Mamicky prosim vas mate aj vy taku skusenost ze vam dietatko nepriberalo.mam 15 mesacnu dcerku a dnes ju na poradni vazili ma 8200 g.ked mala 12 mesiacov na poradni vazila tolko isto.je mozne aby dietatko nepribralo?je pravda ze nechce mi papat.doktor povedal ze to je v poriadku.no ja mam z toho nervy.aby dieta za tri mesiace nepribralo ani gram?
@marlenkac este dodam.Ja som sa tolko trapila kvoli prikrmom.Nic skoro nejedla a stale slabo papa, ale ak ma tvoje mliecko ci mm al um, vyzivu ma.Mne sa osvedcilo nedavat klasicky prikrm ale do rucky kedykolvek ci uz kus jablcka alebo plat maska a inej zeleninky.Sice musis dat pozor aby nezabehlo ale ked si hryzkala, pojedla.A naucila sa aj skoro sama papat a nemusela som mixovat.
Moze sa to stat ak ma nejako viac pohybu alebo ma dobre rychle spalovanie tak kludne nemusi za mesiac pribrat a hlavne uz to nepojde uz tak rychlo to priberanie a rast do vysky ako na zaciatku
Ahoj, ja mam 18 mesacnu dcerku, v 7 mesiacoch mala 7,5 kg a teraz vazi 8,3 kg. Do toho polroka priberala krasne a odvtedy sa to takto vlecie. Jedak je strasne slaby, niekedy mam pocit, ze zije zo vzduchu, ale ocividne jej to staci. Ziva je az moc 🙂
Myslím, že sa nemusíš báť, každé dieťa má iný metabolizmus. Ja som napríklad odjakživa štíhla, aj keď zjem toľko sladkého, že sa ľuďom nad tým pozastavuje rozum. 🙂 Skôr by si mohla do stravy svojho dieťatka zakomponovať výživné veci - čiže nesústrediť sa na to, aby bola strava kalorická a dieťatko priberalo, ale sústrediť sa na nutričné hodnoty, nech je chudučké, ale nech mu nič nechýba. Tak som si zvykla varievať v MioMate, lebo je to taký hrnček var. Vieš, nahádžeš tam všetko a venuješ sa deťom a on to za teba uvarí a rýchlejšie ako v bežnom hrnci. Majú fajn blogy na stránke, aj o jedálničku pre deti, takže možno skús skôr sledovať takéto vychytávky pre mamičky a uvidíš, že tvoje malé začne čoskoro priberať. 🙂
Neboj.Ono, dieta bude menej priberat aj stat na vahe, viac sa hybe a vsetko.Kazde dieta je ine.Moja ma 3 roky a 11 a pol kg. Ak je cule tak mu nic nie je.