Dieťa nechce piť

vladka09876
20. apr 2017

Mali ste niektora skusenosti s tym ze Vam dieta nechcelo pit?? Moj uz id 9mesiaca flasku s vodoi ani vidiet nechce. Cez pohar aa napije tiez nie vela. Ma rok a mesiac a vodu mu davam cez striekacku inak to nejde. Vodu odmieta hoci je sladka cista to je jedno aka..pije velmi malo vody . Pytala som sa dr. Ze co robit povedala ze nic nenaucila som ho pit. Teraz ma rok a nenaucim ho. Dost dobra rada myslela som ze vybuchnem od hnevu

snehuuulienka
20. apr 2017

@vladka09876 mne raz poradila detska lekarka,aby som mu davala pitie do roznych zaujimavych poharov,a myslis ze pomohlo??nieee,vtedy som sa len zasmiala,ked mi to odporucila....a to ma 40rocnu prax ta dr.,doteraz pijeme malo a to je uz skolak

luba41
20. apr 2017

tak asi mu stačí..a dávať striekačkou😲? pije mlieko? je polievky? je ovocie, zeleninu? všade je dostatok tekutín..ked bude smädný, vypýta si..ponukaj poharik častejšie, skus so sosakom..ja neuznávam nalievanie detí a nie je to ani zdravé-ked dieťa stále chodí s flašou-vonku, doma a nalieva sa, oblieva sa..tak malým detom som ponukla, napili sa a bolo.. a odložila som a ponukla zase neskor, pri jedle a pod..žiadne nasilu..

jankkas
20. apr 2017

Dobry den
To je hlupost ze ste ho nenaucili pit. Nasa zacala bojkotovat pitie mlieka uz asi ako mesacna. S vodou to je podobne je jedno ci ma vodu caj sirup nicomu moc neda. Teraz ma 15 mesiacov sama si nevypyta pit ked jej dam flasu slamkovu z tej trochu vypije ale to je tak max deci za den tak ja to robím tak ze si ju posadim pred seba chrbtom k mojmu bruchu dam jej napr knizku listovat a davam jej vodu malou lyzickou. Tak vypije aj 1,5dl za 5 min. Denne vypije tak 600ml vody mlieko uz nepije. Nikdy sa mi nestalo ze by vypila viac ako liter tekutín za den. Ma 9,5kg

vladka09876
autor
20. apr 2017

Pije jedine mlieko. Polievky ani nahodou nechce . Vymysla bude jest len to co mu chuti. Najprv ochutna trosku ze co to je aak mu chuti bude jest ak nie tak nebude.preto chcem aby aspon trocha vody vypil.. on ked vypije deco vody som stastna

luba41
20. apr 2017

@vladka09876 takže tekutiny tiež pije..a jesť sa len učí, spoznáva..tak je všetko v poriadku..ponukaj, ale nesil to..

jankkas
20. apr 2017

@vladka09876 a este nasa tiez polievku kasu ani nic tekutejsie nezje ale co ma rada a je tam vela vody je melon zlty aj cerveny, hrusky take vodnate, cherry paradajky, uhorka. My sme kvoli tomu boli aj dva krat v nemocnici co sa az dehydrovala a nic nam nepomohli. Tiez som jej aj striekackou davala pit ako rocnej a takou pistolkou na hranie na vodu ked sa kupe.

momi1_1
20. apr 2017

Treba mu to pitie nejak spríjemniť. Pusti mu ničo alebo daj do ruky. Skúsila by som jeho pozornosť upriamiť niekam inam a možno by to potom aj šlo. Treba len skúšať a nevzdávať sa. To, že si ho to nenaučila si neber k srdcu. Pôjde to len to chce trpezlivosť a veľa veľa skúšania😉

lorela
20. apr 2017

@luba41 Prepáč, ale kde vidíš, že tekutiny pije?

luba41
20. apr 2017

@lorela a mlieko je čo? tekutina..nepíše kolko vypije, ale kedže ani vela toho nezje-tak toho mlieka bude asi požehnane dosť za den,a v noci takisto..väčšina detí nepije tak ako si rodičia predstavujú...ak dieťa primerané dostatočne čúra,nema prolemy s vyprazdnovaním tak mamka zbytočne rieši problem ktorý nie je..

