Ahojte, moja dcéra má 8 mesiacov, ... Naozaj nikto jedlá ani trošku neosolite, neprisládzate ???? Moja malá tie jedlá bez chuti nechce ...
ale cukor nie, ten sa da v pohode nahradit, susenym ovocim napr.
alebo cerstvym 🙂
ahoj tak ja teda sol nedavam v ziadnom pripade, oblicky sa vyvijaju este az do 18 mesiacov, podla mna staci ta sol co spapa v chlebiku aj tym nie som nadsena(my mame na oblicke totiz reflux tak som viac opatrna aj tak by som ale aspon do roka nesolila) no a do hotoveho dam za lyzicku masla a ono to chuti uplne inak skus. a zemiacky varim s mletou rascou a niekedy dam do hotoveho petrzlenovu vnatku,tiez ochutI 😉
aj pažítka dochutí... 😉
severka a este nieco ak si uz babatku dala nieco ochutene je mozne ze neochutene nechce ale ak nie babatko nevie ze nejaka sol existuje tak problem bude niekde inde,skus inu zeleninku, viac maska menej maska,poskusaj uvidis,moj maly miluje cuketu so zemiacikom a kuracim prsickom ale brokolicu do neho nedostanem a tak....
a k tomu cukru,cukor nedavam myslim ze ho ma dost v tomto nie som taka poriadna 😅 dostava vianocku,obcas piskotu,a jogurt zje len ochuteny a ten ma kazdy den
nesolím, nesladím, ani trošilililililinku 🙂 dochucujem rascou, bazalkou
ja nesolím a nekorením, ale občas trošičku soli dám ale iba morskú, ja rascu tiež používam je dobrá na bruško a miesto cukru občas dosladím lyžičkou glukopuru a ten dávam aj do koláčov 😉
mne tiez jedna znama povedala, ze zacala malilinko solit, inac jej dieta to jest nechcelo. bez toho, ze by predtym ochutnalo slane. ani sa tym detom necuduje, neslane je nechutne. hoci pravda je, ze to vlasne nemozem posudit, lebo ja uz som zvyknuta. ja tiez nechcem solit, no dufam, ze malej to bude take onicom 😉 chutit.
ja nesolim a malej to všetko chutí. skoro všetko popapká 🙂
Ja dávam masielko a trošičku morskej soli...Kamoška solí normálne už o kedy začala prikrmovať.
ja davam trochu porku, ked varim obed s masom-to krasne dochuti 😉
ja som najskôr vôbec nesolila - cca do 10 mes. A pravda, malá bola mizerný jedák - ako veľa kojených detí závislých na prsníku. Občas som jej kúpila hotový príkrm a čuduj sa svete, ten mi vždy spráskala celý. Tak teraz neviem - bud tam oni niečo pridávajú 😀 alebo som taká mizerná kuchárka 😠 Aj ked muž sa nesťažuje
Tým som chcela povedať, že po tom 10.mes som začala mäsko trošku prisáľať. Inak celkom dobrú chuť dá zelenine aj troška olivového oleja.
Ja nesolim, ale do kazdeho obedneho prikrmu davam cca 2 lyzicky olivoveho oleja, maltofer (zelezo), cebion C, B-komplex, a ozaj to inak chuti ked tam toto vsetko natrieskam ako ked je to hola zelenina s masom. Takze mozno aj preto mi bezproblemov vsetko spapa.
Severka, ja som do roka nedavala nic, okrem byliniek ako kopor, pazitka, patr. vnat.
Ved zeleninka je taka nasladla, a malemu chutila. Ak mi napr nechcel cuketu so zemiacikom s koprom, tak som mu tam pridala jednu mrkvicku a ta to viac ochutila a spapkal. Olej som nepouzivala vobec, lebo ak sa zacina s maskom, tak to tuk obsahuje a vitaminky sa rozpustia v tych tukoch.
Az teraz po roku zacinam trosicku davat Solcanky. Ale ozaj trosicku.
No ja uz troska musim prisalat, ale len morskou solou asi tak od 10teho mesiaca, bo mala mi akosi nechce jest tie plane jedla. No kupovane toboz nie, bo tie dost bez chuti. Taktiez pouzivam olivovy olej alebo troska masla.
Snazim sa davat aj do vacsiny jedal aj drveny kmin, ak to tam pasuje, ale inac zatial nic ineho.
