Dcérka nechce kravské mliečko

alzbetka83
21. sep 2015

Ahojte maminky,prisla som si k vam po radu.. Moja 19mesacna dcerka nechce mliecko, pred tyzdnom sme presli z Um na kravske,prvy den vypila rano na obed,vecer bflasticku akoby nic.. A druhy den hovorim rano,chces mliecko a ona,ze ne...a to si zvykla sama pytat,ze mleko chcem mleko...za obedom znova,ze nie,vecer som jej zohriala mliecko, najprv nechcela,ale potom vypila(nie 210ako zvykla)Tak staci ked vypije len raz za den cca 180? Dakujem za vsetky nazory

akvi
21. sep 2015

@alzbetka83 pokial ma inu plnohodnotnu stravu, tak v tomto veku uz nemusi pit ziadne mlieko.

monhla
21. sep 2015

Moja staršia bola do cca 17 mesiacov kojená a kravské mliečko pije dodones max. 2 dcl. Okrem MM nikdy iné nemala rada - ani UM ani kravské.
Zato syry, jogurty a pod. má rada, takže sa nebojím, že by jej vápnik chýbal.

Mladšia tiež od cca 22 mesiacov, kedy sme skončili s kojením vypije max. 1 kakavko denne.

Pokiaľ Ti zje mliečne výrobky, tak v 19 mesiacoch nie je už taká tragédia, že nevypije pol litra mliečka za deň.

spuntikmathiasko
21. sep 2015

@monhla
@alzbetka83 presne tak aj u nas maly kojeny 23 mesiacov a presne to iste co u monhla 🙂

katrin21
21. sep 2015

@alzbetka83 chvalabohu , ze nechce..mlieko je take zdrave, ako sa propaguje....
kup jej mandlove, kokosove... alebo ine kvalitne.... ak chces kvoli vapniku, davaj jej jogurty, var veci z tvarohu a nech papa mak, mak ma 16x viac vapnika ako mlieko 🙂

alchemilkazltozelena
21. sep 2015

@alzbetka83 my mame 16 mesiacov, kojim, ale uz len nad ranom a v noci, vecer mala vypoje 100 ml kravskeho ku krupici...s troskou medu..bez medu by asi tiez nevypila..skus dat trosku mediku

applede
21. sep 2015

@alzbetka83 ahoj, moja bola tiez na UM a ked sme prechadzali na kravske nechcela ho. Ja som to riesila tak, ze som jej postupne do um prilievala kravske a postupne som pomer menila tak, aby si na to zvykla, az sme uplne odstavili um...

belllinka
21. sep 2015

@alzbetka83 tiez asi od toho veku mi zacala odmietat akekolvek mlieko. Aby mala dostatok vapnika, davam makovy olej, ten je na to lepsi ako mlieko 😉

siska53
21. sep 2015

@alzbetka83 a preco si jej prestala davat UM?
Moji ho po odstaveni pili do 3r. A navyde moja si nevedela zvyknut na chut UM takze sol niekolko mesiacov len skusala vzdy male mnozstvo nez som ju odstavila. Ono je to nahla zmena z UM na kravske apod.
Ak nechce uz ziadne.ine mlieko tak jedine to nahradit inymi mliecnymi vyrobkmi. Acidko,jogurty,syry..

senka111
21. sep 2015

Moje deti tiez nepili kravske mlieko ,syn je od roka bez mlieka a dcera bola kojena 29m a ziadne ine len kyslomliecne a rastlinne.

alzbetka83
autor
21. sep 2015

@belllinka dakujem, tiez sa chystam kupit makovy olej..lebo mliecko aj tak nema tolko vapnika