lorela
20. apr 2017

@vladka09876 Nie je to veru najšťastnejší stav, pije naozaj málinko (píšeš sotva deci vody), preto aj ja radím, aby si vyskúšala všetko možné aj nemožné 😉. Niektoré deti naozaj reagujú na zaujímavý pohárik či fľašu, možno by si ho mohla nechať vybrať si pohár, alebo ho zaujme slamka (zakrútená, s postavičkami). Skúšaj tiež rôzne chute čajov.
Čo sa stravy týka - bolo by viac ako vhodné uprednostňovať jedlá, kde je viac tekutiny - v podobe najmä čírych polievok, mias na šťave, veľa šťavnatej zeleniny, napr. uhorky, cukety, baklažán a ovocie - hrušky, šťavnaté jablká, broskyne atď.
Mlieko nie je pre organizmus tekutina, nezaraďuje sa do pitného režimu.

lorela
20. apr 2017

@luba41 Viď moju odpoveď nižšie. Ak sa teda nejedná o MM, to je fakt.

anabeth
20. apr 2017

skúšať a skúšať- tá rada o roznych pohárikoch nebola až taká zlá, skúšať aj so slamkou, fľašu od minerálky- čo sa dá z nej striekať ( to zafungovalo u nás- hral sa s tým vo vani a sám si začal vkladať do úst, tak som rýchlo vymenila za inú, potom sa to rozbehlo, postupne sme prešli na slamkový pohár a potom na dovolenke- videl iné deti z rodiny sa začal sám chniapať po poháriku a bolo... trvalo to rok
... nič iné ti nezostáva, vzdať to nemožeš
deti nemajú pocit smädu- tak ako starí ľudia, tie rady, že si sám vypýta a že pije mlieko sú dobré capiny... aj kojené ročné dieťa už musí dostávať tekutinu navyše

luba41
20. apr 2017

@lorela ale pokial ho to množstvo mlieka zasýti a zároven ako tekutina uhasí smäd, tak dieťa bude piť a jesť málo.. a súhlasím, že kravské mlieko tekutina nie je, ale v tomto prípade tekutinu zastupuje..

lorela
20. apr 2017

@luba41 Neuhasí smäd a nesupluje tekutiny.

sykorkauhliarka
20. apr 2017

@lorela uhasi aj dospelemu..aj ja pijem od smadu mlieko....chod to povedat dietatu autorky a cestou sa zastav aj u mna nech vysvetlis aj mojmu

lubina
20. apr 2017

@vladka09876 nasa ma uz 11 rokov a stale pije velmi malo.Vlastne od babatka boli s pitim problemy.Dokonca nejaky cas sme sa trapili aj s kakanim, kedze pila velmi malo, ale postupom casu som ju nejako vzdy donutila, lebo aj dr mi hovorila, ze musi nieco pit, hlavne ako uz bola trosku vacsia, ked mala tak 1,5 roka a uz normalne papala. ale ako hovorim dnes ma 11 rokov a stale je to niekedy boj, ak jej nepoviem napi sa, tak sa nenapije cely den ☹

anabeth
20. apr 2017

@sykorkauhliarka to, že ho piješ ty, neznamená, že je to riešenie, to je tvoje rozhodnutie odporujúce chemii, biologii, medicine
mlieko sa v žalúdku nespráva ako tekutina a nehydratuje bunky- trpia obličky, ukladá sa kyselina močová v klboch, vedne pleť ...
to nie sú zmeny, ktoré vidieť po dvoch troch dňoch

erickatt
20. apr 2017

@vladka09876 mne tak vynadali v nemocnici, ze skoro 3 ročný syn nevie pit z fľaše, ze co som to za matku. No ano, on nikdy fľašu nemal bud som ho kojila alebo pil so slamkou ci z jupik flase.

