. Kasu tiez lubi. Davam mu pit aj pocas jedla, obca to pomoze ze zapije chlieb a pod. S lyzickou som tusim skusala v lete, kedy uz bol moc tmavsi (obcas je na nocniku), ale velmi som tiez s tym nepochodila. Par lyziciek a uz som mohla utierat podlahu 🙂
ahoj tak ak mozem poradit skus cez slamku je taky poharik zo slamkou moj sa naucil tak .a tiez viem ze to nie je zdrave ale bola som rada ze v lete pil a bolo my jedno co lebo tiez som do neho nedostala nic tak sme kupovali dzusiky v krabickach ,jupika ,kubika a z toho sa napil a teraz pije krasne cistu vodicku .tak treba len skusat a hlavne vela vela ponukat
som si spomenula, ze celkom pekne pil na ten netecuci sosacik od Tomy mineralky tusim, ale do takej flase nemozem dat teply caj, lebo sa deformuje. Kupile sme od MAM s tvrdym naustkom, no dost tazko sa podla mna z nej taha...hoci by s tam asi nemal mat problem ked je dojceny. KEd chce tak vie pekne z nej vypit.
ahoj, ak nema sucho v ustach a ani pery nema vysusene, nie je bledy a hlavne, ak ma riadne pocikane plienky (resp. ak casto cika do nocnika), malo by mu to stacit.
len pre zaujimavost, ja mam 13,5-mesacneho drobca, dojcim ho na poziadanie a ak nepyta, prsnik mu ponuknem. ak odmietne, dam mu vodicku, no väcsinou sa ochotne prisaje. vodicku mu ponukam pocas celeho dna, nielen ako nahradu za odmietnute dojcenie a mozem ti povedat, ze tiez si velakrat iba cucne. okrem MM teda pije len cistu vodu a aj na jej pitie musel "dozriet". apropo, naustok sa u nas neosvedcil, zato poharik so slamkou ano.
ja som sa tiez toho obavala ci moja dcerka dostatocne pije, ale plne plienky sme mali stale , z polievocky ma tekutiny, z ovocia, pije vodicku, no najviac 4 dcl viac mi nevypije a to jej nukam cely den ked ho este kojis si myslim, ze ma dost tekutin ...pije aj z flase lucky aj zo svojho poharika a davame pit aj babike a potom vanesske a zas babike a vanesske tak aspon to zabera ...
skusili sme tu slamku, ale tiez velky uspech nemala...teda ked nepocitam, ze mal do coho kusat a s cim sa hrat...no to bola dobra 🙂
@euka210 môj syn (5rokov) do 16 mesiacov kojený nepil nič okrem mater. mlieka tak som mu prevarenú vodu dala napr. aj do postrúhaného jablka. Vyskúšala som všetky druhy fľašiek, náustkov aj hrnčekov- nič nepomohlo. Skúste mu dať do prevarenej vody trošku ďzúsu - zo začiatku som používala tie v sklenených fľašiach pre bábätká- a keď pil minimum, tak som si ho naliala do tej nádobky čo sa robia kocky ľadu - do horúcej vody 1-2 kocky a netrebalo ani chladiť. Na slamku som ho naučila tak - jemne stisnúť krabičkový džús, aby pochopil, že musí ťahať (ale nenechala som mu ho vypiť- to nie je pre takých maličkých). Ale doteraz syn pije málo. A keď som prestala kojiť - nepil ani mlieko (nahrádzali sme syrom, jogurtami, kašami a pudingami - čiže umelé mlieko nikdy nepil a krabicové až k palacinkám, podlesníkom a pod. Minule som čítala, že dieťa buď dobré papá alebo slabšie papá a viac pije.
