Ahojte,uz som zufala moj syn prvak nic nezje...on nic nelubi ma mozno 4 jedla co zje a uz nirkedy ani tie nechce co sa ozaj necudujem...stale pyta sladke ako cerealie krupicu palacinky a podobne...samozrejme ze mu nedam.ale ja uz som z neho na nervy.desiate mi nosi domov lebo sunka lebo salama atd.na obedy chodi ale nezje takmer nic a to bez prehanania.ako ho naucit jest vsrtko?poradte...zacala som mu davat bekomplex ale zatial nic.
@maria898 aj keď Ťa to neupokojí,je nás takých viac... Ja som bola zúfalá z dcér, všetky tri otrasné jedacky. A chudé ako špáradlá. Vyšetrenia všetky v norme, ešte ma na endokr. dr zjazdila,že čo som nespokojná, či chcem radšej,aby boli obézne. Ani som nevysvetlovala, že snad je aj niečo medzi. No nič, pri najstaršej sa to zmenilo presne tou pubertou, keď mala asi 13. Teraz čakám, kedy to príde k prostrednej. No a najmladšia má 3 a za tou nabeham kilometre pre pár lyzic. Ale už som kludnejsia. A čo som sa nakupovala a naobjednávala kadejakých prípravkov,aj zo zahraničia. A akurát tak mali väčšiu chuť na sladké. Takže moja rada, dávaj jedla,ktoré chce,stále ponúkaj nové a buď trpezlivá.
Ak má všetky výsledky v poriadku a dr. nerieši, môžeš skúsiť psychológa. Ak nempomôže, vyklašli sa pre zachovanie svojho duševného zdravia na to a var mu, čo on chce. Ja točím 2-3 jedlá dookola a sme tu. 😀 Prestala som riešiť. Keď bude dospelý, nech mu žena varí, čo uzná za vhodné. 😅
Obavam sa, ze to pride az pubertou.. mozno by som mu skúsila trochu aspon spestrit to sladke co chce.. aj na desiatu. Do palaciniek pridat trochu mandlovej muky, ako plnku tvaroh hoci s mini kuskami horkej coko. Donkolacov to iste, pridavat celozrnnu a mandlovu muku, pomlieť na mlynceku semienka (lanove, tekvicove, slnecnicove) a za 2 lyzice do cesta miesto beznej muky pridat. Alebo mlete orechy zo 2 lyzice. Na to ani nepride. Pripadne ovocie davat a menej cukru..zvysit vyzivovu hodnotu tych jedal. Skúsiť mozno susene ovocie alebo mrazom susene a pridat ho na desiatu, ak by obycajne nezjedol. Do muffin mrkvu, tekvicu, jablko, hrusku, banan,.. Budu len vlacnejsie. Alebo aspon kyslomliecne vyrobky skusat, ze doma vymixovat biele acidko, banan pripadne jahody, cuco, co zje... A postupne rozsirovat ponuku. Ma rad cestoviny, tak skus strukovinove, mozno na zaciatok len trochu primiesat k obyc..ma rad pizzu, upecte doma spolu a tak ..
Drzim palce. Hlad zjavne ma, len je fajnovy.
@pralinka86 ano snazim sa na palacinky pouzivam zomlete vlocky aj na zahustovanie polievok a tak,snazim sa aby to mal co najvyzivnejsie...jemu akoze nic nechyba,je ok ale teda strasne preberavy. Je to o dusu vazne
Toto je velmi pekny rozhovor s tipmi, ktore by mohli pomoct:
https://radiozurnal.rozhlas.cz/jak-naucit-dite-...
Pani ponuka v ramci skoly papani i online konzultacie.
Na Instagrame alebo facebooku sa tomu venuje pani Silvia Tylš. Odporúčam jej napísať.
peritol - na predpis.
len počkaj - príde puberta zje všetko ...