Severka 222,ja som solila od 10 mesiaca a vegetu davam asi posledne 3 tyzdne (ale taku bez glutamanu).Inak ked som nesolila,dochucovala som jedla roznymi vnatami (petrzlenovou,zelerovou),vela pazitky,davala som aj bazalku a rascu.Cukor az od 1,5 roka.S maslom som malemu robila polievocky od pol roka (mnozstvo - tak na koniec noza).
Odkedy sa vlastne smie maslo? A ake maslo rastlinne? My mame problem s papanim hocicoho co jej navarim ale kasu s bananom a kupovane vyzivky hoc aj tie masovo-zeleninove tak to nema problem supnut do seba..i ked mne chutia rovnako ako tie moje kucharske pokusy 🙂
ja nesolim, nedochucujem ani trosku, maly spapa zatial vsetko, tak som rada...a mame trosku ekzem, takze ja som opatrna, nemozem dat ani petrzlenovu vnatku, tak ma vsetko neochutene....zatial 🙂
myba, my sme maslom zacali v 9 mesiaci, tak isto aj biel.jogurtom.My papame zivicisne maslo, klasicka kocka maslo od Raja s 82% tuku 😉
junovka, my sme zacali s jogurtom na zaciatku 8 mes dufam ze som nieco nezmrvila 🙂 ja som jej davala do zeleninko-masoveho papkania par kvapiek ol. oleja aj trocha kase aby to malo nejaku chut a aj tak si pockala na MM (mamkine mliecko 🙂 )
sol urcite nie, aspon do roka
nas maly tiez vymyslal a take nedochutene jedlo mu nechutilo tak som zacala vsetko varit aj s cibulou a cesnakom, to jedlu dodalo prichut a potom pred mixovanim som cibulu aj cesnak vybrala, hned zacal lepsie papat,
do niektorych jedal pridavam rascu, tiez robim masko alebo nejaku zeleninku na masla, alebo pridam trosku olivoveho oleja, syr
hmm, ale syr je tiež slaný a nie málo 😉 Aj ja ho dávam
ja davam oliv. olej stale, a v poho-len mala uz strasne vela vazi-10 kg v 9 mesiacoch, tak dufam, ze to nie je tym 😎 ale davam jej len trosku-aby sa mierne opraz. porok, al. mrkva a maso...
Do roka som nedávala soľ ani cukor. Nebolo treba. Ak niečo deti nechceli, tak som im nedala nič. By ste videli, ako to potom spráskali 😀 . Po roku dávam štipku solčanky(obsahuje len zeleninu a morskú soľ). Ale dostať aj solčanku bez soli(namiesto soli je tam sójová múka). Naši do roka okrem kravského masla žiadne iné mliečne výrobky nemali, lebo som ich dojčila.
zatial nedavame ziadnu sol ani cukor, nie je to nutne. a minimalne do roka sa ich ani nechystam pouzivat, potom uvidime. dochucujem bobkovym listom pre vacsinu vyvarov, pazitkou, rascou, mladou cibulkou alebo porom, maggi korenim (cerstvym listom), a v priebehu tohto tyzdna idem skusit pridat bazalku a kopor. a pouzivam zivocisne maslo alebo olivovy olej. vdaka Riskovi sa nam dospelakom zacinaju lepsie otvarat chutove pohariky, a nanovo objavujeme povodne chute jedal 😉
Tak ja som začala používať vegetu bez glutamanu a niekedy morskú soľ ... no a drvenú rascu, jedenie sa trošku zlepšilo, ale nie je to nič svetaborné 😉
A od kedy sa má dávať červené maso ... ?????
Ja som dávala od roka karé, alebo roštenku. Ale iba čistú svalovinu, žiadne mastné.
ja som zacala malemu pouzivat podravku bez glutamanu asi ked mal 14mesiacov. Inak tiez vzdy pouzijem rascu. Papa len kuracie alebo morcacie masko, bravcove mu nechuti. Pouzivame slnecnicovy alebo olivovy olej a dost casto mu masko dusim na cibulke. Ale vzdy musi mat ku masku kompot, vtedy zje viac ako ja 😀 😀 😀
ja vobec neprisolujem a som zasadne proti aspon do roka lebo sol zatazuje oblicky,ale zase troska cukru je v ryzovych pudingoch od hipp tak to niekedy davam malemu to velmi chuti 😉
ja davam na masko trosililinku soli