Prosím máte niekto skúsenosť stým že dieťa odmieta piť? Nechce ani s fľašky ani s pohára a ani lyžičky. A ak sa napije tak s veľkým bojovanim.
skusaj po lyzickach. Nas syn tiez robil caviky. Vsetko mu trvalo 100 rokov.
@kittykat22 skúšala som už aj lyžičku ale hneď otočí hlavu. Véd musí byť smädný ale ani bohovi sa nechce napiť 🤦♀️
@sudocek skusala si flasku s bejbikom? Syn to volaj bejbik - ten ruzovy maly rajec.
ma skoro rok a pol takze uz vie jest polievky a zeleninu plus ovocie ..am je dost stavy ..
@kittykat22 áno skúšala. Hrať sa s ňou bude ale piť s nej nebude
@sudocek tak skusaj dalej. Nic ine ti nezostava. My sme toto mali so zeleninou. Syn ani za nic strcit ju do ust. Pediatricka nam povedala, ze mame dietatu nenasilne ponukat a ono sa raz chyti. A mala pravdu. Ak vies ze nepije tak mu davaj polievky a kase ... tam je tiez dost vody. Ak ta to potesi, ja som do 18 rokov nikdy vodu nepila. Nikdy. Ziadnu flasu som do skoly nenosila a nepijem vodu dodnes. Raz za par dni ked si spomeniem. Pri predstave, ze pijem denne a este do doporucene mnozstvo 2l tak sa mi robi fyzicky zle 😀
Daj mu do flase vodu. Vysvetli,kde bude stale stat a ked chce nech si vezme. Pripomen to tak 2x za den. Inac sa na to vybodni. O par dni bude sam zvedavy na flasu a zacne pit. Nenukaj mu. Nedavaj do ruk.
@kittykat22 áno nič iné mi neostáva. Len skúšať. A stou vodou som na tom rovnako. Nemôžem ju ani cítiť. Len keď sa ma muž spýta či som pila vodu. Tak len vtedy si ju dám ale nieje to ani len 500ml
@ivangeline ja ho práveže stále naháňam s pitím. Asi tam robím chybu... Alebo ja už neviem
My sme mali tiež tento problém, skúšali sme tisíc rôznych flasiek, slamiek, pohárikov, celkom sa osvedcilo, keď si mohol sám nalievat do malých pohárikov a s nami štrngat, brali sme to ako hru. Skus mu dávať veľa ovocia, ktoré vodu obsahuje, polievky, aspoň tak bude mať tekutiny...vsetko chce čas, vyrastie z toho, neskor pochopí, keď vysvetlíš...teraz sa s ním hraj, súťaž kto skôr vypije, nákup rôzne čaje, sirupy, nech si sám vyberie...držím palce
Inak spomenula som si, že aj naberanie do striekačky a pitie z nej ho bavilo 😃
Ked, tak mozno este detsku vyzivu, najlepsie domacu skus. To je tiez take na aky taky prijem tekutin
@sudocek skus mu davat jedla v ktorých sa nachádza aj voda redšie kase,presnidavky,polievky a podobne...ak nechce pit skus po lyzickach a pritom mu daj nejakú hracku zabávaj.ho mne mala tak vzdy vypila
nasa pije, ak jej do vody supneme sprt ovocnej stavy.. ak nie, odpije si a vypluje 🤣🤣
@sudocek skús si naliať bublinkovú minerálku a ukaž tie bublinky v pohári malému a napi sa ak bude chcieť tiež trosku mu daj , alebpotomnukaz že aj jemu to iste dávaš do fľašky , ale zrieď to s čistou vodou len na take jemne perlivé , aby trosku cítil na jazyku bublanie ... môj sa na toto chytil, pomohlo to vedel vypiť plnú fľašku , našťastie už pije všetko , ale bublinky má stále najradšej
@sudocek aké staré je dieťa? Je dojčené?