Deti a jedlo večer

misienka123
18. jan 2023

Prosím vás,do ktorej hodiny najneskôr večer vaše deti jedia?mate režim do 18.hod večera a dosť?mam pubertiakov,10 a viac..extremne skoro spať nechodia.niekedy ešte večer okolo pol 9 pridu k chladničke a chcú jogurt,alebo niečo mensie jesť..zda sa mi to nezdravé a chladničku pred nimi nechcem zamykať 🙃

ivula0807
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
misienka123
autor
18. jan 2023

@misienka123 * pubertiakov 10 rokov a viac🙂

luccija
18. jan 2023

@misienka123 pubertaci sú stále hladní čo je zle na jogurte?dovolím predsa ju nenechám hladnu.

stannkal
18. jan 2023

@misienka123 take veľké deti nemám ale asi závisí od toho kedy idú spať. Ja som tiež ten typ že si pred spaním musím dať niečo jesť, hladná mam problémy zaspať. A jogurt predsa není nezdravý, teda pokiaľ neni s cukrom.

nika1971
18. jan 2023

moj mladsi pubertak 17 rocny vyjedava chladnicku aj o 10 vecer....ked nejde do skoly, spavat chodi aj okolo 1...ked je hladny, nech je...

veronikaszabova
18. jan 2023

@misienka123 vecer jedenia kedy chcu - 8 a 13 rokov. Nevidim nic zle na to, ked si starsi aj po desiatej nieco vezme z chladnicky. Co ho mam nechat hladneho?

martinka13
18. jan 2023

Syn 14 začína obedom. Konci aj o 10 večer. Nič, moc, ale takto mu to teraz vyhovuje-neriešim. Je chudý ako štiab, vysoký, som rada, keď ho vidím jesť. Dcéra má 8, ona najneskôr o 8 večeria. Keď je neskôr, býva jej ťažko.

mikadooo
18. jan 2023

@misienka123 neriešim. Majú večeru medzi 6-7 a občas sa stane, že keď si majú ísť už ľahnúť, tak zrazu je niekto ešte hladný. Nevidím na tom nič nezdravé (žiadne z mojich detí nemá problém s príjmom potravy, či s obezitou, my s mužom takisto). Skôr na vytáča, že tým pádom sa večierka zas posúva na neskôr. Čiže to patrične ofrflem, že sa majú najesť poriadne na večeru, ale jesť im dám. Obvykle je to rýchlejšie, ako hádať sa s nimi, že nedám a oni potom sa zdúvajú a vysvetľujú, že naozaj sú hladní.

viestta
18. jan 2023

Posledne jedlo ma byt dve hodiny pred spanim. Pubertaci su schopni ochrumat aj smalt z chladnicky, to ich cesom prejde. Ked jedia po nociach len jogurty, neriesila by som. Aj ja chodim vecer vyjedat jogurty alebo syr

deti95060810
18. jan 2023

tomu len ťažko zabrániš...
syn vo veku cca 15-16 r počkal kým pôjdem spať a potom chodil do chladničky...
na desiatu dostal 5 rožkov a kým čakal na autobus - všetky zjedol...😉
pubertiaci majú troška iné spaľovanie...

zuzubb007
18. jan 2023

Vsak, ked su deti hladne treba im dat, ak nemaju mega nadvahu, tak keby sa najem ja posledne jedlo o 18tej o 20tej umieram hladom, moje deti jedia aj o 21 ak su hladne, nebudem ich terorizovat su chudi ako pavuci

misienka123
autor
18. jan 2023

@martinka13 aj môj 14 ročný niekedy o 9 večer pride si tousty robiť.. dcéra 11 niekedy tiež, lenže sa začína vyvíjať,puberta sa jej blíži,sa bojim aby nezačala extrémne priberať.snazim sa jej to vysvetliť,nech neskoro večer neje,ale niekedy nepomáha

luccija
18. jan 2023

@misienka123 oni budú ešte veľa rast a možno majú slabé raňajky, veľké medzery medzi jedlom zase tousty by som pred spánkom nedovolila, ale musli s mliekom, jogurt, ochutený tvaroh si bežne berie

misienka123
autor
18. jan 2023

@deti95060810 syn 14 ma 176 cm a 50 kg.o neho sa nejak nebojim,len o dceru ktora ide do puberty,tak bojím sa o jej vahu.zatial ma vahu v pohode,priemer.

judit47
18. jan 2023

@misienka123 len jej tieto tvoje nazory:bojim sa o tvoju vahu,, nehovor…si ty silnejsia?ponizoval ta niekto za vahu?hovorili ti nieco na stravovanie lebo takto zmyslat nieje normalne a uz vobec nie to hovorit pred dcerou?

misienka123
autor
18. jan 2023

@luccija ráno veľa nejedia, snažím sa do nich niečo
@judit47 nehovorila som jej to nikdy,len sama v duchu.odpovedala som jej na otázku, prečo nieje zdrave neskoro večer jesť, že preto lebo sa viac priberá..

