Desiata,olovrant u 9 mesačného

mirkaknm
16. máj 2019

Maminky, vedeli by ste mi poradit co na desiatu a olovrant pre 9.mesacne babatko, ktore:
-este nevie pohryzt kusky potravy,zatial len mixujeme (pomaly zacnem s pucenim,ale mame 8 zubkov)
-lepok sme zavadzali v 5.5mesiaci ale kvoli problemom s ekzemom sme prestali (teraz zacinam pomaly s obilninami - ryza zapeka, ovsene vlocky bez lepku, pseno)
- maslo len zaciname skusat
- jogurt sme este nedavali
- ovocie nam nechuti !!!! Velmi malinko spapa jablcko, hrusku, banan
- ako testujeme ovocie a obilniny, vyhodili sa nam vyrazky (ekzem) na vieckach 😢 velmi si ocka pretiera)
- od zaciatku je kojena
- na obed papame masko so zeleninkou a na veceru zeleninku

Dakujem za rady ako sa pohnut dalej p0

pribinak
16. máj 2019

tak skus kvalitny biely jogurt a pomrvenu piskotu, su aj bezlepkove, alebo si ich upec doma. potom mozes napr cucoriedky do jogurtu dat, tie dobre doleruju aj alergici
miesto masla mozes skusit napr zerve, lucina je vyborna.

beky1813
16. máj 2019

A skusit kupovanu vyzivu na olovrant? Alebo desiatu? Aj keď asi by som to nesilila, ked mu to neberie a ma ekzem.

eliska13
16. máj 2019

@mirkaknm čo najskôr zvyknúť na ovocie😉 dávala som ovsené vločky a struhané jablko, jogurt...podľa mňa už netreba mixovať, keď ma zuby, ale poriadne popucit....

eliska13
16. máj 2019

@mirkaknm určite nie kupované výživy...ale nič sa nestane, keď pôjdete postupne aj môj bol kojeny dobre priberal a nemal hneď desiatu aj olovrant v 9 m
Možno nejakú celozrnnú kašu teraz je veľký vyber, pohánkovú...

mirkaknm
autor
16. máj 2019

@pribinak Co je prosim ta zerve? ;)

mirkaknm
autor
16. máj 2019

@beky1813 Dcerka to uz ale nestaci. Musim jej doplnit daku desiatu a olovrant.

stanislavicenka
16. máj 2019

@mirkaknm vobec sa netrap, co jej davat. Skusat dokola. A na desiatu ovocie, olovrant je este skoro. A v 8mich mesiacoch ju netreba tlacit kadecim. Jogurt, ci maslo pocka do roka. Takisto aj lepok pocka. A najhorsia rada, co tu odznela, ze jogurt s piskotou, ved ma 8 mesiacov, netreba babo prepchavat cukrom. A ten ekzem, nieco ho spustilo. Ekzem je zapalovy proces, ide zvnutra tela. Drzim palce. No ked dojcis, to je saklad pre nu..ja mam 2 deti, mladsi bude mat zajtra rok, nechce jest, dostane prsnik. Ale urcite neist cestpu, ze nechce, dam mu len to, co mu chuti, to je cesta do pekla

kristina2412
16. máj 2019

@mirkaknm mojej chuti cottage cheese, žĺtko s chlebom, ak nemôže skús bezlepkovy. Tiež robíme domacu lucinu. Viac ako detské výživy sa mi osvedčilo čisté ovocné pyré ktore nieje zahustovane kadecim,nájdeš aj v biokvalite.

zuzipolo
16. máj 2019

@mirkaknm ahoj,ja som začala okolo 8-9 mesiaca dávať biely jogurt hollandia,malá ho miluje, každý deň zje jeden na olovrant..inak tiež tomu ovociu moc nedala,vždy bola viac na zeleninu..podľa mňa jogurtom nič nepokaziš 🙂

eliska13
16. máj 2019

@mirkaknm neskôr môžeš skúsiť jogurt biely a do toho ovocie, zerve je typ syra ako Lucina

pribinak
16. máj 2019
hettinka
16. máj 2019

@mirkaknm biely jogurt v pohode, najlepsi je 3,5% tuku najobyčajnejšii, alebo bio, pripadne hollandia. Alebo urob domáci.
Ovocie nechce žiadne? Ani podusene alebo ako presnidavku?

martinenka886
16. máj 2019

@mirkaknm ani nejake vyzivky mu nechutia? podla mna by uz takto mohla pomaly vsetko 🙂

mirkaknm
autor
16. máj 2019

@pribinak Kupila som smotanovy banovecky, moze taky byt,je povazovany za kvalitny ? Pripadne aky iny?