@lusja tak to vám nezávidím - to chce asi veľa trpezlivosti. Syn mi papal tabuľkovo - ako sme začali s príkrmami tak to čo som začala dávať všetko postupne papal a nie po pár lyžičkách ale rovno celú porciu. Teraz dcérka (6mesiacov) len začína s príkrmami - ale lyžičkou mi polovicu povypľúva - nevie čo s tým. Ale zistila som, že keď jej to do hladka vymixujem a dám fľaškou (a to je plne kojená) tak to vypije. A kašu večer tiež pije z fľaše - a to nedávno ju z fľaše naťahovalo. Ale pri obidvoch sme skončili pri fľaške MAM - má aj cumlík na kašu. Zaujímave ale bolo, že syn mi tú kašu z fľaše pil od 4 mesiacov do roka ale keď dostal z rovnakej čaj alebo vodu tak to nepil.
ahoj, tak ako ste pokrocili s pitim vody?
ahojte babi mám ted 4 týdenní mimčo a plne kojím má mokré plienky normálne každý den tak neviem či jej mám dávat čaj kupila som jej raz som jej dala a v pohode ho chcela ces flašku tak neviem či jej stačí kojení lkebo aj čajík ked ho chce poprvýkrát mi 80 vypila s chutí poradte dík
@klarita1987 ahoj plne kojenému stačí iba tvoje materské mlieko......čajík ani iné tekutiny nedávať.....nie je treba....až po 6 mesiaci ................ak budeš dávať čajík môže ti poklesnúť tvorba mieka.......a okrem iného si zvykne na fľašu a to sa veľmi nekamaráti s kojením.......je tam iná a hlavne ľahšia technika satia........takže len materské mlieko ponúkaj......... 🙂
@sendy182 ok díky ti lebo doktor mi vravel že ked niesu horučavy že nemusím jen mi v byte vykurujeme krbom a je tu dost teplo tak sem za to nevedela či bysom jej za to teplo nemalla dávat
@klarita1987 v materskom mlieku má všetko čo potrebuje.....predné mlieko od smädu a zadné na zasýtenie 🙂 🙂 🙂 ja by som v horúčavcáh len lyžičke prevarenú vychladenú vodu ......poprípade ak je bábo choré a má zapiť neaký sirup tiež čajík na lyžičke.......... 🙂 ak je spokojná a kľudná...tak si užívajte kojenie........ 🙂 🙂 🙂
@klarita1987 ahoj, presne tak ako pise @sendy182, takemu malickemu babätku ake mas uplne staci MM, dokonca aj v horucavach, vtedy si ho iba treba viac prikladat. caj by som neodporucala vobec (ponukat ho cez flasku vonkoncom nie). co sa tyka vody, ak uz musi byt, tak ja osobne by som ju podavala po lyzickach iba v ojedinelych pripadoch, napr. ked je babätko chore a ma zapit nejaky sirup, tak ako uz bolo spomenute. samozrejme, je iba na tebe, ako sa rozhodnes, co urobis. ak chces dojcit, tak do toho, prikladaj, prikladaj, prikladaj a uzivajte si to s dcerkou plnymi duskami, je to krasne. 🙂
Ahojte...tak sme s pitim vobec nepokrocili ☹ vyskusane mame vsetky druhy flias, poharikov...a nic. Najviac ma trapi, ze maly pije len rano MM, obcas na obed pred spanim a vecer (ale aj to posledne 2 vecere odmietol ☹ ) a potom v noci tak 2-6x, ako kedy. Neviem ozaj, ako ho naucit pit, skusala som aj stamperliky... cca o 2 mesiace mam nastupit do prace, este stale sa snazim kojit - ked uz drobec nechce nic ine len MM 😒
Ale uz aj to mliecko mi ustupuje, maly obcas viac hryzie ako pije...a z nicoho ineho pit nechce... aby mi luto nebolo, odmieta jest aj vacsie kusy, ak to nie je kasa a rozmixovane jedlo, tak nezje nic ☹
Mate nejaku radu, ako ho naucit co najskor pit ine ako MM?????? ☹