renka30
18. jan 2023

Tak podla mna ak pravidelne večer nevyzierajú chladnicku tak je ok ak si o pol 9 este nieco pridu zobrat, ved si asi nedaju rezen s majonezovym salatom... Tiez ma to sice niekedy stve, ked starsia (16) príde o 9, pol 10 do chladnicky, ze je este hladna, sice to ofrflem ale nezakazem..ale ona je taka chuda vyzlicka, takze sa ani nebojim o vahu ale aby potom nemala tazky zaludok, ked pojde hned spat. Mladsia ma 11, ale je inak stavana a ma velky vydaj (3x do tyzdna tanecny trening a 1x gymnastika), takze ta ma niekedy v pohode 2. veceru o pol 9, ked pride z treningu

nafka0483
18. jan 2023

@misienka123 Nie je zdrave jest neskoro vecer lebo sa z toho pribera?
Tak to nie je pravda

stannkal
18. jan 2023

@misienka123 nepriberá sa z jedenia večer ale z toho keď sú celkovo zle stravovacie návyky, počas celého dňa. Skus s nimi spraviť takú dohodu, že si môžu dat niečo tak hodinku pred spaním.

misienka123
autor
18. jan 2023

@nafka0483 nie?niesom odborník,ale počas spanku nemá taky vydaj aby jedlo čo večer pred spanim zje, strávilo,tak logiku mi to dáva

nafka0483
18. jan 2023

@misienka123 U mojho manzela to plati, u mna nie.
Zalezi od metabolizmu a celkovych stravovacich navykov.

A to ja si dam pokojne pred spanim peceny bocik, alebo cokolvek kaloricke. Spim dobre, neviem praveze zaspat hladna a vazim 50kg.

stannkal
18. jan 2023

@misienka123 počas spánku telo normálne spotrebuje energiu, takmer toľko ako cez deň keď sa napr vyvalíš na gauč. Pri spánku si 8h bez jedla takže neexistuje že by telo ten 1 jogurt alebo banán apod. nespotrebovalo.

sense
18. jan 2023

My jedávame najneskôr o 18.00 - 18.30...ked jeme v restike cca 19.00....potom už nejedavame. Dcéra takmer 10 chodí o 20.00 do postele (cez víkend 20.30).

Ono ak si vezme jogurt tak z neho ne priberie, pretože záleží na tom coo jedia/zjedia počas celej dňa. Deti v tom veku du predsa vo vývine a pokiaľ nejedia hlúposti alebo plnohodnotnú stravu a nemajú jedlo na zahananie nudy tak nech sa naje

misienka123
autor
18. jan 2023

@sense k takemu spánkovemu režimu sa mi u deti nikdy nepodarilo dopracovať..od škôlky sa to ťahalo,tam sa vyspali cez deň, večer mi doma nezaspavali skoro.ked som ich nahnala do postele, ešte 5x vyšli,vyhovorky:chcem sa napiť,chcem čurat,chcem ti dať pusu,boli ma bruško....a tak sa to ťahalo až do teraz,ze nechodia skoro spať

evica17
18. jan 2023

ked su hladni nech si daju. toto nemam rada na svagrinej ze deti sa musia mamy stale pytat ked si nieco chcu dat, lebo rpesne ma take obavy z tucnoty, a pritom deti chuducke a akurat su v puberte. ked na oslave sa 13 rocny chalan opytal mamy(svagrinej) ci si moze dat este, a ona ze nie ze uz mal dost nech si nepriklada. a potom sa dozvieme ze chalan chodi po nociach ked mama spi do chladnicky, lebo je hladny. za posledne dva roky vyrastol o hlavu, takze to jedlo potrebuje na rast, ono sa to zastabilizuje po puberte.

misienka123
autor
18. jan 2023

@evica17 mám pár takych mamičiek v okolí, že zakazujú,alebo že o 6 večera naposledy, prišlo mi to divne.tak som chcela menší prieskum,ci len ja som taká že im dovolim večer jesť,ale vdakabohu niesom sama🙂

martinka13
18. jan 2023

@misienka123 u nás tiež tak. Úplne chápem, že sa bojíš, aby dcéra nezačala priberať. Aši pomôže normálne otvorená debata. Ja teraz decka usmerňujem co by mali jesť. A ako je zle, keď niekto veľmi priberie. Tak hádam nás priberanie obíde. Syn má 175 cm a 50 kg.

ivangeline
18. jan 2023

Ja budem tiez z tych mamiciek. :D Medzi 18 az 19 sa je a potom ozja len vynimocne. :D Uz moje 3 a 4 r vymyslaju...ja uz do kuchyne proste nejdem..

misienka123
autor
18. jan 2023

@martinka13 sestrina dcéra ma nadváhu od puberty,ma 20 rokov, stále priberá a do teraz jej to nevadi a nič pre to nerobi aby schudla.

misienka123
autor
18. jan 2023

@ivangeline 🙂ja by som to neovplyvnila.keby som im zakázala po 19.jesť,o poschodie nižšie pri babke by sa dojedli..a zas policajta robiť nebudem,alebo aby som chladničku zamykala🤦🙂