Dávate okrem mliečka čajík a vodu novorodencovi?

mimika1973
5. máj 2014

ked sa babo ma narodit v lete, okrem mliecka moze uz pit aj detsky cajik ci vodu, aby nebolo dehydratovane a smedne?
dakujem

jul11
5. máj 2014

novorodenec a hlavne kojeny nepotrebuje okrem mliecka ziadne ine tekutiny. je to narocne.kojila som aj kazdych 40minut,cez obed,ked boli velke horucavy ale dalo sa to zvladnut. ale ked uz nebudes vladat,alebo pojde tato na kratku prechadzku a nezbalis mu odsate mliecko,tak trosku vodicky.lepsie ako cajik

adka629
5. máj 2014

mamicky..nic v zlom..ale preco hned kladiete otazky na MK..hladajte najprv same odpovede..a ked si neviete rady..az potom polozte otazku..v kazdom clanku o dojceni sa docitate, ze babatko nepotrebuje nic..okrem mliecka..ziadnu vodu ani cajik..staci mliecko..a preco?? pretoze mliecko dostatocne hydratuje babatko a ak zacnete s vodou ci cajikom z flasky babatko si velmi rychlo zvykne na flasku a zacne odmietat prsnik..

dijefcatko
5. máj 2014

môcť môže, ale u dojčeného dieťatka to nie je vhodné. obzvlášť, ak by bola iná tekutina podávaná fľaškou. materské mlieko postačí aj v najväčších horúčavách, ak je dieťa dojčené na požiadanie 😉

lulu369
5. máj 2014

pokiaľ bude dieťatko kojené tak nepotrebuje žiadne iné tekutiny. mne sa malý narodil v lete (našťastie neboli až také horúčavy) a kojila som ho cez deň tak cca každé 2 - 3 hod. podľa toho kedy si pýtal on.

moni244
5. máj 2014

moja počas prvých horúčav mala 5 mesiacov a vodu som dávala, ale nie z flaše, lebo tú odmieta doteraz, ale zo striekačky čo je priložená k sirupu panadol, mne to aj doktorka povedala, že keď budeme von a bude sa mi zdať že má suché pery, treba jej trocha dať cez tú striekačku

kristiii
5. máj 2014

ja som malému dávala v lete vodu, aj čajík asi od troch týždňov z flašky, síce nie kvôli horúčavám ale kvôli prdíkom /mimochodom na radu pediatričky ktorej stále plne dôverujem ak by si chcel niekto rypnúť 😀 /, nikdy sme kvôli tomu nemali problém s dojčením či prisatím /kojila som do 15 mesiacov/. Ak by som mala nejaké problémy s prisávaním babatka tak by som samozrejme rozmýšlala opatrenejšie. Inak čo sa týka toho že deti potom odmietajú prsník, bolo tu aj dosť tém kde mali mamičky práve opačný problém, že im zrazu došlo mliečko a do detičiek potom nemohli dostať UM preto že nechceli alebo nevedeli piť z flašky. Takže každá minca má dve strany, a neboj inštinkt ti napovie.

klh013
5. máj 2014

Mne zase doktorka povedala, že pokial je bábo dojčené netreba dávať žiadne čaje ani vodu, lebo v materskom mlieku má všetko čo potrebuje, ale ak dáš nič sa nestane si myslím 🙂

reni1512
5. máj 2014

Ak dojcis nepotrebuje nic viac, potom od pol roka (ja som to tak zacala robit) davam vodicku, cistu, dojcensku...ziaden caj, obsahuje teiny..na to mame este cas, nic nam neutecie, tekutiny sa podavaju vacsim detom preto, aby si zvykali na pitny rezim a cim viac sa bude ,,hrat" s flasou, tym mensi problem budes mat natlacit do neho/nej tekutiny potom 🙂

aliza
5. máj 2014

caj pre novorodenca rozhodne nie, naco? ci materske, ci umele mlieko, obe hydratuju dostatocne, ine tekutiny babo nepotrebuje. Potom sa netreba cudovat, ze par mesacne deti zacnu odmietat mlieko uplne a mamicky tu cele zufale prosia o radu.N ikde vo svete sa kojencom nepodava caj ako pitny rezim a neviem o tom, ze by tam hufne kolabovali babatka od smadu. A inak, caj ani nie je povazovany za pitny rezim, iba cista voda.

sense
5. máj 2014

caj sme nedavali vodu obcas po lyzickach ano, boli sme na Um a byvala stale zapecena, pridat trosku vody jej pomahalo...

pe
5. máj 2014

Ja som obom detom davala asi od 2-3 mesiaca aj cajik, aj prevarenu vodu, obom sa to pacilo, ta nova chut, davala som im to malinkou lyzickou, osvedcilo sa mi to potom, ked mali horucky - obom isli zubky uz v 4. mesiaci, a potrebovala som im davat tekutiny, nielen mliecko, aby im zrazilo teplotu

ivetoy
5. máj 2014

ano cistu vodicku v lete a moze dat aj trosku sypany fenikel...ale slabucky