Detský bio čaj. Čo si o ňom myslíte?

lusyke
5. nov 2013

Ahojte. Dcérka má 7 mesiacov a doteraz som bola zásadne proti podávaniu akýchkoľvek čajov a nápojov. Podávam jej len čistú kojeneckú vodu a moje mliečko. Teraz som objavila Babio detský bio čaj. Je v niečom výnimočný a zdravší pre dieťa alebo je úplne rovnaký ako všetky čaje (je to v podstate droga) a je to len reklamný ťah? Zaujímajú ma vaše názory a skúsenosti.

asocial
5. nov 2013

@lusyke nas syn ma rok, a ja som mu dala caj dvakrat v zivote...bio feniklovy, uspech to nemalo...tak davam aj nadalej len vodu a moje mlieko...inak myslim, ze nie je nejaka potreba, aby pil caj...mozno, ked bude zima, aby sa ohrial, uvidime...

lusyke
autor
5. nov 2013

@asocial Ja by som chcela skúsiť kvôli tomu že som objavila bio utišujúci čaj na noc. Chcem aby dcérka začala lepšie spávať. A aj kvôli tomu že ide zima. Neviem ale či by to bolo správne keďže o bežných detských čajoch a práškových nápojoch nemám silnú mienku. Tak preto sa chcem poradiť.

reni93
5. nov 2013

@lusyke ja si myslim, ze slovicko bio vyborne predava, no ja mu nedoverujem. ak malej davam caj, tak len doma vyrobeny sipkovy, peceny...inak tiez len voda, mliecko...

hradnapani
5. nov 2013

@lusyke pokial viem, tak to nie je o tom, ci je zdravsi, ale o tom, v akych podmienkach su pestovane byliny. V tychto by malo byt garantovane, ze su pestovane na vhodnej pode, vzduchu atd.
Ale tak ako vsetko, co ma znacku bio, je u nas podozrive a tazko rozlisitelne od nebio, takze to ludia aj tak ofrflu a povazuju za reklamny tah. Ja som kupovala detsky bio caj a bol a malicko drahsi od nebio znacky. Ak chces mat istotu, oslov vyrobcu, nech ti da garanciu. Na informacie mas pravo.

lusyke
autor
5. nov 2013

@hradnapani mne ani tak nejde o to či je to bio alebo nebio. Čaje sú zbytočná záťaž pre tak malý organizmus a deti ich nepotrebujú. Niektoré zdroje odporúčajú čaje nepodávať do 3 rokov. Chcem vedieť či sú tieto bio čaje o niečo lepšie alebo je to rovnaká droga ako bežný čaj ale tieto majú prívlastok bio.

hradnapani
5. nov 2013

@lusyke je to rovnaka droga ako iny nebio bylinny caj, akurat byliny su pestovane v garantovane cistom prostredi,jedine v tomto je medzi nimi rozdiel

stanislavao
5. nov 2013

ziadne bio nieje bio. ved sa o tom uz tolko hovori, ze to bio je horsie, ako normalne nebio. uplne zbytocne je davat dietatu caj. osobne: ani ja to nepijem, lebo mi to nechuti a nechcu to ani moje deti.