Ahojte mamičky, keď sme začínali s príkrmamy chutili jej aj doma robené (napr. zemiacky, mrkva, brokolica...) Potom som jej skúsila pridať rozmixované kuracie mäsko, to vôbec nechcela. Ale keď som jej dala kupovanú zeleninovú polievku s kuracím mäsom, to hneď spapala. Tak som jej tam nedala mäsko ale ani to nechce... Stretli ste sa niektorá s podobnou reakciou??? Ako ste to riešili??? Treba jej nechať čas alebo to skúšať ďalej???
@dadka246 ahoj,,ja som malej asi mesiac a pol varila,,,,nexela to od zaciatku,,,tancovalla som, spievala,,,, potom som presla na kupovane a na nic sme boli asi do roka a pol,,, a teraz zje uz komplet vsetko, skusala som jej davat aj po nejakom case varene ale nexela. je to sice draha alternatriva, ale nieco jest musela a nexela som ju nutit
@dadka246 teraz som si vsimla, ze ma este len pol roka aj jeden mesiac- to je strasne skoro na kuracie maso. resp. na hocijake maso.
pozri sem a nastuduj si o prikrmoch, mozno tam najdes nejaku dobru radu 🙂
www.kojeni.net
Ja som mala taky isty problem, vyriesila som to tak ze 1-2 lyzicky kupovane, 1 lyzicka domace, postupne uberat kupovane a pridavat domace. Casom sme krasne presli na domacu stravu, bez stresu a nervov, skus 😉
@dadka246 bud rada ze nieco papa. Neboj prejde ju to. Ja som zacala davat maso asi od 8 mesiacov ale vobec jej neslo 😒 a to kupovane nikdy nechcela.
Moja mala mi do 9 mesiacov ine ako kupovane vobec nechcela.Mohla som skusat cokolvek..Jedneho pekneho dna som jej ako vzdy ohriala na obed kupovany prikrm a zrazu mi to vyplula,nechcela ani iny.Tak som jej dala domacu polievocku a tu pekne spapala.Od vtedy sme uz kupovane nepapali...Bola to taka zmena z dna na den. Takze moja skusenost,urcite to chce len cas.Hlavne citaj,co ten prikrm obsahuje a podla toho vyberaj.Lebo niektore normalne uz aj cibulu,zeler a to bol prikrm od 6 mesiacov...
ja som od malicka zvykala len na varene a tym padom kupovane u nas nejde🙂asi je to aj dost o tom, na co si dietatko zvykne...
@amouramour Moj starsi syn kupovany prikrm nepoznal,takze automaticky som hned od zaciatku aj mladsej varila domace.Lenze to vobec nechcela! Tak som kupila kupovany a ten jej chutil.Kedze som ju nechcela "chovat" len na mlieku a ovoci,tak som bola rada,ze papa aspon take...
ja si myslim, ze ked ti to papa , aspon nieco zje, moja zasa chce len domacu stravu, kupovane nechcela vobec a to viem , ze vacsie kusky kjej vadia a tak jej to mixujem na hustu kasu a ma tam vxdy morcacie masko, mrkvicku, brokolicu, kukuricu, spenatove listy, fazulove struky, zemiaciky obcas dam zltko alebo cestoviny a vsetko spolu uvarim a rozmixujem a moja je papkacka tak mi vsetko spapa
Ja mám tiež problém s kupovanými jedlami. Môj malý má skoro 3 roky a odmalička je chovaný len na kupovaných, predtým sa stalo, že zjedol možno 3-4 domáce jedlá ale po čase to začal odmietať a už existuje len na kupovaných. Nezje ani chlieb, ani rožok, ani ovocie ani zeleninu. Len pribináčik, keksy, mlieko, krupicové kaše a kupované obedy a každý deň je to to isté. Už som zúfalá, ako ho mám naučiť na domácu stravu a na chlieb. V septembri má ísť do škôlky a bojím sa, že tam nič nezje. Už sme mu skúšali dať aj domáce jedlá do kelímkov z kupovaných jedál ale nepomohlo. Mám to riešiť hladovkou a tým, že proste nič nekúpim a keď nezje to čo navarím, tak mu nič nedám? Teraz ho má babka a tá je moc mäkká, takže viem, že mu vyhovie alebo mu dá niečo sladké. Máte niektorá podobnú skúsenosť.
u nas co dostala to musela zjest.. ked sme niekam sli bolo kupene, ked nie bolo domace... a dookola.. ked kupene zjedla vsetko tak ok, ked domace potom nechcela a zjedla trochu aj tak ok.. ine nedostala. A naucila sa, ze bude jest a ine nedostane... drasticke, ale funguje.. a s 3 rocnou uz vobec nediskutujem ci bude jest co jej dam.. viem, ze nieco nema rada, to ju nenutim jest, ale inak vymyslance neberiem 🙂 nechce=nebude
syn začal jesť mäsko až teraz a to má 2 roky 🙂
Skusat dalej, ponukat a nevzdavat sa.