Ahojte, mám skoro dvojročné dievčatko. Nechce jesť nič čo neobsahuje mäso. Na raňajky mala chlapík z domácim džemom, keď to videla hneď krútila hlavou že nie. Po pritom to ani len neokostovala. Obed poväčšine zje celý. Do jedla ju moc nútiť nechcem. Prosím o radu 🙏keď bola menšia bola dobrý papkač, ale ako si začína uvedomovať viac veci začala si vyberať čo áno a čo nie.
Podla mna rodicia nechapu rozdiel medzi - apetit babatka, ktore rastie 30cm rocne, apetit rocneho, ktore rastie 12cm rocne a apetit dvojrocneho - co rastie 6-7cm rocne... tie porcie sa menia, to, co moj syn bol schopny naladovat v roku (rozumej 200g zeleniny a 150ml mlieka za tym) by dnes uz veru nedal... proste inak im spaluje, ine potreby maju, nutit je hlupost, ponukat ano treba... porcia dvojrocneho dietata ma byt velka ako jeho päst (ked zje viac, zje viac...), ale vseobecne tolko mu staci...
no to je normalne,su obdobia… moj syn ked mal rok tak ladoval papriky paradajky uhorku,teraz si z toho neodhryzne ani keby mu zmzlinu za to ponuknem 😂 Proste dieta sa vyvija, prirodzene raz ma apetit vacsi raz mensi raz mu chuti to raz ono. Dolezite je mu to stale ponukat, nenutit. Skusat ci sa zase chyti 🙂
@andrealaura1710 moja ma rada zeleninu, ale teda aj maso velmi, takze moj tip je prepasovat zeleninu kam sa da a “odlahcit nou masovy pokrm, lebo inak by jedla extremne vela masa. Napriklad ked robim fasirocky, tak tam nastruham aj cukinu aj mrkvu a pridam niekedy aj varenu brokolicu, robim v rure. K tomu zemiakove pyre pol na pol s karfiolom a uhorkovy salat 🤷🏼♀️ hlavne kupujem kvalitne sunky 97% masa a snazim sa aj menej slane, rovnako ak obcas chce parky.
2 rocne je naozaj este male a vela veci sa zmeni, ked jej chuti masko, tak nech ho je a uvidis ako to bude dalej. Moja napriklad skoro vobec neje pecivo, nechce ho.