@lusja ja som kojila do 16mesiacov posledne tri mesiace dvakrat za den a asi trikrat v noci potom so postupne odstavovala a za ten cas mi vypil max pol deci tekutin za den. TEkutin znamena dzusov lebo vody sa ani nedotkne. Jedol naozaj velmi malo takze tam si tekutiny nedopllnal. Bola som zufala ale dr. mi hovorila ze mam skusat ze sa nauci. Skusala som fakt vsetko-varila polievky, kupovala vsetky dzusy, sirupy, cajiky aj vody, mala asi 5 typov flias, stamprlkov, poharov, ponukala kazdu polhodinku aj v lete a nic. No a teraz to najhorsie. teraz ma 26 mes. a stale je to to iste. Je minimalne-jedna babovka smalom na ranajky, stvrt jablka na desiatu, asi 7 lyzic polievky na obed, alebo 7 kuskov masa vacsinou bez prilohy, pol nananu poobede a trochu jogutu na vecru. Medzitym sem tam nejaka sladkost ale nie vela, nedavam mu ked tak 4-5 macikov, alebo teraz jednu cokoladku z advetneho kalendara. No a jedalnicek ma kazdy den rovnaky aj ked skusame mu davat vsetko co varime my on nechce nic ine len jeho 5 jedal a aj to v malom mnozstve. No a s pitim katastrofa. Asi bude po mne ja vypijem hrozen malo za den, on to iste. aj ked ponukam mu stale kazdu polhodinu, okrem plntucneho mlieka ktoreho vypije dvakrat denne po dve deci inych tekutin vypije asi deci, niekdedz sa zadari deci a pol. Stoji ma to strasne vela rnergie nahanat ho vsade s jedlom a spitim, a vobec sa to nelepsi. inak je zdravy, ukecany, vitalny tak hadam mu to nechyba. aj ked niekdy som zufla ked vidim ako ine deti same od seba piju a on nic. dnes mal napr. na stoliku flasku s vodou, poharik s cajom, dasliu flasku s cajom, krabickovy dzus so slamkou a jupika, ani deci nedal. tak skus nezufat pisem ti tento moj priklad aby si vedela ze v tom nie si sama, lebo viem co ta to musi stat nervov. a hlavne ked ides do roboty sa bojis ze co bude s nim. tak hadam sa potom rozpije alebo ked nie bude ako nas a asi sa s tym budes musiet nejako vyrovnat a dufat ze take male mnozstvo tekutin mu neuskodi 🙂
Moja malá má 15 mesiacov, prsník si vypýta minimálne 4x denne a asi toľko v noci, niekedy aj viac. Popri tom vypije denne asi pol litra vody z pohárika nuby s mäkkým náustkom. Ale občas, keď trucuje s jedlom alebo pitím, ak jej spievam. Hlavne pesničky zo spievankova. Je tam taká pesnička o vtáčikoch: "takto pijú vodičku, hore kukajú", vtedy sa malá vždy napije. Každé dieťa je iné, ale vyskúšať treba všeličo 🙂
@klarita1987 take malinke babatko pije kvoli saciemu reflexu a nie kvoli tomu,ze by bolo smadne.staci mu mliecko,v nom je vsetko co potrebuje.flaskou a cajom mozes postupne prist o mlieko.to sa stalo mne pri dcere ☹ vtedy mi nemal kto poradit,dojcila som ledva ledva 4 mesiace.doteraz toho lutujem.
jj aj me sa to stalo pri chlapcovi tak zato si ted dávam pozor ale hadam mam dost mliečka ked mi mliečko presakuje aj ces podprsenku aj tričko ked som doma 😀........ale kojim aj z pravého aj z lavého a ajtak mám prave prso vetšie neviem prečo 😒
Presne to isté sme riešili aj my, lebo dcéra úplne odmietala čokoľvek iné ako prsník, to trvalo do 16. mesiacov, potom zasa nastal opačný extrém, začala piť toľko, že sme z toho boli už nešťastní (v noci vypila aj 1,3 l a cez deň ani nehovorím). Ale presne toho istého som sa bála aj ja, či to nie je málo, ale asi jej to stačilo a vyskúšali sme tiež poháriky každého druhu. Len trpezlivosť, asi mu to stačí.