Dieťa od narodenia kŕmené z fľašky ju zrazu odmieta

cuculik1
22. feb 2014

Idem si po radu... Od narodenia sme so synom bojovali s kojením a nakoniec sme skončili pri fľaške. Venovala sa nám aj laktačná poradkyňa no bez úspechu. Malý sa nie a nie prisať. Svojho mliečka mám dosť a tak odsávam a následne kŕmime z fľaše. Obrat nastal minulý týždeň / v 11 tt veku/ kedy začal postupne odmietať flašku. Najskôr vypil 3/4 dávku, teda cca okolo 80 ml zo svojich 130 ml, ktoré papá každé tri hodinky. Dala som mu minútkovú pauzu na odgrgnutie a zvyšok hneď dopil. Situácia sa však každý deň zhoršovala a v priebehu týždňa sme skončili tak, že malý stiahne max 40-50 ml a začne cumeľ vytláčať a viac nechce... zase si kúsok dá najskôr po pol hodinke, ale to už len cca 10-15 ml, takže v bdelom stave mu trvá vypiť 130 ml aj dve hodiny. Všimla som si, že v spánku respektíve polospánku tento problém nemá a zvyčajne vypije všetko naraz. Viem však, že kŕmiť ho v čase keď spí nie je riešenie. Rada by som navrátila ten čas, keď papal spokojne keď bdel. Pediatrička nás poslala na ušné vyšetrenie, to však dopadlo dobre. Taktiež výter zo stolice, ako aj CRP. Nič nenasvedčuje tomu, že je chorý. Inak je syn stále usmiaty a okrem tohto žiadna iná zmena v jeho správaní nenastala. Nie je mrzutý ani podobne. Predpokladám, že na váhe neubúda, nakoľko ho dokrmujem keď spí. Myslela som, či to nemôže spôsobovať nejaká zvláštna chuť môjho mlieka a tak som mu raz ponúkla umelé, no zopakovalo sa to isté a syn ho odmietol. Čo to môže spôsobovať? Môžu aj detičky kŕmené z fľaše mať tzv dojčenský štrajk? Ako napomôcť prinavráteniu s k normálnemu papaniu? Inak vyšetrenú mal aj ústnu dutinu a tam taktiež všetko vporiadku. Skúšala som aj inú značku fľašky, , rôzne cumle na fľašku no nič nepomáha. Dostala som len radu, že kŕmiť v spánku. Lenže tak mu neustále rozhadzujem jeho rytmus, lebo keď konečne polohladný zaspí, prebudí sa po nakŕmení. Doteraz sme mali priam ukážkový rytmus... 😒 ešte chcem dodať, že hoci sú tu podobné témy, všetky sa týkajú problému prechodu z prsníka na fľašku, nie však toho, keď bábo pije z fľašky od narodenia a zrazu štrajkuje...

saska.t
22. feb 2014

asi ta sklamem presne toto sa mi stalo s mojou starsou dcerou a asi ta este viac sklamem,ale v 8 mes.prestala pit mliecko uplne,bola proste nemliecny typ,presne ako popisujes sa to stalo u nas a ziadny zdravotny Problem,akurat,ze u nas to po case prestalo fungovat aj v polospanku,ale kazde jedno pitie mlieka bol boj,takze ssi nerob starosti chutou tvojho MM to nie je,je to akysi dojcensky strajk,ktory moze prejst,ale z vlastnej skusenosti mozem povedat,ze u nas nikdy nepresiel..
@cuculik1

cuculik1
autor
22. feb 2014

@saska.t fuu, tak to po mne nema... ja pijem mlieko na litre 😒

povuma
22. feb 2014

@cuculik1 toto mala moja sestra so synom....vyskušala niekolko druhov umelých mliek, kedže jej materské po mesiaci odmietal - tiež nepil z prsníka, nevedel sa prisať- nakoniec tuším Nutrilon ako tak prijal, v siedmych mesiacoch už ani ten, ale to už mal príkrmy..potom pil prevarené obyčajné kravské mlieko ešte chvílu a nakoniec ani to...doteraz nepije žiadne mlieko, priam ho neznáša, ale zje jogurty, syry..... 😉 vela trpezllivosti prajem ☹ ☹

cuculik1
autor
22. feb 2014

@povuma
@saska.t ja stale dufam, ze to nie je mliekom, ale flaskou, cumlom a pod.

medynka82
18. aug 2018

@cuculik1 ahoj mozem sa spytat ako ste s malym nakoniec dopadli? Zlepsilo sa papanie?My mame tento isty problem,mame 2,5mesiaca a kazde papanie je boj.Najskor vypije 60ml a potom do neho nasilu natlacim este 30ml.ale pride mi to malo a bojim sa aby sa to este nezhordilo.

cuculik1
autor
19. aug 2018

@medynka82 bojovali sme do cca 8 mesiaca, den co den, potom sa to zlepsilo. teraz si uz ani nespominam na to, ake to bolo tazke...vela trpezlivosti.

medynka82
19. aug 2018

@cuculik1 dakujem,snad to zvladneme

kleopatra114
19. aug 2018

Moja mala takéto “ štrajky “ každých 5 mesiacov. Tiež odstriekavane MM cez flašku. Našťastie papala ospalá v polospanku a našťastie spávala dosť . Vždy tento strajk trval cca 5-7 dni.