mirkaknm
autor
16. máj 2019

@beky1813 Tie vyzivy su nic moc,vacsinou taka kombinacia zeleninky co nemozeme a ovocie vacsinou mixovane s ryzou. Ale tak skusam zatial vsetko varit kazdy den.

zuzipolo
16. máj 2019

@mirkaknm smotanový nie,ten je ťažký,smotanové určite nie...obyčajný biely hollandia alebo ešte kunin..

mirkaknm
autor
16. máj 2019

@hettinka Nie, odmieta ovocie. Len ked ho ja pozujem a dam na palec,tak spapa trosku.

kristina2412
16. máj 2019

@mirkaknm banovecky je OK,ja dávam aj Zvolenský a keď máme cestu okolo,kupujeme v Yeme biele jogurty ( majú krátku dobu spotreby - do týždňa) sú tiež super,len trošku kyslejšie

eliska13
16. máj 2019

@mirkaknm skusaj to ovocie to je fajn na desiatu, skús s tým jogurtom a ovocím zase to bude iná chuť, či môžeš jablko povariť s klincekom ako kompót.Som prekvapená väčšine deti nechutí zelenina, mäso, ale ovocie hltaju
Daj niekedy aj rybu na obed

mirkaknm
autor
16. máj 2019

@kristina2412 Kde v Ba zozeniem dobry bezlepkovy? A chlebik ma uz vajcia cele a sol. To predsa este take male babo nemoze?

mirkaknm
autor
16. máj 2019

@kristina2412 A recept na domacu lucinu by si mi poslala prosim? A to nie je tiez skoro v 9.tom mesiaci?

pribinak
16. máj 2019

@mirkaknm bánovecky je ok.

iveta143
16. máj 2019

ja davam tiez banovecke jogurty....aj vyzivky na striedacku, no tie mame domace...do toho rozmrvim piskoty aby sa syncek viac zasytil...

kristina2412
16. máj 2019

@mirkaknm kamarátka chválila pekáreň Harmónia z Modry, aj v BA majú odberne miesta,pozri na stránku. Chlieb mozes dávať od 8 mesiaca niekto dáva aj skôr. Ja som najprv skúšala dávať biely rohlik (neobsahuje vajcia)- mäkkú časť,určite majú aj bezlepkove rohliky. Len sa snažím kupovať chlieb a pečivo v pekárni,vyhýbam sa dopekanym polotovarom a trvanlivym balenym chlebom..

pepusa1
20. máj 2019

@mirkaknm ahoj koľko mlieka vypije za deň a koľko krát?môj má 10 mesiacov a pije 3 krát denne mlieko formulu a ráno na raňajky má vždy sladké aj kupované výživy s postrúhaným piskotom alebo banán jablko proste ovocie.Obed má vždy mäsovo-zeleninovy a večera je kaša tie detské rôzne značky sú napríklad Nestlé. Má iba 4 zuby a pucim mu lyžičkou ale aj mixujem ako čo.Chlebik mu mrvim s masielkom papá aj jogurt mu dávam.Treba skúšať pomaly všetko.

mirkaknm
autor
7. jún 2019

@kristina2412 Ahoj Kristinka. Ako sa robi ta domaca lucina? A to ciste ovocne pyre sa da kde zohnat? Vsade su len hippky,ktore su miesane s ryzou a inym ovocim.

mirkaknm
autor
7. jún 2019

@kristina2412 Kukala som to, no ked pozriem zlozenie tych bezlepkovych chlebikov, je to katastrofa. Sama by som to asi nejedla. To ma od chlebika dost daleko. Nemate recept na nejaky domaci? ;)

kristina2412
7. jún 2019

@mirkaknm ahoj😉recept napr. tu: http://varimepaleo.sk/domaca-lucina/. To pyré kúpiš aj v DM,v sklenenej fľaši,a ja kupujem pyré Clearspring ,v Biologike ale videla som ho vo viacerých " zdravých" obchodoch Slnečnica atď. Dokonca aj v e-shopoch majú.

kristina2412
7. jún 2019

@mirkaknm 🙄opýtam sa kamarátky či nemá dáky recept,ja dávam obyčajné pečivo. Hoci je asi pravda že tieto bezlepkové asi nie sú chuťovo rovnocenné s obyčajnými. A asi najmä v tých trvanlivých balených chleboch bude všeličo. Neskúšala si zohnať čerstvé?