Dcérke nechutia kaše

andelok
6. jan 2013

Ahojte maminky, dcerka ma presne rok a cca. od 9. mesiaca som sa jej snazila davat parkrat za tyzden kasu. Ziadna jej vsak nechutila, skusala som ryzovu, krupicovu aj s prichutou broskyn, ale nic. Vacsinou islo o znacku Hipp. Samozrejme, ze to nie je nejaky extra problem, ze ich nechce, ale rada by som si niekedy ulahcila veceru a spravila instantnu kasu. Viete poradit nejaku vseobecne detmi oblubenu? Hlavne mamicky "nekasovych" deti, dakujem! 🙂

katy2
6. jan 2013

@andelok Moja dcera ma 3 a pol roka a kasu nevezme do ust.... od malicka... Jednoducho ziadnu, nechuti jej, nic s tym nenarobim.... Papa mlieko, chlebik, jogurt... Neriesim to... Ani v skolke neje kase....
A maly ma 15 mesiacov a kase miluje, hocijake, denne zje plnu misku... Proste kazde dieta je ine....

mummy01
6. jan 2013

@andelok moje nekasove dieta jedlo iba Sunarku,bud tu Dobre rano alebo Dobru noc...len tieto 2.

luciaq
6. jan 2013

ahoj moj syn jedol kase asi tak dva mesiace, najviac mu chutila od nestle ta susienkova. potom jedneho dna utlo a uz sme do nho kasu nedostali. ma dva roky skusali sme aj klasiku krupicovu ale nechutia mu. on celkovo nie je na sladke jedla. a napriklad neje ani pecivo. nie kazde dieta ma rado kase. netrap sa tym, vymyslis na veceru nieco ine

lubiduch
6. jan 2013

Hipp su jedny z mala kde nie je vôbec pridajú cukor. Malému chuti kasa len vtedy, ked mu tam rozmixujem ovocie (najradsej má banan,chuti mu aj jablko) v pomere cca 100ml vody+kasa na 1 banan.
Neterke tieto kasicky dodnes nechutia, ale napríklad obyčajnú krupicovu kasu z kravskeho mlieka spapa 🙂 asi len nechce instantne 🙂))
@andelok

1katkas
6. jan 2013

ja som davala sunarku na dobru noc bananovu

andelok
autor
6. jan 2013

@katy2
@luciaq Dakujem baby...mna to nejako netrapi, skor by ma trapilo keby nechcela ovocie alebo zeleninu...len okolo seba stale pocuvam ako deti zboznuju kase (aj ja som taka ako dieta bola) a sem tam by som prijala len zaliat kasu horucou vodou a mat veceru hotovu...no leniva som niekedy, tak vymyslam, ze aku kasu este skusim 🙂

@lubiduch Uz som jej skusala spravit aj neinstantnu, z ovocia a ovsenych vlociek a raz som jej dala lyzicku zo svojej krupicovej s mliekom, ale ohrna nos nad oboma druhmi...asi je po manzelovi, ten do seba neda nic kasovitej konzistencie, ani keby to bolo akekolvek dobre 🙂

dodkap
6. jan 2013

@andelok ma rada ovocie? urobila by som cistu ovsenu napr. alebo spaldovu alebo nejaku a zmiesala s presnidavkou, ovocim, pomer mozno viac ovocia, aby to chcela. Mozno jej to bude viac chutit. Aha, pises, ze ani taku nechce, az teraz citam. Hm, tak asi proste nebude kase 🙂. Jedine mozno taku riedku alebo cast kase mixovat s mliekom a nechat vypit. Ale to asi nepotrebujes, ze? 🙂

katy2
6. jan 2013

@andelok nuz, mamka nebud leniva a urob jej nieco, co jej chuti 😝 ja som takto nepochodila a ani doteraz nemam sancu u mojej prvorodenej 😀

andelok
autor
6. jan 2013

@katy2 No jo, dcerka proti mojej lenivosti bojuje zo vsetkych sil...takze kuchtim co to da aj na veceru 🙂 Esteze ma rada biely jogurt.. 😀

jaruska8
6. jan 2013

Nutrilon piškótovú, tú Nina milovala, no jedného dňa sa jej prejeda a už mi nezje ani krupicu a ani puding. 😀

klincek
6. jan 2013

Skus Nestle. Nepridava sa do nich extra cukor, takze nie su take lepidlovo sladke, ale len tak akurat. U nas najviac ide bananova, susienkova /v tej uz cukor je, kedze je z keksov/, a z nemliecnych slivkova a lipova.
Este mi napadlo, ze mozno nechce vecer kasu preto, lebo jej je po nej tazko. My sme mali ten isty problem, tak kasu davam na olovrant, a zjedia ju v pohode. Vecer im davam uz len mlieko. Tak pripadne skus, ci by to nepomohlo aj u vas.