Maminky poradce co mam robyt,ked mi mala nechce papat ziadnu zeleninu vsetku odmieta ☹ ovocie spapa pekne aj vyzivu,len tu zeleninu natu sa dajako nemoze naucit uz som pocula ze niekdo aj ochucuje aby vobec papala.Mate s tym niekdo skusensty?Ak ano tak s cim ochucujete dakujem za rady 🙂
Davaj jej zeleninku s ovocim. Jablcko s mrkvou, pyre z mrazeneho hrasku, ten je sladky. A le pokial je ovocie, tak to odloz na neskor, mozno jej zachuti.
A ako to robiš na pare A hlavne skus dat najskor cez den zeleninku az potom ovocie Ale ked nebude chciet iba skusat po troskach ale hlavne podla mna nesolit
@rodinkav rozhodne nesol,nekoren (kvoli,oblickam). Ak ti,papa ovocinko,skusaj to zmiesat,ako radia,baby,ak,ti,teda nezje ziadnu zeleninu. My sme,mali opacny problem,mala nechcela,ziadne ovocie.tak,som kej ho zas mixovala so zeleninou,doteraz da prednost zelenine,mam,problem,do,nej,ovocie dakedy dostat,len my uz nemixujeme,,takze ju,nemam,ako oklamat. 🙂
inak,kamoskin syn bol taky,ze ak,nemal,v zeleninovom,prikrme,kusok,kalerabu,alebo karfiolu a v ovocnom zas,kusok bananu,nechcel to.tak,mu to robila vzdy s tym a teraz je dobry papkac,nevybera,zje vsetko.
a len,pre zaujimavost,raz som,citala,ze dospeli,potrebuju az do 20 ochutnani,nez si zvyknu na,novu chut. Deticky/babatka,este viac,tak sa necuduj,ze este odmieta. Ma na,to,pravo. Hlavne to nevzdavaj a zbytocne nezatazuj oblicky radami,o,soleni ci koreneni. Ja som,az k roku zacala,davat bylinky a rascu. Po roku obcas trochu soli. Mala bude mat dva,maly ma 4 a ani teraz sa v soleni ci koreneni nepretrhnem(malej stale,odoberiem a nam,trochu dokorenim).
pri dcere jedine pouzivam obcas horalku (z bioobchodu,bez soli ci akehokolvek korenia,ale,tam,je cibula,tak tvojej by som,to este nedavala.)
este mi napadlo,ze jedna,mamina tu raz pisal,ze,dietatu dala tu uvarenu zeleninku do rucicky,nech si to samo ochutnava.mozno vela,nespapa,ale urcite bude trosku zuzlat a casom mu,mozno zachuti.
drzim,paste
@rodinkav a cim ju teda uz ten mesiac prikrmujes? ved prikrmovat sa zacina prave zeleninou 😖. ak si zacala sladkymi vyzivami a ovocim, tak niet divu, ze zeleninu uz nechce. Takze by som uplne vyhodila vyzivy, davala iba jedno ovocie denne a na obed varila zeleninu so zemiakom. Ma len 5 mesiacov, nemusi este jest cele porcie, staci par lyziciek.
ale ved este len zacinas s prikrmami, keby to bola ta starsia tak by som povedala, ozaj problem. davaj ovocie, aj ja som davala, a zeleninu skusaj tak po lyzicke, aby si zvykla na chut. ak nahodou porovnavas so starsou tak kazde dieta je ine. jedno ma rado to, druhe ono. hlavna vec ze rastu a su zdrave.
skus sladku zeleninu....ked nejde mrkva, tak tekvica, sladky zemiak, pastrnak, fenikel dokonca aj kalerab chutia nasladlo, pokial to bude take same odmietat, mozes skusit dat mrkvuu s jablkom, alebo hrusku s feniklom ani nespozoruje ze je zeleninu....alebo do zeleniny trochu stavy z ovocia...a tym ze s prikrmami zacinas, aj jedna dve lyzicky su uspech, a vyzivy hlavne kupovane by som vylucila uplne teda pokial nie su len z cisteho ovocia...lebo aj ked je tam napisane bez pridaneho cukru som si vsimla na niekt. ze je tam cukor v zlozeni....
dakujem vsetkym za rady 😉 dneska som dala varenu mrkvuz jablckom a zabralo spapala skoro vsetko tak budem takto pokracovat 🙂 este som sa chcela spytat citala som tu ze niekdo dava uz jogurty neni to skoro ja somprvej davala okolo roka ake mate s tymto skusenosty?
@rodinkav:
Jogurty este nie, az okolo 8 mesiaca. A to iba biele, smotanove. Ochut ich potom sama cistym ovocim.
A pokracuj takto v miesani ovocia a zeleniny, ked mu to tak chuti. A k tym teoriam, cim zacinat, len tolko: v strednej Europe sa zacina zeleninou. V juzne Europe ovocim. V Amerike obilninami. A vsetky deti sa raz naucia jest 😉 Takze je to suma fuk. 😀
moja bábika bude mať za 3 dni 7 mesiacov, je plno dojčená. S príkrmom sme akože začali min. týždeň...alle...mrkvička ju tak striasa, že až, to bola teda sranda sa pozerať a včera sme skúšali zemiak+ som jej tam šupla potom aj z môjho mliečka a znova striasanie, napínanie....dnes pripravujeme znovu mrkvičku šupnem jej tam môjho mliečka a ešte aj ryžový vývar- vyskúšame, čo by šlo...no to jabl´čko s mrkvou by som skúsila, len moja kaká aj 5x denne 😀 ..aj ja som v jednej knihe ( už dávnejšie) čítala, že malo b sa začať s ryžovým vývarom....nooooo...uvidíme
@rodinkav ja som napr.pridavala platok masla a trosku soli,.....