sykorkauhliarka
20. apr 2017

@anabeth to ze mala ma problem vypit inu tekutinu nie je moje rozhodnutie..zacala som jej davat umele mlieko..lebo ked nema materske je to pre nu lepsie ako kravske...ale oprav ma ak sa mylim autorka nenapisala ake mlieko dava pit ;) to co opisujes nesposobuje iba mlieko.....to aby sme boli vsetci iba na vode

anabeth
20. apr 2017

@sykorkauhliarka je jedno aké mlieko dáva autorka piť- chlapček už má vyše roka a aj keby bol kojený, už mu to nemôže stačiť na pitný režim

katren3
20. apr 2017

Ahojte moj tiez nechcel pit.dr mi povedala ze on sam vie kolko potrebuje. Pil mi mlieko nutrilon tak aspon takym sposobom dostaval tekutiny do seba. Ale od kedy mu davam kravske mlieko pije mi viac caju. Asi preto ze kravskeho mlieka vypije menej je sytejsie tak potom vyzaduje caj.Flasku s cajikom nechavam na stoliku kde dotiahne a ked je smadny donesie mi ju a ja mu ju drzim kym sa nenapije. Nie kazdy den vela vypije ale aspon nieco.ale zapacil sa mu caj aj tym ze sam da vrchnak na flasu. Ale do roka tiez malo co mi pil.

sykorkauhliarka
20. apr 2017

@anabeth cudovala by si sa...ja som mala tolko mlieka ze malej to pokrylo vsetky tekutiny

anabeth
20. apr 2017

@sykorkauhliarka no ja sa v tých tvojich komentoch strácam, ved raz píšeš, že malej si dávala UM a raz, že si mala tolko mlieka...

sykorkauhliarka
20. apr 2017

@anabeth teraz ma UM pred tyzdnom som ju odstavila

asocial
20. apr 2017

@vladka09876 sucitim s tebou..nas mladsi syn denne vypije 3 glgy vody..fakt..neprehanam, aj to je vela:(...(ma 1,5 roka)..Fakt je len na mojom mlieku...Skusala som vodu, riedeny dzus, pohariky s naustkom, netecuce, tecuce, normalne, farebne, slamkove, flasky z lucky, jany, babylove, slamky, farebne pohariky, lyzicku...proste VSETKO..zatial bez vysledku..cika vsak normalne..

a ja stale bojujem...
raz to musi prist..

lorela
20. apr 2017

@sykorkauhliarka Najradšej by som jednou cestou tebe vysvetlila. Ale erudovanej odpovedi sa ti už dostalo od anabeth.

sykorkauhliarka
20. apr 2017

@lorela ja narozdiel od tychto deti pijem vodu ;) nahodicka zase tie iste radia mamicke s problemom s ktorym sa oni same nikdy nestretli ....

oriesocek
20. apr 2017

nasa 3 rocna taktiez velmi slabo pije. ked bola mensia davala som jej aj striekackou, ked som nevedela do nej vodu dostat. teraz ma vela obrazkovych poharov (hlada sa dory, shrek, rozne vily a pod.), tak z toho niekedy chce pit. kupujem rozne flase s vodami (ak je zaujimava, tak aj nieco vypije), nema taktiez rada sladene sirupove vody, dzusy (zdaju sa jej kysle), caj niekedy vypije....ale aj to s komentarom.... takze sa taktiez trapime, ked jej chuti polievka (najradsej ma zeleninovu - tak som uplne rada, ze tam ma 1-2 dcl vody).

vladka09876
autor
20. apr 2017

Davam mu kravske mlieko vzdy ked ide spat. Spi 2xna den a potom este vecer. Vypije celu flasku 250ml keby bolo viac tak J viac....skusalasom rozne caje sladenr vody vzdy odstrci mi ruku ze nechce. Tak budem skusat vsetko aj nemozne..neviem uz co robit

kukurica13
20. apr 2017

@asocial u nas presne to iste..ak vypije 2deci tak je dobre ale je kojeny a papa aspon polievky jablka hrusky kiwi,ma 17mes. No ale voda cajik katastrofa..ked ma smad a chyti pohar na slamku sam tak sa napije celkom pekne..ale nasilu nie..hodi o zem.