Ahojte maminky, dcerka ma presne rok a cca. od 9. mesiaca som sa jej snazila davat parkrat za tyzden kasu. Ziadna jej vsak nechutila, skusala som ryzovu, krupicovu aj s prichutou broskyn, ale nic. Vacsinou islo o znacku Hipp. Samozrejme, ze to nie je nejaky extra problem, ze ich nechce, ale rada by som si niekedy ulahcila veceru a spravila instantnu kasu. Viete poradit nejaku vseobecne detmi oblubenu? Hlavne mamicky "nekasovych" deti, dakujem! 🙂
ahoj moj syn jedol kase asi tak dva mesiace, najviac mu chutila od nestle ta susienkova. potom jedneho dna utlo a uz sme do nho kasu nedostali. ma dva roky skusali sme aj klasiku krupicovu ale nechutia mu. on celkovo nie je na sladke jedla. a napriklad neje ani pecivo. nie kazde dieta ma rado kase. netrap sa tym, vymyslis na veceru nieco ine
Hipp su jedny z mala kde nie je vôbec pridajú cukor. Malému chuti kasa len vtedy, ked mu tam rozmixujem ovocie (najradsej má banan,chuti mu aj jablko) v pomere cca 100ml vody+kasa na 1 banan.
Neterke tieto kasicky dodnes nechutia, ale napríklad obyčajnú krupicovu kasu z kravskeho mlieka spapa 🙂 asi len nechce instantne 🙂))
@andelok
ja som davala sunarku na dobru noc bananovu
@katy2
@luciaq Dakujem baby...mna to nejako netrapi, skor by ma trapilo keby nechcela ovocie alebo zeleninu...len okolo seba stale pocuvam ako deti zboznuju kase (aj ja som taka ako dieta bola) a sem tam by som prijala len zaliat kasu horucou vodou a mat veceru hotovu...no leniva som niekedy, tak vymyslam, ze aku kasu este skusim 🙂
@lubiduch Uz som jej skusala spravit aj neinstantnu, z ovocia a ovsenych vlociek a raz som jej dala lyzicku zo svojej krupicovej s mliekom, ale ohrna nos nad oboma druhmi...asi je po manzelovi, ten do seba neda nic kasovitej konzistencie, ani keby to bolo akekolvek dobre 🙂
@andelok ma rada ovocie? urobila by som cistu ovsenu napr. alebo spaldovu alebo nejaku a zmiesala s presnidavkou, ovocim, pomer mozno viac ovocia, aby to chcela. Mozno jej to bude viac chutit. Aha, pises, ze ani taku nechce, az teraz citam. Hm, tak asi proste nebude kase 🙂. Jedine mozno taku riedku alebo cast kase mixovat s mliekom a nechat vypit. Ale to asi nepotrebujes, ze? 🙂
Nutrilon piškótovú, tú Nina milovala, no jedného dňa sa jej prejeda a už mi nezje ani krupicu a ani puding. 😀
Skus Nestle. Nepridava sa do nich extra cukor, takze nie su take lepidlovo sladke, ale len tak akurat. U nas najviac ide bananova, susienkova /v tej uz cukor je, kedze je z keksov/, a z nemliecnych slivkova a lipova.
Este mi napadlo, ze mozno nechce vecer kasu preto, lebo jej je po nej tazko. My sme mali ten isty problem, tak kasu davam na olovrant, a zjedia ju v pohode. Vecer im davam uz len mlieko. Tak pripadne skus, ci by to nepomohlo aj u vas.
@andelok Moja dcera ma 3 a pol roka a kasu nevezme do ust.... od malicka... Jednoducho ziadnu, nechuti jej, nic s tym nenarobim.... Papa mlieko, chlebik, jogurt... Neriesim to... Ani v skolke neje kase....
A maly ma 15 mesiacov a kase miluje, hocijake, denne zje plnu misku... Proste kazde dieta je ine....