Dieťa odmieta príkrmy

tatiana234
3. mar 2024

Ahojte skúšame už 3 týždeň mala stále odmieta neotvara pusinku vypluva keďže ma len 4 mesiace a kúsok je v takej polohe pololezmo. Neviem ci to jej nemôže vadiť. Dá si ledva jednu Lyžičku aj to otvorí ústa keď sa zacuduje a konec. Skúste poradiť

pribinak
3. mar 2024

@tatiana234 prečo ste začali tak skoro?

tatiana234
autor
3. mar 2024

@pribinak sme na umelom mlieku tak nám kazala doktorka

petamich
3. mar 2024

tak zrejme este nie je pripravena, pockala by som par tyzdnov a skusila opat (a teda velmi skoro ste zacali, mala tri mesiac aj kusok? podla mna skoro)

tatiana234
autor
3. mar 2024

@petamich mala ma 4 mesiace a kúsok
Teraz 19. Bude mať 5 mesiacov

petamich
3. mar 2024

no cize ste zacali s prikrmami a mala cca. 3.5, neviem preco vam pediatricka odporucala mozno mala svoje dovody, kazdopadne vek je jedna z premennych, okrem toho musi prejavovat zaujem o jedlo, je schopne prehltat hustejsiu stravu, UM nestaci a je stale hladne, ....viacere premenne tam su, ak nechce pockala by som, bud uplne alebo davaj ochutnavat ak chces ale ak nechce nechce

heln
3. mar 2024

@tatiana234 vsak je este malicka, realne nemusi este vediet jazykom posunut potravu. skusajte kludne po lyzicke, skuste rozne konzistencie, redsie, hustejsie. ona sa rozpapa, chce to cas.

pribinak
3. mar 2024

@tatiana234 zbytočne skoro, dieťa by malo o jedlo prejavovať záujem, jesť očami keď ty jes, kľudne by som si dala aj mesiac pauzu
Nemá zmysel ju trápiť

lucia13022023
3. mar 2024

Ja by som počkala pokiaľ nebude javiť záujem o jedlo. My sme začali tiež od 4m, ale malý mi hneď všetko papal, keď sme jedli my pozeral na jedlo a bral nám ho akoby nejedol týždeň.
Počkala by som kľudne týždeň, možno dva a uvidíš. Alebo potom rob mini porcie a ponúkaj, ukaz ze aj ty papáš, kam ide lyžička atď..

tatiana234
autor
3. mar 2024

@petamich neotvara usta prehlta veľmi ťažko vypluva to ak náhodou. Pri nej papám vôbec ju to nezaujíma ze by ma sledovala alebo otvárala pusinku. Netuším prečo nám kázala tak skoro mala ma cez 7 kíl ma 75 centimetrov takže s priberanie určite problém nemá

anketkarka
3. mar 2024

Tak to nesil.

marianarem
3. mar 2024

@tatiana234 Ja som s mojim zacinala tak, ze som urobila husty prikrm, dala ho na lyzicku a to som mu dala do ruky ako lizatko. Sam od seba na prikrm usta neotvaral, ale inac vsetko strkal do ust, tak som mu dala takto lyzicku a samozrejme si ju strcil.do ust a ozuzlaval. Tak si zvykol na chut, potom uz zacal aj otvarat usta. My sme tiez zacinali uz v 4m, hlavne kvoli refluxu som uz chcela prejst na hustejsiu stravu.

tatiana234
autor
3. mar 2024

@marianarem mala ma tiež reflux takže tiež by som veľmi ocenila keby sa nám to podarí ale hold keď sa malej bude žiadať bude aj papať

marianarem
3. mar 2024

@tatiana234 Ono.tie deti s refluxom casto celkovo aj nerady jedia a prehltaju, lebo maju podrazdeny pazerak. Skus jej to dat fakt len tak olizovat a sama nech si to drzi v ruke.

ailiba
3. mar 2024

@tatiana234 je to skoro, este nie je pripravena. Kazde dietatko je ine. Skus este tyzden pockat a zacni znovu. Moj starsi syn krasne vsetko papal. Mladsi ani za svet... Ale skusila som a ked som videla, ze nechce, tak som este par dni pockala, opat skusila... No, neviem, snad to trvalo vyse mesiaca. Dietatko to samo citi. Napokon 4 mesiace, to ma este dost casu. Ty sama musis citit, ze len mliecko drobcekovi uz nestačí. Netrap sa preto, pockaj.

elizita
3. mar 2024

Moje deti začali otvárať ústa na príjmy tak v 10 mesiacoch.. a to moc toho nepojedli... Hlavne sa tým netráp,skúšaj priebežne,ale keď nechce, nevadí

kristina210
3. mar 2024

My sme začali v 4.5 mesiaci na odporúčanie pediatričky - malý je od narodenia kojený a cca 3-4 týždne absolútne bez úspechu,všetko vypľúval,pri každej lyžičky plač,niekedy už amok chytal len čo lyžičku videl,ani hrou,ani nasilu,ani spevom,proste nijako sme ho nedotiahli k tomu aby iba ochutnal...jedného dňa som mu ponúkla lyžičku a on sám otváral pusu,chytal lyžičku rukami a pýtal si viac a viac...proste ešte nie je babo pripravené,keď bude,bude si len tak pýtať 🙂...ďalší zlom bol 6.5 mesiac,keď sa prerezávali prvé zuby,ani prikrm,kojenie bolo skôr ukludnovanie ako pitie a jedenie...trvalo to cca 2 týždne,kedy všetko opäť odmietal...obdobie prešlo,dnes má 8 mesiacov a papá desiatu,obed a večeru,všetko čo dávame do úst musí chytiť a ochutnať,len tak mľaska...takže z mojej skúsenosti,keď odmieta ešte nie je pripravené (alebo pozdejsie ho bude niečo trapit),vôbec sa netráp a nezúfaj...každý deň rob to isté,iba núkaj ale nenúť a jeden deň sa to zlomí...

cyberk
3. mar 2024

Nemusi javit zaujem o jedlo, ak jej nechuti vobec, dajte si pauzu tyzden-dva a dalej skusaj.
Ps. Nasa vobec nejavila zaujem, ale ked som zacala s prikrmami, tak sa nevedela dojest 😅

xxemma
3. mar 2024

Veeelmi skoro. Az sam prejavi zaujem o jedlo, to funguje vzdy. Evidentne mu mliecko uplne staci. Odloz to.