Svokra robila z domácich jahôd a jabĺk presnidávku, ale dala tam (vraj aby to bolo sladšie 🤔) vanilkový cukor...môže to jesť 9 mesačné dieťa? :/
@drusila1407 Vanilkovy ci vanilinovy?
Samozrejme ze moze, nebolo nutne sice to tam davat, ale take mnozstvo nemoze nic urobit, ved to nebude jest 5krat denne.
Moze, nic sa mu nestane
@drusila1407 no je to na tebe, či dáš alebo nie, ja by som nedala, dávala som deťom presnídavky bez cukru v tomto veku, ale je kopu mamičiek, čo dávajú aj s cukrom
Pre 9 mesačné bábätko cukor vhodný nie je, a ešte dlho nie, ja by som nedala. Navyše, keď je sezóna čerstvého domáceho ovocia, keď máte vlastné ovocie, je obrovská škoda dávať kompót s cukrom.
A, samozrejme, že sa mu nič nestane, prečo by sa malo? 🙂 Tieto veci treba totiž vnímať komplexne a z dlhodobého hľadiska.
Tak nie je to úplne najvhodnejšie ale pokiaľ to nebude jediné jedlo, ktoré za deň zje a nebude to tak často tak si myslím, že mu to neublíži
@drusila1407 no ja si myslim, ze bez problemov. Ale som si ista, ze niekomu by vadil bud ten vanilin (alebo dala ozajstnu vanilku?) alebo cukor.